جستجو
رویداد ایران > خبرها > چرا کودکان نباید ایستاده ادرار کنند؟

چرا کودکان نباید ایستاده ادرار کنند؟

چرا کودکان نباید ایستاده ادرار کنند؟
آموزش اجابت مزاج یکی از دوره های سخت تربیتی در کودکان است که نیازمند صبوری فراوان از جانب والدین است. اکثر کودکان به ویژه پسران، به ادرار کردن در حالت ایستاده عادت دارند. روند تخلیه ی کامل ادرار از مثانه نیازمند فشار از جانب انقباضات عضلات شکم است. در حالت ایستاده، انقباض عضلات شکم وجود ندارد و عمل دفع ادرار به صورت کامل شکل نمی گیرد.

عادت ایستاده ادرار کردن کودکان

یکی از عادت های مرسوم در پسران، اجابت مزاج در حالت ایستاده است. به طور کلی دستشویی کردن در حالت نشسته دارای مزیت های علمی به مراتب بیشتری نسبت به ایستاده ادرار کردن است. تحقیقات حاکی از آن دارند که سرعت جریان ادرار در حالت نشسته بیشتر از شرایطی است که کودک در حالت ایستاده به دفع ادرار می پردازد.
 
علاوه بر این، زمانی که کودک در حالت نشسته به دفع ادرار می پردازد، به موجب انقباضات ماهیچه های شکم تخلیه ی کامل ادرار صورت می گیرد. لذا میزان ادرار باقی مانده در مثانه در حالت ایستاده در مقایسه با حالت نشسته بیشتر می باشد.
 
در دین اسلام، از منظر شرعی ایستاده ادرار کردن امری مکروه است که در صورت عدم بیماری، عملکردی ناشایست تلقی می شود. همچنین در دین اسلام تطهیر نمودن با دست راست ناخوشایند به شمار می رود.
 
ایستاده ادرار کردن کودک باعث عدم تخلیه ی کامل مثانه می شود
 

راه های آموزش ادرار کردن به کودکان به صورت نشسته

برهه ی زمانی آموزش دادن اجابت مزاج به کودک، طاقت فرسا ترین دوره ی تربیتی به شمار می رود که با عنوان گرفتن کودک از پوشک شناخته می شود.
بی شک تلاش برای دفع ادرار برای کودکی که عادت به اجابت مزاج در حالت های گوناگون دارد، احساسی ناراحت کننده و غیر طبیعی به شمار می رود. برای حل مشکل ایستاده ادرار کردن کودکان، بر روی متقاعد سازی کودک به استفاده از توالت تمرکز کنید. 
 
سپس به کودک پیشنهاد نمایید که بر روی سنگ توالت قرار بگیرد و به صورت نشسته به دستشویی کردن بپردازد. کودک موظف است عمل دفع ادرار را تا جایی ادامه دهد که احساس عدم نیاز به اجابت مزاج را حس کند. 
 
در نهایت پاداشی را برای کودک در نظر بگیرید تا به عنوان محرک تشویقی از ادرار کردن به صورت ایستاده پرهیز نماید.

کودکان قبل از خواب، پس از بیدار شدن از خواب و 15 دقیقه پس از غذا خوردن نیاز به اجابت مزاج و مراجعه به دستشویی را احساس می کنند. لذا به منظور جلوگیری از رخداد های احتمالی، وی را برای رفتن به دستشویی تشویق کنید.  
 

تهیه ی توالت فرنگی کوچک

در صورتی که کودک در حالت ایستاده عمل دفع ادرار را انجام می دهد، سعی کنید از علت این عملکرد جویا شوید. سپس زمانی که از سنگ توالت واهمه دارد، یک لگن یا توالت فرنگی کوچک پلاستیکی دارای محافظ با قابلیت جا به جایی را تهیه کنید. سپس از کودک بخواهید بدون ترس از حفره ی سنگ دستشویی بر روی لگن عمل دفع را انجام دهد. 

علاوه بر این می توانید به منظور دسترسی آسان  کودک به توالت فرنگی، یک چهار پایه در نزدیکی توالت قرار دهید تا کودک در صورت نیاز به راحتی بتواند ارتفاع توالت فرنگی را طی کند. 
 
عوارض ایستاده ادرار کردن کودک, مضرات سرپا ادرار کردن, معایب ایستاده ادرار کردنگاهی علت ایستاده ادرار کردن کودک واهمه از سنگ توالت می باشد
 

شفاف سازی و آموزش نشستن بر روی سنگ توالت 

اکثر کودکان تصور مناسبی از نحوه ی نشستن بر روی سنگ توالت را در ذهن ندارند. بدین جهت والدین می توانند بر اساس نوع جنسیت کودک، به دفعات مکرر نحوه ی نشسته ادرار کردن را به کودک آموزش دهند. 
 
سرزنش کردن کودک در مواقعی که ایستاده به دفع ادرار می پردازد رفتار ناشایستی تلقی می شود که باعث بروز وحشت در ذهنیت و لجبازی کودک می شود. لذا پس از شفاف سازی نحوه ی درست ادرار کردن، هر مرتبه نحوه ی درست دفع ادرار را به کودک یادآوری کنید.
 
یکی دیگر از راه کارهای تأثیر گذار در راستای آموزش ادرار کردن به صورت نشسته به کودک، محروم کردن وی از فعالیت های مورد پسند است. در واقع زمانی که کودک درک جامعی از تنبیه دارد، می توان روش محروم سازی را اجرا کرد. 
به طور مثال زمانی که کودک از آموزش های ادرار به صورت نشسته سرپیچی کرد، او را از فرصت بازی با گروه همسالان محروم کنید. 
برچسب ها
نسخه اصل مطلب