جستجو
رویداد ایران > خبرها > التهاب درون شامه قلب یا اندوکاردیت قلبی

التهاب درون شامه قلب یا اندوکاردیت قلبی

التهاب درون شامه قلب یا اندوکاردیت قلبی
اندوکاردیت یا التهاب درون شامه قلبی به عفونت دریچه های قلبی گفته می شود که با علائمی مثل درد و خستگی و تب و لرز و تورم پا و شکم خود را نشان می دهد.
اندوکاردیت یک عفونت غشأ درونی است که داخل اتاق قلب و دریچه های قلب به وجود می آید و معمولا هنگامی اتفاق می افتد که باکتری ها، قارچ ها یا سایر میکروب ها از قسمت دیگری از بدن شما، مانند دهان، در جریان خون شما پخش می شوند و به قسمت های آسیب دیده قلب متصل می شوند.

اگر به سرعت درمان نشود، می تواند به دریچه های قلب شما آسیب بزند یا آن را از بین ببرد و منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود ، درمان اندوکاردیت شامل استفاده از آنتی بیوتیک ها و در موارد خاص جراحی است.
از آنجایی که راه های بسیاری برای توسعه اندوکاردیت وجود دارد، ممکن است پزشک شما علت دقیق بیماری را مشخص نکند با این حال، افرادی که در معرض خطر ابتلا به اندوکاردیت هستند، معمولا دریچه های قلب مصنوعی یا سایر نقایص قلبی آنها آسیب می بیند.

علائم اندوکاردیت قلبی

اندوکاردیت ممکن است به آرامی یا به طور ناگهانی بسته به اینکه میکروب ها باعث عفونت می شوند و اینکه آیا شما مشکلات قلبی دارید، شروع شود ، چنان چه در این بخش از سلامت نمناک گفته شده است علائم و نشانه های اندوکاردیت در افراد متفاوت است ؛ علائم و نشانه های مشترک اندوکاردیت، عبارتند از:

اندوکاردیت همچنین می تواند باعث بروز علائم بیماری شود شامل:

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم یا نشانه های اندوکاردیت را تشخیص دادید و از بین نرفتند، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید مخصوصا اگر عوامل خطر برای این عفونت جدی مانند نقص قلب یا موارد قبلی اندوکاردیت داشته باشید. اگر چه شرایط نامساعد جدی می تواند ععلائم مشابهی را ایجاد کند، و تا زمانی که توسط پزشک ارزیابی نشوید، نمی دانید. 

علل ابتلا به اندوکاردیت قلبی

اندوکاردیت هنگامی رخ می دهد که میکروب ها وارد جریان خون شما می شوند، به قلب وارد می شوند و به دریچه های غیر طبیعی قلب یا بافت قلب آسیب می زنند. انواع خاصی از باکتری ها اغلب این موارد را ایجاد می کنند، اما قارچ ها یا سایر میکروارگانیسم ها نیز ممکن است مسئول باشند.
معمولا سیستم ایمنی بدن، باکتری های مضر را که به جریان خون شما منتقل می شود از بین می برد حتی اگر باکتری ها به قلب شما برسند، ممکن است بدون ایجاد عفونت عبور کنند با این حال، باکتری هایی که در دهان، گلو و سایر قسمت های بدن شما مانند پوست و یا روده شما زندگی می کنند، گاهی اوقات باعث ایجاد عواقب جدی مانند اندوکاردیت در شرایط مناسب می شوند.

باکتری ها، قارچ ها یا سایر میکروب هایی که باعث اندوکاردیت قلبی می شوند ممکن است از طریق جریان خون شما وارد شوند:

عوامل خطر اندوکاردیت قلبی

اتاق و دریچه های قلب:

اگر قلب شما سالم باشد، احتمال دارد که اندوکاردیت کمتر باشد ؛ میکروب هایی که باعث ایجاد عفونت می شوند، تمایل به چسبیدن بر روی دریچه های قلب آسیب دیده یا جراحی شده و یا روی غشاهایی که سطح ناهمواری دارد.

افرادی که بیشترین خطر ابتلا به اندوکاردیت را دارند کسانی هستند که:

دریچه های قلب مصنوعی دارند:

احتمال بیشتری دارد که باکتری ها به یک دریچه قلب مصنوعی وصل شوند تا یک دریچه قلب طبیعی.

نقص مادرزادی قلب:

اگر شما با انواع خاصی از نقص قلب متولد شده اید، مانند قلب نامنظم یا دریچه های قلب غیرطبیعی، قلب شما ممکن است بیشتر در معرض عفونت باشد.

پیش زمینه اندوکاردیت:

اندوکاردیت می تواند به بافت و دریچه های قلب آسیب برساند و خطر ابتلا به عفونت قلب را افزایش دهد. دریچه های آسیب دیده، شرایط پزشکی خاص، مانند تب روماتیسمی یا عفونت، می تواند یک یا چند دریچه قلب شما را آسیب بزند یا زخمی کند و می تواند آنها را بیشتر در معرض خطر اندوکاردیت قرار دهد.

سابقه استفاده از مواد مخدر غیر مجاز:

داخل افرادی که از تزریق مواد مخدر غیرمجاز استفاده می کنند، در معرض خطر ابتلا به اندوکاردیت قرار دارند. سوزن هایی که برای تزریق دارو استفاده می کنند می تواند آلوده به باکتری هایی باشد که می تواند اندوکاردیت ایجاد کنند.

تشخیص بیماری اندوکاردیت قلبی

پزشک ممکن است بر اساس سابقه بیماری، علایم و نشانه هایی که تجربه کردید و نتایج آزمایش شما مشکوک شود. تشخیص آندوکاردیت معمولا بر اساس چندین عامل است که به جای یک نتیجه تست مثبت یا علامت است.
پزشک شما ممکن است چندین آزمایش برای تشخیص مثبت انجام دهد، از جمله:

آزمایش خون :

یک آزمایش کشت خون برای شناسایی هر گونه باکتری یا قارچ در جریان خون شما استفاده می شود و این مهم ترین آزمایشاتی است که پزشک شما انجام می دهد. آزمایش خون همچنین می تواند به پزشک شما کمک کند شرایط خاصی را که می تواند نشانه ای از اندوکاردیت باشد، مانند کم خونی، کمبود سلول های قرمز سالم خون را تشخیص دهد.

اکوکاردیوگرام:

از یک اکوکاردیوگرام از امواج صوتی برای تولید تصاویری از قلب شما در حالی که ضربان دارد استفاده می کند ، این آزمایش اغلب برای بررسی علائم عفونت مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک شما ممکن است از دو نوع مختلف اکوکاردیوگرام برای تشخیص آندوکاردیت استفاده کند:

الکتروکاردیوگرام ای سی جی:

در حالی که به طور خاص برای تشخیص آندوکاردیت استفاده نمی شود، اگر چیزی بر روی فعالیت الکتریکی قلب شما تاثیر می گذارد، می توانید به پزشک خود نشان دهید. در طول ای سی جی، سنسورهایی که می توانند فعالیت الکتریکی قلب شما را تشخیص دهند، به قفسه سینه، بازو و پاها شما متصل می شوند که این آزمایش برای اندازه گیری زمان و طول مدت هر مرحله الکتریکی در ضربان قلب شما است.

تصاویر اشعه ایکس:

تصاویر اشعه ایکس به پزشک شما کمک می کند تا وضعیت ریه ها و قلب شما را ببیند ؛ پزشک شما می تواند از تصاویر اشعه ایکس برای دیدن اینکه آیا اندوکاردیت سبب افزایش قلب شما می شود یا اینکه عفونت به ریه های شما گسترش یافته است، استفاده کند.

پرتو نگاری مایکرویو یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی:

اگر پزشک شما فکر می کند که این بیماری در این مناطق گسترش یافته است، ممکن است از شما یک سی تی اسکن یا اسکن مغناطیسی مغز، قفسه سینه یا سایر قسمت های بدن بگیرد.

عوارض جانبی اندوکاردیت قلبی

در اندوکاردیت، توده های باکتری و قطعات سلولی در قلب شما در محل عفونت تشکیل می شود. این توده ها، که گیاهان نامیده می شوند، می توانند شکسته شوند و به مغز، ریه ها، اندام های شکمی، کلیه یا اندام ها حرکت کنند ؛ به عنوان یک نتیجه، اندوکاردیت می تواند چندین عارضه عمده را ایجاد کند، از جمله:

پیشگیری از ابتلا به اندوکاردیت قلبی

شما می توانید از راه های مختلف برای جلوگیری از اندوکاردیت کمک بگیرید، از جمله:
علائم و نشانه های اندوکاردیت را بشناسید ؛ اگر علائم یا علائم خاصی را مشاهده کردید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، به خصوص تب که از بین نمی رود، خستگی ناخواسته، هر گونه عفونت پوستی، یا بریدگی یا زخم هایی که به درستی درمان نمی شوند.
توجه ویژه ای به سلامت دندان های خود داشته باشید به طور منظم دندانها و لثه ها را مسواک بزنید و دندان ها را به طور منظم چک کنید.
اجتناب از روش هایی مانند سوراخ کردن بدن یا خالکوبی که ممکن است باعث عفونت های پوستی شود.

درمان اندوکاردیت قلبی

بسیاری از موارد اندوکاردیت با موفقیت با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند. گاهی ممکن است برای تعمیر دریچه های قلب آسیب دیده و پاک کردن هر گونه علائم باقی مانده از عفونت جراحی نیاز باشد.

آنتی بیوتیک ها:

اگر اندوکاردیت دارید، پزشک ممکن است در بیمارستان دوزهای بالایی از آنتی بیوتیک های داخل وریدی را تجویز کند. دکتر از تست های کشت خون برای کمک به شناسایی ارگانیسم که باعث عفونت شما می شود استفاده خواهد کرد.
طبق نتایج آزمایشات خون، پزشک برای مبارزه با عفونت بهترین گزینه آنتی بیوتیک یا ترکیبی از آنتی بیوتیک ها را انتخاب می کند ، هنگامی که شما شروع به مصرف آنتی بیوتیک ها می کنید، معمولا یک هفته یا بیشتر را در بیمارستان می گذرانید این به پزشک شما زمان می دهد تا ببیند آیا آنتی بیوتیک ها علیه عفونت شما کار می کنند یا خیر.معمولا برای چندین هفته آنتی بیوتیک ها را باید استفاده کنید تا عفونت ها پاک شوند.

هنگامی که تب و بدترین علائم شما از بین رفت، می توانید بیمارستان را ترک کنید و مصرف آنتی بیوتیک را با مراجعه به مطب دکتر خود و یا با مراقبت در منزل ادامه دهید ؛ شما همچنان باید به طور منظم با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که درمانتان خوب پیش می رود.

شما باید در مورد هر گونه نشانه یا علائم که باعث می شود عفونتتان بدتر شود، به پزشک خود اطلاع دهید:

همچنین اگر اسهال، جوش، خارش یا درد مفصل دارید، به پزشک خود اطلاع دهید ؛ این علائم و نشانه ها ممکن است نشان دهنده واکنش شما به آنتی بیوتیک تجویز شده باشد.
اگر بعد از شروع درمان با آنتی بیوتیک دچار تنگی نفس یا ورم پا، مچ پا یا قوزک پا شوید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید چراکه این علائم و نشانه ها می توانند شاخص های نارسایی قلبی باشند.

عمل جراحی:

اگر عفونت به دریچه های قلبی شما آسیب برساند، ممکن است علائم و عوارض سال ها بعد از درمان وجود داشته باشد. گاهی اوقات جراحی برای درمان عفونت های مکرر یا جایگزینی دریچه آسیب دیده، مورد نیاز است ؛ همچنین جراحی برای درمان اندوکاردیت که ناشی از عفونت قارچی است ضروری می باشد.
با توجه به وضعیت شما، پزشک ممکن است توصیه کند که یا دریچه آسیب دیده خود را تعمیر کنید یا آن را با دریچه مصنوعی ساخته شده از گاو، خوک یا بافت قلب انسانی (بافت بیولوژیکی) یا مواد مصنوعی (دریچه مکانیکی) تعویض کنید. 
برچسب ها
نسخه اصل مطلب