جستجو
رویداد ایران > استان ها > ایلام| گوشت گرانتر شد

ایلام| گوشت گرانتر شد

ایلام| گوشت گرانتر شد
افزایش چندباره قیمت گوشت قرمز این روزها در استان ایلام که خود قطب تولید گوشت در کشور محسوب می شود باعث مشکلاتی برای مردم شده است.
 ایلام با وجود مراتع و کوهستان‌های متعدد یکی از مراکز اصلی تولید گوشت قرمز در کشور است، دامداری و کشاورزی شغل اکثر مردم این استان است و از این طریق امرار معاش می‌کنند.
ایلام با داشتن سه میلیون واحد دامی سبک و سنگین، ۲.۵ درصد از جمعیت دامی کشور را در اختیار دارد و طبق آمارها سالانه بیش از ۲۶ هزار تن گوشت قرمز در استان تولید می‌شود.
مصرف گوشت قرمز در بین مردم استان از گذشته تاکنون بیشتر از سایر مناطق کشور بوده به طوری که طبق کارشناسان به‌ازای هر شهروند ایلامی ٢٩ کیلوگرم گوشت قرمز تولید شده که این استان در کالاهای مذکور بیشترین تولید را به‌ازای هر نفر جمعیت خود دارا بوده است.
اما طی چند ماه اخیر مصرف گوشت در استان ایلام به دلیل قیمت‌های بسیار بالا روند کاهشی داشته و هم اکنون نیز بعد از تعطیلات نوروز هر روز قیمت‌های گوشت در استان بالا می‌رود.
قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز در ایلام به ۸۵ هزار تومان رسیده است
یکی از شهروندان ایلامی اظهار داشت: متأسفانه ایلام در بسیاری از کالاها یکی از مناطق گران قیمت کشور محسوب می‌شود، فقط گوشت قرمز در این استان کمی ارزان‌تر بود آن هم به واسطه گرانی‌ها اخیر این کالای مورد نیاز مردم نیز گران شده است.
کریم عبداللهی عنوان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز در استان به بیش از ۸۵ هزار تومان رسیده، در حالی قیمت طی هفته گذشته بین ۷۵ تا ۷۹ بوده و به احتمال زیاد به ۹۰ هزار تومان هم خواهد رسید.
وی افزود: دلیل اصلی گرانی گوشت در استان ایلام دلال‌ها هستند که گوسفندهای زنده در استان را با قیمت‌ها بالاتر خریداری می‌کنند و به مناطق دیگر منتقل می‌کنند.
وی عنوان کرد: این مسئله باعث شده همه اکنون بسیاری از خانوارهای استان توانایی خرید گوشت را نداشته باشند، چراکه درآمد مردم استان پایین است.
وی افزود: مسئله بیکاری در استان ایلام در کنار گرانی‌ها اخیر باعث فشارهای زیادی به مردم استان شده و این مسائل باعث بروز آسیب‌های اجتماعی در استان شده است.
کیفیت بالای گوشت قرمز در ایلام
مدیر کل دامپزشکی استان ایلام در خصوص سرانه تولید دام در استان ایلام  اظهار داشت: استان ایلام به دلیل وضعیت جغرافیایی دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مرتع و جنگل است.
وهاب پیرانی ادامه داد: مردم این استان از دیرباز تاکنون به صورت سنتی به امر دامپروری و کشاورزی اشتغال دارند، علوفه‌ای که در این مراتع و جنگل‌های زاگرس و رشته کوه‌های فرعی که در سطح استان وجود دارد اغلب از گیاهان دارویی هستند که این خود باعث شده که گوشت استان از سطح کیفیت بسیار خوبی در سطح کشور برخوردار باشد.
وی افزود: ایلام از نظر تولیدکنندگان گوشت قرمز جزو استان‌های برتر محسوب می‌شود و حدود دو درصد گوشت قرمز کشور و ۲ درصد گوشت طیور کشور در این استان تأمین می‌شود.
پیرانی اظهار داشت بیش از یک سوم تولیدات گوشت قرمز استان در داخل استان مصرف و بیش از دو سوم گوشت قرمز و سفید به خارج از استان صادر می‌شود.
دلایل گرانی گوشت قرمز در ایلام
مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: قاچاق دام زنده به کشورهای همسایه از جنوب و شمال غربی کشور یکی از مهمترین علل گرانی گوشت در بازار داخل است.
پیرانی عنوان کرد: اختلاف قیمت‌ها باعث جذابیت و سو استفاده دلالان و قاچاقچیان برای کسب سودهای چند برابر شده و همین مورد قاچاق را به شدت افزایش داده است.
وی ادامه داد: عدم عرضه دام زنده به بازار توسط دامداران هم از علل مهم است، با وجود فراوانی‌ها در طبیعت و کم شدن هزینه نگهداری دامدارها با این توجیه که بعداً گران‌تر می‌فروشیم از عرضه دام به بازار خودداری می‌کنند.
وی بیان کرد: سومین علت مهم گران شدن گوشت، جو روانی ایجاد شده در جامعه است، وقتی دیگر اقلام مصرفی گران می‌شوند دامدار هم خود را قانع می‌کند که بدون دلیل دام را با قیمت گران‌تر بفروشد.
پیرانی در توضیح تکمیلی قاچاق دام در استان گفت: دام استان به مرز عراق قاچاق نمی‌شود، ولی متأسفانه دام را از استان ایلام به استان‌های همجوار خصوصاً کرمانشاه و بعد کردستان برده و از آنجا به خارج کشور می‌فرستند.
وی گفت: برای جلوگیری از این رویه اجازه حمل دام بدون مجوز حتی بین شهرستان‌های استان هم ممنوع شده است.
برنامه جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز در استان
مدیر امور دام جهاد کشاورزی ایلام نیز در این ارتباط افزود: حدود دو سالی است که پروژه اصلاح نژاد دام به منظور بالابردن سطح کیفی و کمی گوشت قرمز در استان انجام می‌شود.
قاسم رستمی زاده اظهار داشت: سال گذشته به میزان ۱۰ هزار رأس از گاوهای بومی استان را تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که با اجرای این پروژه افزایش تولید شیر و گوشت قرمز را در سطح استان شاهد بودیم.
وی ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی این طرح اجرایی شده و افزایش بهرهوری بالا را در دام‌های استان شاهد بوده‌ایم.
وی عنوان کرد: اصلاح نژاد ابزاری مؤثر در جهت بهبود کمی و کیفی تولیدات و ارتقا بازده اقتصادی فعالیت‌های دامپروری است که جایگاه ویژه ای دارد و می‌توانیم افزایش تولیدات را بالا ببریم.
وی ادامه داد: در این راستا برنامه داریم که امسال این طرح را در دام‌های سبک اجرا کنیم و از دامداران استان تقاضا داریم که همکاری لازم را داشته باشند که قطعاً اجرای این طرح برای آنان افزایش تولید و مقرون به صرفه است.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب