جستجو
رویداد ایران > استان ها > کرمانشاه| اماواگرهای مونوریل کرمانشاه

کرمانشاه| اماواگرهای مونوریل کرمانشاه

کرمانشاه| اماواگرهای مونوریل کرمانشاه
ساخت پروژه مونوریل کرمانشاه از سال 85 مطرح شد اما تاکنون این مهم محقق نشده است و کمبود اعتبار مهم‌ترین مشکل اجرای این طرح عظیم قلمداد می‌شود.

به گزارش ایلنا، قطاری که قرار بود در قالب دو فاز هوایی و زیر‌زمینی شمال تا جنوب شهر کرمانشاه را به هم متصل کند حالا چند سالی است در کش‌وقوس کمبود اعتبار دست‌وپا می‌زند. حقیقت آن است که پروژه چندمیلیاردی قطار سبک شهری که قرار بود تا افق 1400 شرایط را برای جابجایی مسافر تا سقف 25 هزار نفر در ساعت مهیا کند تاکنون تنها 294 میلیارد تومان جذب اعتبار داشته و نتوانسته مشکل کمبود اعتبار را حل کند.

هنوز درباره تعطیلی پروژه تصمیم مدیریتی نگرفته‌ایم

سخنگوی شورای شهر کرمانشاه می‌گوید: هنوز درباره تعطیلی پروژه هیچ تصمیم مدیریتی نگرفته‌ایم و خبر حذف و تغییر کاربری این پروژه در حد شایعه است. سید حجت‌الله موسوی اجاق بااین‌حال می‌افزاید: در اینکه قطار شهری کرمانشاه یک پروژه خوابیده و نیمه تعطیل است هیچ شکی نیست چون جذب بودجه آن قطره‌چکانی است و این آهنگ رشد عملا نزدیک به خواب است. او می‌گوید: این پروژه قرار بود خیلی پیشترها به بهره‌برداری برسد کما اینکه اتمام فاز یک آن را تا پایان 97 پیش‌بینی کرده بودیم. سخنگوی شورای شهر کرمانشاه رقم پیش‌بینی‌شده برای پایان این پروژه را در سال‌های ابتدایی چیزی معادل 400 میلیارد تومان اعلام کرده و ادامه می‌دهد: حالا اما به نظر می‌رسد رقمی حدود 4 هزار میلیارد تومان نیاز باشد. به گفته موسوی اجاق رقمی که این روزها توسط دولت پرداخت می‌شود تنها ما‌به تفاوت تورم است و هیچ کمکی به پیشرفت پروژه نمی‌کند. او می‌افزاید: در شرایطی که شهرداری توان پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارد نمی‌شود انتظاری برای تأمین بودجه قطار شهری داشت و اگر با همین آهنگ زمانی پیش برویم راه‌اندازی پروژه سال‌ها زمان می‌برد. سخنگوی شورا درباره سرنوشت اوراق مشارکت و سهم کرمانشاه از فروش این اوراق می‌گوید: باآنکه برای سال گذشته 280 میلیارد تومان اوراق مشارکت برای فروش پیش‌بینی کرده بودیم این طرح عملا اجرایی نشد و در 3 جلسه مکرر شورا رأی نیاورد. برای سال جاری هم شرایط به همین منوال خواهد بود و در بودجه شهرداری طرحی برای فروش اوراق پیش‌بینی‌نشده است. او تصریح می‌کند: پرداخت هزینه‌های قرارگاه خاتم به‌عنوان پیمانکار طرح در دستور کار شهرداری است و نهایتا از عهده این کار برآییم؛ بنابراین اگر قرار است دولت هزینه کند بهتر است صفر تا صد پروژه را به عهده بگیرد و سهم شهرداری راهم متقبل شود. او می‌گوید: اگر شرایط خوب پیش نرود پروژه را تغییر کاربری می‌دهیم، بی آر تی جایگزین می‌کنیم و از محدوده تونل به‌عنوان زیرگذر استفاده می کنیم.

شهرداری اگر کمبود اعتبار دارد باید از پتانسیل‌ها استفاده کند

 مدیرعامل قطار شهری کرمانشاه می‌گوید: قانون توسعه حمل‌ونقل شهری شهرداری را موظف می‌کند تا نیمی از هزینه راه‌اندازی پروژه را تأمین کند و شهرداری اگر کمبود اعتبار دارد باید از پتانسیل‌ها استفاده کند و دنبال راهکارهایی چون تغییر کاربری، واگذاری زمین و یا فروش اوراق مشارکت باشد.

سعید سلیم ساسانی با اشاره به اهمیت اجرای این پروژه برای کلان‌شهر کرمانشاه می‌گوید: با توجه به حجم ترافیکی که در افق 1400 و 1410 برای شهر کرمانشاه پیش‌بینی‌شده بود، راه‌اندازی قطار سبک شهری در دستور کار شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور قرار گرفت و مصوبات آن لازم‌الاجراست.

او با اذعان به این مطلب که عدد موافقت‌نامه ما با سازمان مدیریت رقمی معادل 400 میلیارد تومان بود می‌افزاید: در آخرین موافقت‌نامه بنا به افزایش قیمت‌ها و برخی ملاحظات ارزی این رقم به 2 هزار و 500 میلیارد تومان رسید که تاکنون تنها 294 میلیارد تومان آن جذب‌شده است.

او همچنین به پیشرفت 95 درصدی تونل زیرزمینی محدوده چهارراه بسیج تا میدان آزادی اشاره‌کرده و می‌افزاید: تونلی که قرار بود تا میدان فردوسی ادامه یابد حالا تا سبزه‌میدان پیش می‌رود و با جذب اعتبار مسیر را توسعه می‌دهیم.

ساسانی درحالی‌که رقم پیش‌بینی‌شده برای اتمام فاز یک پروژه در سال گذشته را چیزی معادل 700 میلیارد تومان عنوان کرد، می‌گوید: در شرایط کنونی و با توجه به اینکه نیم بیشتری از وسایل قطار شهری از خارج کشور تأمین می‌شود 3 برابر این رقم را لازم داریم تا فاز اول پروژه حداقل ظرف 3 سال آینده به اتمام برسد.

افتتاح به‌شرط رسیدن بودجه

معاون عمرانی استاندار نیز با تائید این مطلب که اگر بودجه به‌موقع برسد فاز اول پروژه تا 3 سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد می‌گوید: همکاری دولت در پروژه قطار شهری کرمانشاه قابل‌قبول است کما اینکه در سفر رئیس‌جمهور به کرمانشاه 700 میلیارد تومان برای اتمام فاز اول مصوب شد که این رقم ظرف 3 سال تأمین اعتبار می‌شود. مهرداد سالاری سهم دولت و شهرداری برای تأمین این بودجه را 350 میلیارد تومان اعلام کرده و می‌افزاید: تأمین واگن‌های قطار بر عهده دولت است و ما بودجه دریافتی را صرف ریل‌گذاری، تأسیسات و تکمیل پروژه خواهیم کرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب