جستجو
رویداد ایران > خبرها > آموزش قلمه زدن نهال پسته

آموزش قلمه زدن نهال پسته

آموزش قلمه زدن نهال پسته
پسته یکی از درختانی است که کاشت آن به دو صورت انجام می شود یکی به روش بذر و دیگری به روش کاشت نهال که معمول ترین روش، کاشت نهال است و همچنین نهال پسته دارای روش های برای قلمه زدن نیز می باشد قلمه زدن نهال پسته باید زمانی باشد که گیاه خواب است و در شرایط محیطی مناسب اینکار انجام شود.
یک از پایه های اصلی باغبانی پیوند کردن است، پیوند کردن به این معنی است که دو قسمت گیاهی را به هم متصل می کنیم به کونه ای که این دو گیاه در محل اتصال با هم یکی می شوند و به عنوان یک گیاه مستقل به رشد خود ادامه می دهند. بهترین زمان پیوند کردن اواخر زمستان یا اوایل بهار است که گیاه در این زمان در حال استراحت است، مهم ترین روش ازدیاد درختان پسته پیوند کردن است که برای هر باغبانی ضروری است، در این مقاله شما را با روش های قلمه زدن نهال پسته آشنا خواهیم کرد.

انواع روش های قلمه زدن نهال پسته:


پیوند لوله ای

این روش به دلیل اینکه بسیار ساده است و حتی جوش خوردن آن برای پایه های معمولی پسته از درصد بیشتر برخوردار است از این روش استفاده می کنند هنگامی که پوست را از نهال پسته بر می دارید باید دقت داشته باشید که آسیبی به آوند وارد نشود در غیر اینصورت احتمال کمتری دارد که روش قلمه زدن پسته به خوبی انجام شود. دمای هوای مناسب برای این روش ۱۳-۳۲ درجه می باشد و اگر دما به این صورت نباشد پیوندک در اثر تبخیر خشک می شود .

پیوند شکمی

این روش در مناطقی که گرم است بسیار روش مناسبی می باشد، زیرا مواد بیشتری را ذخیره می کند و پیوند شکمی موفق تر از پیوند لوله ای خواهد بود و همچنین در پیوند شکمی گیاه به نسبت پیوند لوله ای بیشتر رشد می کند. زمان مناسب برای این روش زمانی است که جوانه رسیده و خواب باشند و پایه لغزنده باشد که اوایل مرداد زمان مناسب روش شکمی است.پایه های نرک را در هنگام احدث باغ اعم از جدید و قدیم در ماه اسفند می کارند و در تیر ماه سرجا پیوند می زنند. این روش قلمه زنی نهال پسته از نوع معمولی ترین پیوند ها می باشد.



پیوند اسکنه ای

این نوع پیوند نیز در بین درختان پسته مرسوم است که معمولا برای جوان شدن درختان پیر استفاده می شود در این روش از شاخه گیاه یک ساله که در حال استراحت است پیوندک گرفته می شود بدین ترتیب هنگامی  که سر پایه را قطع کرده یک شکاف عمودی به طول ۵ سانتی متر در طول قطر سطح برش ایجاد کنید و دو پیوندک را که ته آن ها به شکل گاوه ای بریده شده است در دو طرف آن فرار دهید این کار باید به گونه ای باشد که لایه زاینده پایه و لایه پیوندک روی هم قرار گیرند و بعد از این کار با استفاده از چسب پیوند محل پیوند و نوک پیوند را چسب بزنید و همچنین مانع از خشک شدن شیره نباتی در لایه زاینده  می شود.

عوامل موثر بر گیرایی پیوند زدن

شرایط محیطی در هنگام قلمه زدن نهال پسته از اهمیت بالای برخوردار است که ۱۳-۳۲ درجه سانتی گراد مناسب است.

قرابت بین پایه و پیوند هرچه قرابت بین پایه و پیوند بیشتر باشدمیزان رشد اولیه پیوند نیز بیشتر است.
مرحله رشد بهترین زمان پیوند زدن زمانی است که گیاه پوست بدهد.
سایر عوامل چسب زدن بلافاصله پس از پیوند، عدم آلودگی به آفات،بیماری ها و ویروس ها از جمله عواملی هستند که در قلمه زنی نهال پسته موثراند.

فواید پیوند زدن درختان

پیوند زدن درختان مزایای زیادی دارد که در زیر به برخی از این موارد اشاره می کنیم :

نشانه های ناسازگار بودن پیوند درختان

روش های نگهداری از نهال بعد از پیوند زدن


برچسب ها
نسخه اصل مطلب