جستجو
رویداد ایران > خبرها > هرآنچه که باید درباره ایبوپروفن بدانیم

هرآنچه که باید درباره ایبوپروفن بدانیم

هرآنچه که باید درباره ایبوپروفن بدانیم
ایبوپروفن نوعی داروی ضدالتهاب غیر استروئیدی است که با اثرگذاری روی برخی از هورمون‌ها منجر به کاهش درد و رفع التهابات در بدن می‌شود. این دارو در انواع مختلف قرص، شربت و آمپول موجود است.
خبرآنلاین نوشت: این دارو به کاهش تب، تسکین درد و التهاب ناشی از سردرد، دندان‌درد، کمردرد، آرتروز یا آسیب‌دیدگی‌های جزئی کمک می‌کند. ایبوپروفن برای کودکان بالای ۶ ماه و بزرگسالان تجویز می‌شود.
توجه داشته باشید که بیش از مقدار تجویزشده، این دارو را مصرف نکنید
مصرف درازمدت ایبوپروفن و در دوز بالا می‌تواند ریسک حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. نباید از این دارو قبل یا بعد از عمل جراحی بای پس قلب (پیوند عروق کرونر یا CABG) استفاده کرد.
مصرف بیش از حد ایبوپروفن سبب آسیب به معده و روده می‌شود. سعی کنید برای تسکین درد، تورم یا تب در کمترین دُز از آن استفاده کنید.
پیش از مصرف ایبوپروفن لازم است بدانید:
اگر به ایبوپروفن حساسیت دارید یا تابه‌حال پس از مصرف آن دچار حمله آسم یا واکنش آلرژیک شدید شده‌اید، نباید از ایبوپروفن استفاده کنید.
اگر تجربه ابتلا به یکی از موارد زیر را داشتید، قبل از مصرف این دارو از پزشک یا داروساز خود مشورت بگیرید.
بیماری‌های قلبی، فشار خون، کلسترول بالا، دیابت یا مصرف سیگار
حمله قلبی، سکته مغزی یا لختگی خون
سابقه زخم یا خونریزی معده
آسم
ناراحتی‌های کبدی یا کلیوی
بیماری‌های بافت همبند مانند سندرم مارفان، سندرم شوگرن یا لوپوس
اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید، پیش از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید
اگر باردار هستید، نباید ایبوپروفن مصرف کنید، مگر با دستور پزشک. مصرف این دارو در ۲۰ هفته پایانی بارداری می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی قلبی یا کلیوی در جنین و عوارض احتمالی مربوط به بارداری در شما شود.
عوارض جانبی ایبوپروفن
در صورت داشتن علائم آلرژیک به ایبوپروفن (تب، گلودرد، سوزش چشم، اختلال در تنفس، تورم در ناحیه صورت یا گلو) یا واکنش‌های شدید پوستی (کهیر، درد پوست، بثورات پوستی قرمز یا بنفش به‌همراه تاول)، مصرف این دارو را متوقف کنید.
اگر دردی را در ناحیه قفسه سینه احساس کردید که به فک یا شانه‌تان نیز منتقل می‌شود، یا بی‌حسی یا ضعف ناگهانی در یک طرف بدن، تکلم نامفهوم، تورم پا و احساس تنگی نفس داشتید، بدانید که حمله قلبی شما را تهدید می‌کند و سریعاً باید به پزشک یا اورژانس مراجعه نمایید.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب