جستجو
رویداد ایران > خبرها > آموزش تصویری دوخت رومیزی

آموزش تصویری دوخت رومیزی

آموزش تصویری دوخت رومیزی
با آوردن نام میز واژه رومیزی نیز در ذهن شما تداعی می شود؛ دوخت رومیزی یک گزینه برای تهیه و برطرف سازی این نیاز است، خریداری آن به صورت آماده گزینه ی دیگر شما عزیزان برای برطرف سازی این نیاز محسوب می شود. آرگا در این مطلب دوخت رومیزی را به دو صورت آموزش داده که اگر انتخاب شما گزینه ی اول می باشد با ما همراه باشید.

سفره ها در گذشته زیراندازی برای ظروف غذا، قاشق، چنگال و … بود که با جایگزین میزهای غذاخوری سفره ها نیز به نوعی تغییر شکل یافتند و پارچه هایی با رنگ، طرح و اندازه های مختلف برای پوشاندن روی میز مورد استفاده قرار گرفتند. امروزه مدل های متنوعی از زومیزی ها به صورت در بازار عرضه می شود که می توانید تهیه کنید اما شما خانم های عزیز می توانید با کمک دستان هنرمند خود اثری زیبا خلق کنید. در ادامه با آموزش دوخت رومیزی به سه روش آشنا می شوید.

آموزش دوخت رومیزی گرد و ساده

وظایف رومیزی ها در پوشاندن روی سطح میز به منظور محافظت از بافت و تزیین آن خلاصه می شود، همانطور که گفته شد رومیزی ها دارای انواع گوناگونی در جنس، رنگ، طرح و اندازه هستند که متناسب با سلیقه، رنگ و طرح میز انتخاب می گردد. می توانید رومیزی دلخواه خود را به صورت آماده از بازار خریداری کنید و یا اینکه خودتان به آسانی و با فراهم آوردن وسایل زیر در منزل بدوزید.

وسایل مورد نیاز

مراحل دوخت

ابتدا برای دوخت یک رومیزی گرد و ساده اما در عین حال شیک لازم است میز را اندازه گیری نمایید. اینکه اندازه آن را تا انتهای میز و پایه های آن بگیرید و یا اینکه مقداری بالاتر و یا تا نیمه های میز کاملا سلیقه ای بوده و بستگی به شما دارد.

سپس باید اندازه لازم پارچه را تعیین کنید، اندازه های پارچه را به ۲ برابر طول آن بیفزایید.

طول پارچه را با دوبل (۲ برابر) بلندی پارچه + ۳ سانتی متر جهت درز اندازه گیری نمایید.

حال ۲ سمت طول (بلندی) پارچه را مقابل و بر روی یکدیگر قرار داده و با سنجاق به یکدیگر متصل کنید(این عمل برای زمانی می باشد که پارچه انتخابی شما پهن نبوده و تمامی سطح میز را پوشش نمی دهد. به عنوان نمونه چنانچه میزی با پهنای ۰.۹ متر دارید که طول رومیزی در نظر گرفته شده نیز ۰.۴۵ متر می باشد یک پارچه با اندازه ی ۸۳ .۱ متر نیاز دارید).

در قسمتی که کناره های پارچه را سوزن زده اید، ۱.۳۰ سانتی متر آنطرف تر را لازم است بدوزید.

حالا پارچه را باز نموده و درزهای آن را اتو بکشید.

پارچه را از قسمت عرضی بر روی میز باز نمایید تا روی سطح میز را به طور کامل پوشش دهد. ۳ سانتی متر (۲.۵۴ سانتی متر) را برای درز در نظر بگیرید.

پارچه را از میان تا نموده و بر روی یکدیگر بگذارید. مجددا پارچه را تا نمایید به طوری که برابر با ۱/۴ پارچه باشد.

در این مرحله از گوشه پارچه تا مقابل آن به صورت اریب علامت زده و نقطه بگذارید.

سپس از روی نقطه کمی بالاتر بروید(بالاترین حد پارچه) و طرف دیگر خطی رسم نمایید همانند تصویر.

از روی خط رسم شده پارچه را ببرید, به طوری که پس از باز نمودن تای پارچه دایره ای کامل به دست آورید.

دایره ی پارچه ای به دست آمده را اتو زده تا صاف شود.

پس از صاف شدن چین و چروک های آن لبه های پارچه را بدوزید(حاشیه های پارچه را برابر ۰.۶۴ و در طرف دیگر ۱.۹ سانتی متر تا نموده و با استفاده از چرخ خیاطی بدوزید.

آموزش دوختن رومیزی برودر دوزی (بریده دوزی)

برودر دوزی «بریده دوزی» دوختی است که در آن قسمت هایی از طرح به روی پارچه انتقال یافته، برش خورده و از آن جدا می گردد.

وسایل مورد نیاز

مراحل دوخت

در آموزش اولین مرحله دوخت رومیزی برودر دوزی باید گفت که ابتدا طرح مورد نظر را بر روی پارچه اصلی انتقال دهید.

سپس پارچه رومیزی را صاف کرده و تور را نیز بر روی آن قرار داده, صاف نمایید و کوک بزنید(تور به زیر می افتد و پشت کار می شود و پارچه روی کار می افتد و روی کار می شود).

در دومین مرحله پارچه و تور کوک زده شده را به زیر چرخ خیاطی بفرستید و پایه سر دوز را وصل نمایید.

حالا درجه دوخت را میان ۰ – ۱ به صورت جادکمه قرار داده و بلندی دوخت را نیز با درجه ۰ تا ۱ دوخت زیگزاگ کشیده و روی خط کشی ها را بدوزید.

در این مرحله به وسیله ی قیچی که دارای نوک برنده باشد, پارچه را از بخش های دوخته شده ببرید و جدا نمایید.

همین کار را برای پشت کار (تور) نیز انجام داده و بخش هایی که پارچه هنوز مانده است را ببرید و جدا نمایید.

با این آموزش دوخت مرحله به مرحله، رومیزی زیبا و شیک شما آماده می باشد.

آموزش دوختن رومیزی ۴۰ تکه رانر (s)

برای دوختن این مدل رومیزی که به آن رانر گفته می شود نیاز به وسایل زیر دارد.

وسایل مورد نیاز

مراحل برش پارچه

با استفاده از برش های عرضی پارچه را به نوارهای ۶/۵ سانتی متری تبدیل کنید.

این تکه ها را به یکدیگر دوخته و سپس آنها را به یک طرف اتو بزنید.

حتما دقت داشته باشید چنانچه ۲ نوار اول را از بالا به پایین دوخته اید باید ۲ نوار پس از آن را نیز به همین ترتیب (یعنی از بالا به پایین) دوخته شود تا رومیزی به یک سمت کش پیدا نکند.

 در این مرحله خط کش را به صورت عمودی بر روی پارچه آماده شده بگذارید، به گونه ای که کناره قسمت پهن آن دقیقا بر روی کناره پارچه جا بگیرد. خط کش را بر روی پارچه به همین صورت سفت نگه دارید و دورتادور پارچه را به وسیله ی کاتر برش بزنید.

حالا خط کش را بر خلاف مرحله پیش بر روی پارچه بگذارید, یعنی خط کش را برعکس قرار دهید اما باز هم باید قسمت پایانی خط کش بر روی پایانی ترین قطعه پارچه گذاشته شود. به زبان ساده ته خط کش روی ته پارچه بیفتد.

 به همین ترتیب لازم است درجه ۱۴ خط کش را بر روی حاشیه پارچه قرار داده و در نهایت دورتادور خط کش را بریده و بعد خط کش را وارونه نموده و دوباره ببرید.

جهت این مرحله از برش لازم است درجه ۱۳ خط کش را بر روی کناره پارچه گذاشته و به سراغ برش مرحله بعد و درجه بعد بروید. به همین ترتیب ادامه دهید تا تمام ۱۵ درجه (سانت) را انجام دهید.

نکته : به منظور جلوگیری از اشتباه قطعه هایی را که برش می زنید از(۱ – ۱۵) شماره گذاری نموده و بچینید؛ به این ترتیب یعنی شما باید دو بار این مراحل برش(۱ تا ۱۵) را تکرار کنید.

مراحل دوخت

حالا پس از اتمام مراحل برش نوبت به آموزش دوخت این مدل رومیزی می رسد، به این صورت که تمامی قطعه های برش خورده از ۱ تا ۱۵ را به یکدیگر بدوزید. برای دوخت آنها ابتدا قسمت بالا و نوک تکه های مثلثی شکل را در کنار یکدیگر گذاشته و سپس قسمت پایین و انتهایی تکه های مثلثی شکل(قسمت پهن) را به صورت پله پله می شود را به یکدیگر دوخت بزنید.

همین مراحل را برای سری دیگر(تکه های برش خورده ۱ – ۱۵ دیگر نیز انجام داده و دوخت های خود را به یک طرف اتو نمایید.

مطابق تصویر زیر بزرگترین قطعه(یعنی شماره ۱۵) را به کوچک ترین قطعه(یعنی شماره ۱) بدوزید تا کامل شود.


در پایان و آخرین مرحله دو تکه دوخته شده به دست آمده که هر یک از آنها از ۱۵ تکه درست شده اند را به یکدیگر متصل کرده و بدوزید. توجه داشته باشید این دوخت نیز باید از پهن و بزرگترین قسمت شروع نموده و تا انتها یعنی کوچکترین قسمت ها بدوزید.

مراحل دوخت آستری

حالا آستری رومیزی را باید بدوزید تا کار شما کاملا آماده شود.

باید ابتدا پارچه آستری را بر روی سطحی صاف پهن نموده و کاملا هموار کنید. سپس رومیزی چهل تکه را بر روی آن گذاشته و قدری بزرگتر از آن برش بزنید.

 در ادامه آموزش دوخت آستر رومیزی باید کار را با استفاده از سوزن ثابت و محکم کنید و اطراف آن را بدوزید.

در نهایت و پایانی ترین اقدام کناره های رومیزی رانر خود را با دوخت نوار اریب تزیین کنید.



برچسب ها
نسخه اصل مطلب