جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > افزایش بیماران سرپایی؛ پیک ششم بیماری کرونا نگران‌کننده است

افزایش بیماران سرپایی؛ پیک ششم بیماری کرونا نگران‌کننده است

افزایش بیماران سرپایی؛ پیک ششم بیماری کرونا نگران‌کننده است
زمانی که ۸۵ درصد مردم دو دوز واکسن را دریافت کردند اگر کنترل مرزها، بیماریابی و قرنطینه دقیق و قاطع اجرا شود آنگاه می‌توانیم رعایت پروتکل‌ها را کمرنگ کنیم.

فزایش آمار بیماران مبتلا به کرونا در چند روز اخیر نشان می‌دهد‌، عده‌ای بی‌خیال خطر مرگبار بودن کرونا شده‌اند و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را جدی نمی‌گیرند‌، عده‌ای هم فکر می‌کنند بعد از واکسیناسیون ایمنی یافته‌اند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را ضروری نمی‌دانند.

در حالی است که تنها راه مهار کامل این ویروس کشنده رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی قبل و بعد از تزریق واکسن کروناست.

در همه این دو سال خیزش موج‌های متعدد کرونا در کشور نتیجه عادی‌انگاری بود، این خطر باز هم کشور را تهدید می‌کند و نگرانی‌های نظام سلامت و کادر درمان را در پی دارد.

باز هم شاهد افزایش شهرهای و شهرستان‌های قرمز کرونایی هستیم که به گفته مقامات بهداشتی‌ استان روند عادی‌انگاری‌ها کشور و استان را به سمت موج ششم پیش می‌برد و باعث همه‌گیری دیگر می‌شود.

محمود نوری شادکام در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد دلیل افزایش آمار بیماران سرپایی در استان یزد در طی روزهای اخیر اظهار داشت: خوشبختانه حدود 55 درصد مردم استان دو دوز واکسن را دریافت کردند که بسیار به کنترل بیماری به ما کمک کرد اگر واکسیناسیون شدت نگرفته بود این تعداد بیمار سرپایی که اکنون داریم به بیماران بستری تبدیل می‌شدند.

وی گفت: ما مراجعه سرپایی زیاد داریم ولی بیمارانی که با شدت بالا به بیماری کرونا مبتلا شده باشند و نیاز به بستری دارند و مرگ و میر خیلی بالا نرفته است.

معاون‌ درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: به دنبال این تعداد بیمار سرپایی احتمالا دارد در مدت هفته آینده نیز همچنان تعداد بستری‌ها افزایشی باشد.

نوری شادکام گفت: با توجه به اینکه 55 درصد دو دوز و 86 درصد یک دوز واکسن خود را دریافت کردند، مجموعا در مدت هفته پیشرو افراد زیادی دوز دوم را دریافت می‌کنند و حدود 90 درصد جامعه دریافت کننده واکسن می‌شوند که شرایط مطلوبی را ایجاد می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که پیک ششم کرونا چه قدر نگران‌کننده است افزود: : در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی مجددا هشدار داده است و باید همچنان به رعایت دقیق پروتکل‌ها توجه کرد، در بسیاری از کشورهای دنیا که میانگین واکسیانییون خوب است به صورت جدی پروتکل‌ها بهداشتی رعایت می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: البته در کشورهایی همچون کانادا که بالای 85 مردم دو دوز واکسن دریافت کردند، استفاده از ماسک، رعایت پروتکل‌های بهداشت فردی جدی نیست از این جهت که هم مردم واکسینه شدند و هم بحث بیماریابی، قرنطیه بیماران و کنترل مرزها به شدت انجام می‌شود و این موارد است که فوق‌العاده جدی و قاطع عمل می‌شود.

نوردی شادکام بیان کرد: در کشورهای اروپایی و ورزشگاه‌ها هم که مشاهده می‌شود که مردم آن‌ها پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، کنار هم نشستند و ماسک نمی‌زنند و اشکالی هم ندارد به این دلیل است که 85 تا 90 درصد مردم شان واکسینه شدند و در کشورهای اروپایی هم اکنون بحث بیماریابی و قرنطینه جدی است.

وی گفت: ما هم باید دقت کنیم بحث بیماریابی، قرنطینه و کنترل جدی و قاطع مرزها را داشته باشیم اما متاسفانه ما در این قصه مشکل داریم و حتی اگر واکسیناسیون ما به حد مطلوب برسد، بحث قرنطیه و کنترل قاطع و جدی مرزها مشکل است که اگر این قصه جدی گرفته نشود این رود را بعد از هر سه ماه تجربه می‌کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: با توجه به اینکه کنترل خیلی جدی بر مرزهای زمینی و هوایی وجود ندارد در نتیجه بحث بیماریابی به دلیل عدم دقت مرزها و کنترل میادی ورودی هم جدی گرفته نمی‌شود.

نوری شادکام افزود: اگر هم به عدد خوب 85 درصد در واکسیناسیون برسیم باز هم پروتکل‌ها باید به صورت جدی رعایت شود و چاره ای جز رعایت نداریم و اتفاقا افزایش بیماران سرپایی رو هم داریم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار داشت: پس از اینکه به عدد خوبی در واکسیناسیون رسیدیم و 85 درصد مردم دو دوز واکسن را دریافت کردند می‌توانیم با کنترل دقیق مرزها، بیماریابی و قرنطینه را داشته باشیم و آن وقت رعایت پروتکل‌ها را کمرنگ کنیم.

نوری شادکام ادامه داد: در بحث همه‌گیری کرونا به خاطر شرایط کلی کشور استان‌ها به تدریج وارد همه‌گیری می‌شوند و همیشه اینگونه بوده است که استان یزد و برخی استان‌ها اولین تجربه افزایشی را پیدا می‌کنند و ما در موج‌های بیماری پیش قدم بودیم.

وی اظهار داشت: 40 درصد مردمی که درمان مناسب پیدا نمی‌کنند به استان یزد سفر می‌کنند، یزد چهار راه مواصلاتی کشور است، ورودی های زیادی دارد که همه موارد دست به دست هم می‌دهند که وضعیت ما را پر خطر کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد: خوشبختانه ما در بحث خدمات به بیماران وضعیت خوبی داریم و هیچ بیماری روی زمین نمی‌ماند و در بحث مرگ و میر ناشی از کرونا کمترین آمار فوتی را در کشور داریم.

از اول آبان ماه بنا به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا در یزد در استان یزد کلیه کارکنان ادارات استان باید حداقل دوز اول واکسن خود را دریافت کرده باشند.

شریفی با اشاره به اینکه کارت واکسن بعد از تزریق واکسن به مردم داده می‌شود اظهار داشت: مردم می‌توانند برای دریافت کارت واکسن به سامانه سلامت به آدرس مراجعه کنند.

وی گفت: افراد می‌توانند براساس اینکه کارت را به چه زبانی انگلیسی یا فارسی می‌خواهند داشته باشند انتخاب کنند و پس از اینکه مشخصات خود را وارد کردند لینک ارتباطی کارت واکسن برایشان می‌آید و می‌توانند که کارت را چاپ کنند، یا تبدیل به کارت کرده یا در موبایل داشته باشند تا در محل‌هایی که نیاز به ارائه است بدهند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد گفت: در حال حاضر سیستم کنترلی برای کارت واکسیناسیون به این شکل طراحی شده و افراد باید کارت واکسن را خودشان به همراه داشته باشند، پیشنهاد شده است که سامانه‌ای برای اینکه افراد واکسینه شده از نشده به سرعت تشخیص داده شوند ایجاد شود.

وی با تاکید بر اینکه مردم هر چه سریعتر واکسن خود را دریافت کنند بیان کرد: بر اساس مطالعات اخیر که در مقیاس‌های بزرگ انجام شده است، واکسیناسیون تا بیش از 75 درصد می‌تواند میزان مرگ و میر را در صورت ابتلا کاهش دهد.

شریفی ادامه داد: در خیز سوم بیماری که در پاییز سال گذشته با آن مواجه بودیم به ازای یک صد بستری جدید در بیمارستان بالای 8 نفر فوت می‌کردند که این شاخص در پاییز امسال به حدود 2.4 رسیده است و اثرات واکسیناسیون را می‌توانیم در این شاخص ببینیم.

وی با اشاره به اینکه گروه سنی بالای 18 سال گروه فعال در جامعه است تصریح کرد: در این گروه ما در استان پوشش واکسیناسیون نوبت اول 86 درصد بوده و پوشش نوبت دوم 55 درصد است که با تزریق دوز دوم در آبان ماه پوشش دو نوبت به بالای 80 درصد خواهد رسید.

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد افزود: گروه سنی 12 تا 18 سال نیز با 73 درصد پوشش دوز اول را دریافت کردند که امیدواریم با کمک والدین مدیران و آموزش و پرورش بقیه نیز واکسن را دریافت کنند.

قطعا تزریق واکسن به این دلیل که واکسیناسیون کرونا به حد قابل توجهی باعث کاهش خطر بستری افراد و در نتیجه مرگ می‌شود ضرورتی اجتناب ناپذیر برای هر شخص عاقلی باسد باشد.

همچنین افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا، باعث کاهش گردش ویروس در جامعه می‌شود؛ از این جهت که وقتی ویروس در جامعه انتشار می‌یابد، احتمال جهش آن نیز بیشتر می‌شود بنابراین واکسن می‌تواند جلوی این خطر را هم بگیرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب