جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > عزم مجلس بر حمایت از شیوه‌های جدید تولید کاغذ در ایران

عزم مجلس بر حمایت از شیوه‌های جدید تولید کاغذ در ایران

عزم مجلس بر حمایت از شیوه‌های جدید تولید کاغذ در ایران
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از حمایت قاطع نمایندگان مجلس بر گسترش استفاده از شیوه‌های تولید جدید کاغذ خبر داد.
به گزارش مهر، اصغر مسعودی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بازدیدش از سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: بیش از ۸۰ درصد کاغذ مورد استفاده در ایران وارداتی است و این امر هزینه گرانی را به فعالان حوزه چاپ و نشر تحمیل می‌کند. اما تولید کاغذ در ایران نیز به‌دلیل تخریب جنگل‌ها و عوارض ناشی از آن، از جمله وقوع سیل چندان امکان‌پذیر نیست.
وی افزود: مجلس در تلاش است تا از کارخانه‌های تولید کاغذ از طریق کربنات کلسیم که در حقیقت از ضایعات سنگ ساخته می‌شوند حمایت کند. این کارخانه‌ها در ایران در شهرهای از قبیل یزد و تبریز وجود دارد و مجوز احداث یک کارخانه دیگر در شیراز نیز صادر شده است و ما سعی می‌کنیم با گسترش این کارخانه‌ها و افزایش ظرفیت تولید کاغذ از طریق کربنات کلسیم بتوانیم موضوع گرانی و کمبود کاغذ را جبران کنیم.
نماینده مردم نیریز و استهبان در مجلس، همچنین بحث کتاب و مطبوعات را یکی از دغدغه‌های نمایندگان در کمیسیون فرهنگی اعلام کرد و گفت: از زمان گرانی کاغذ بسیاری از انتشاراتی‌ها به ما هشدار دادند که این وضع ممکن است مشکلاتی عدیده‌ای به وجود بیاورد و به همین دلیل ما در کمیسیون فرهنگی جلسات متعددی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر صمت و همچنین وزیر کار و رفاه برگزار کردیم و در مجموع این جلسات مقرر شد تا ارز نیمایی برای واردات کاغذ در نظر گرفته شود.
مسعودی با اشاره به نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این نمایشگاه جایگاه والایی در کشور و منطقه دارد. حدود ۳۰ کشور خارجی در این نمایشگاه حضور دارند و همچنین حدود ۴۰۰ هزار عنوان کتاب در آن، در معرض دید عموم قرار گرفته است. با وجود تبلیغات در رسانه‌ها، سانسور در جهان بسیار زیاد است و مردم در جهل و بی‌خبری قرار دارند. نمایشگاه کتاب و بسیاری از کتاب‌های منتشر شده می‌توانند در این زمینه به مردم آگاهی دهند و با توجه به این‌که تحریم‌های استکبار جهانی در این برهه از تاریخ ایران افزایش داشته، لزوم توجه به بخش کتاب بیشتر حس می‌شود. یکی دیگر از آثار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران این است که مردم ایران به جهانیان و به‌ویژه کشورهای مستکبر نشان می‌دهند که هیچ تحریم و تهدیدی نمی‌تواند مردم کشور را با مطالعه بیگانه کند.
وی در پایان گفت: قطعاً سرانه کتابخوانی در کشور ایران بسیار کم است و با توجه به فرهنگ غنی اسلام و دین که با کلمه «اقرا» شروع می‌شود، امید می‌رود که مردم با گذشت زمان به اهمیت کتابخوانی پی ببرند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب