علت و درمان خانگی برای رفع سریع حالت تهوع
حالت تهوع صبحگاهی ممکن است به علت عفونت و گرسنگی یا پرخوری اتفاق بیفتد در این مواقع نفس عمیق بکشید ، دراز بکشید و سر خود را پایین تر قرار دهید.
به جز بارداری،دیگر چه چیز هایی باعث تهوع صبحگاهی میشود؟ تهوع این احساس را میدهد که شما قصد دارید، محتویات درون معده تان را خالی کنید که اغلب با عرق کردن ، درد شکم و یا گرفتگی همراه است.طبق مطالعات انجام شده، بیش از نیمی از زنان باردار تحت تاثیر این مشکل قرار میگیرند و به دلیل تغییرات هورمونی میباشد که در سه ماه اول بارداری رخ میدهد.
در حالی که ممکن است حاملگی علت شناخته شده ای درباره این بیماری باشد. اما تنها دلیل این نیست.در ادامه این بخش از سلامت نمناک درباره شرایط دیگری که ممکن است باعث تهوع صبحگاهی شود ، توضیح خواهیم داد.
بارداری:
تهوع و استفراغ یکی از اولین نشانه های بارداری است که در هفته ششم رخ میدهد و معمولا بین هفته های 16 تا 20 از بین میروند این مشکل فقط به صبح محدود نمیشود و ممکن است در هر زمانی رخ دهد. بعضی از زنان در طول روز دائما حالت تهوع دارند.
خستگی بیش از حد یا مسائل خواب:
بی خوابی یا بیدار شدن بیموقع از ، میتواند چرخه خواب شما را به هم بریزد این تغییرات در الگوی خواب منظم شما باعث تغییر پاسخ نورونی بدن میشود که گاهی اوقات ، حالت تهوع ایجاد میکند.
گرسنگی یا قند خون پایین:
سطح پایین قند خون میتواند موجب سر درد ، ضعف یا تهوع شود.
رفلکس اسید زمانی اتفاق میافتد که پس از خوردن یا نوشیدن ، ورود به معده به درستی انجام نمیشود و اسید معده به مری و گلو برمیگردد که باعث ایجاد طعم ترش در دهان ، سوزش یا سرفه نیز میشود. رفلکس اسید در صبح میتواند بدتر هم باشد حتی اگر ساعت ها هم از غذا خوردن گذشته باشد که ممکن است به دلیل موقعیت بدن شما در حالت خواب باشد که دچار بی تحرکی می باشد.
احتقان سینوسی:
تراکم سینوس به گوش داخلی فشار میاورد و میتواند منجر به ناراحتی معده و حتی حالت تهوع شود ، همچنین ممکن است موجب سرگیجه نیز شود.
اضطراب:
اغلب احساسات مانند استرس ، هیجان و اضطراب را در روده احساس میکنیم ؛ احساس تهوع صبحگاهی ممکن است مربوط به یک موقعیت استرس زا ، مانند جلسه ای مهم و غیره باشد.
تهوع در صبح ممکن است مربوط به چیزی باشد که شما به عنوان صبحانه میل کرده اید حساسیت غذایی یا عدم تحمل غذا نیز باعث تهوع میشود.در برخی موارد دیگر نیز ، خوردن بیش از حد باعث ایجاد احساس تهوع میشود.
گاسترو پازری:
گاسترو پازری شرایطی است که در آن عضلات دیواره معده کاهش میابد و یا حتی متوقف میشوند درنتیجه غذا از معده به سمت روده حرکت نمیکند که در چنین شرایطی ، تهوع، استفراغ و درد شکمی ار علائم شایع هستند.
سنگ کلیه:
سنگ های صفراوی در کیسه صفرا زمانی ایجاد میشوند که موادی مانند کلسترول سخت باشند.زمانی که آنها در لوله ای که کیسه صفرا و روده را به هم متصل میکند ، گیر میکنند ،میتواند بسیار دردناک باشد و تهوع و استفراغ با درد همراه میشود.
داروهای ضد درد:
اپیویید ها یک دسته از داروهایی هستند که برای درمان درد های متوسط تا شدید کاربرد دارد، که عوارض جانبی بسیاری از این داروها تهوع و استفراغ میباشد.
برخی از داروهای شیمی درمانی،دارای عوارضی چون تهوع واستفراغ میباشد.گاهی اوقات این داروها بر روی سلول های مفاصل معده تاثیر میکذارند و میتواند حالت تهوع و استفراغ را ایجاد کند.اگر شیمی درمانی کرده اید و دچار چنین حالتی شده اید،حتی یاد آوری بو و مناظر مربوط به آن نیز ، حالت تهوع و استفراغ ایجاد میکند.
آسیب یا ضربه مغزی:
این گونه آسیب ها میتواند موجب تورم در مغز شما شود ، این فشار در جمجمه افزایش میابد و میتواند باعث تهوع و استفراغ شود.استفراغ پس از ضربه به سر، نشان دهنده آسیب های قابل توجهی است و باید تحت مراقبت های فوری پزشکی قرار بگیرند.
مسمومیت غذایی:
هنگامی که چیزی را خورده اید یا نوشیده اید،آلوده بوده باشد، بدن به سرعت آن را پس میزند.اگر دچار مسمومیت غذایی شده اید ، ممکن است تهوع ، استفراغ یا اسهال همراه با ناراحتی معده یا گرفتگی شکمی برایتان اتفاق بیافتد ؛ اگر صبح در معرض تهوع قرار گرفتید،ممکن است به دلیل چیزی باشد که شب قبل خورده اید.
گاستروانتریت، مشابه مسمومیت غذایی نیست.اگر چه علائم مشابهی را ایجاد میکند.این عفونت توسط یک ویروس ، باکتری یا انگل ایجاد میشود و از طریق غذا یا آب آشامیدنی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
کتواسیدوز دیابتی:
یک عارضه جدیاست که در هنگام ابتلا به دیابت رخ میدهد و کمبود انسولین باعث میشود که بدن برای شروع به تجزیه کردن چربی ها به جای کربوهیدرات ها ، به عنوان سوخت استفاده کند.این روند باعث ایجاد کتون در جریان خون میشود.کتون های بیش از حد میتوانند علائمی مانند حالت تهوع ، سر درد و تشنگی را ایجاد کنند.در صورت بروز چنین اتفاقی ، حتما با اورژانس تماس بگیرید.
زخم های گوارشی:
زخم هایی هستند که روی پوشش داخلی معده و روده تاثیر میگذارند.معمولا باعث درد معده میشوند ، اما همچنان میتواند باعث تهوع و استفراغ نیز شوند.
یبوست:
یبوست میتواند موجب تهوع شود. وقتی که ماده هضم شده در کولون شما حمایت میشود، عملکرد کلی سیستم گوارشی را کاهش میدهد و در نهایت منجر به تهوع میشود.
زمانی که مغز شما سیگنالهای مربوط به جنبش و حرکت را دریافت میکند ، بیماری های حرکتی رخ میدهد به عنوان مثال:هنگامی که سوار ماشین میشوید ، چشم ها و گوش هایتان به مغزتان فرمان میدهد که در حال حرکت هستید، اما ناحیه گوش درونی به شما کمک میکند تا متعادل شوید و عضلاتتان به مغز میگوید که در حال حرکت نیستید و این سیگنالها میتوانند باعث تهوع ، استفراغ و سرگیجه شود که این اتفاق اغلب در زنان باردار و کودکان اتفاق میافتد.
عفونت گوش داخلی:
سیستم و یستیبولار در گردش داخلی شما کمک میکند تا بدن متعادل شود.هنگامی که در معرض عفونت گوش قرار بگیرید، احساس ناراحتی و سرگیجه خواهید داشت که موجب تهوع و استفراغ میشود.
اگر حالت تهوع در بزرگسالان بیش از دو روز و در کودکان بیشتر از یک روز ادامه پیدا کرد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. علائمی که پس از مشاهده آنها باید به پپزشک رجوع کنید:
روش 2. زنجبیل تازه:
یک عدد زنجبیل تازه را پوست بکنید سپس با آب شستشو دهید ، به قطعات کوچک برش دهید و میل کنید.
روش 3. زنجبیل و لیمو:
استفاده از دارچین برای زنان باردار و شیر ده اجتناب کنید.
چند قطره از این روغن را داخل یک فنجان آب داغ بریزید به خوبی هم بزنید و بنوشید.
نکته:شما میتوانید چند قطره کمخ از این روغن را مستقیم روی زبان خود بریزید و چندین نفس عمیق بکشید و اطمینان حاصل کنید که روغنی که استفاده میکنید بدون الکل باشد.
روش2. برگ های خشک شده نعنا:
یک قاشق غذا خوری از این برگ ها و یک فنجان آب داغ تهیه کنید و آنها را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند و بعد از اینکه کمی سرد شد بنوشید در صورت لزوم روزی 1 بار از این درمان استفاده کنید.
روش3. مقداری از برگ های نعنا را تهیه کنید و با آب بشویید و سپس آنها را بجوید . برای گرفتن بهتربن نتایج این کار را بار ها تکرار کنید.
روش 4. یک قاشق غذا خوری آب نعنا، یک قاشق غذاد خوری آبلیمو و یک قاشق غذا خوری عسل را با هم ترکیب کنید و 3 بار در روز از این مخلوط استفاده کنید.
مقداری گل میخک تازه را از گیاه آن بکنید و به خوبی بشویید و به مدت 5 دقیقه با آب بجوشانید و سپس به آرامی بنوشید.
روش2. ترکیب گل میخک و عسل:
مقداریگل میخک را با عسل ترکیب کنید تا یک خمیر به دست آورید سپس بنوشید. این درمان را 1 یا 2 بار در هفته تکرار کنید.
آب کرانبری با مواد مغذی ضروری و طعم خوش بدون قند خود می تواند به آرامش معده کمک کند. بدن شما را هیدراته نگه می دارد و موجب کاهش نشانه های حالت تهوع می شود.
10 قطره آب لیموی تازه، نصف قاشق چای خوری شکر و یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک فنجان آب ترکیب کنید و بخوبی هم بزنید و یکبار در روز بنوشید.
نکته:شما میتوانید در این ترکیب، عسل را جایگزین شکر کنید.
روش 3. آب سیب:
یک شیشه عسل خالص تهیه کنید و بعد از هر وعده غذایی، یک قاشق چای خوری از آن را میل کنید و این درمان را دو الی سه بار در روز تکرار کنید.
شما می توانید خوردن عسل مونیکا و نان را قبل از هر وعده غذایی یا بیست دقیقه قبل از خواب، نیز جایگزین کنید.
روش2. عسل و ترکیب پودرهای گیاهی:
یک قاشق چای خوری دانه های دارچین، یک قاشق چای خوری پودر گل میخک ، یک قاشق چای خوری پ.در فلفل سیاه، یک قاشق چای خوری شکر و یک قاشق چای خوری پودر انگور فرنگی را باهم ترکیب کنید. و درون فریزر قرار دهید.
یک قاشق چای خوری از این ترکیب را با عسل مخلوط کنید و بخورید.
15 الی 20 عدد برگ کاری را تهیه کنید. به خوبی بشویید. و آّب آنها را بگیرید. سپس یک قاشق چای خوری عسل را با یک قاشق چای خوری از این آب با هم ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید.
و دو تا سه بار در روز آنرا بنوشید.
روش 4. ترکیب عسل و آب انار:
یک عدد انار تازه و بزرگ را تهیه کنید. به خوبی بشویید و به چهار قسمت برش دهید. یک کاسه بزرگ را پر از آب سرد کنید. و سپس برش های انار را زیر آب ببرید و دون کنید. سپس آب آن را خالی کنید و دانه ها را جدا کنید .یک قاشق غذا خوری عسل را به یک لیوان آب انار اضافه کنید و آن را بنوشید.
روش5. عسل و آب پرتقال:
آب یک عدد پرتقال تازه را بگیرید. 2 قاشق غذا خوری عسل را به 25 گرم آب تازه پرتقال اضافه کنید و به خوبی هم بزنید و روزانه 4 بار از این نوشیدنی استفاده کنید.
روش 6. عسل و هل:
یک گرم هل را بپزید ،سپس اجازه دهید تا کمی خنک شود و دانه های ریز آن را از داخل پوست بیرون بیاورید ،یک قاشق غذا خوری عسل را به این پودر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید از این ترکیب 1 بار در روز استفاده کنید.
مواد لازم :
نکته:از دادن عسل به کودکان زیر 1 سال اجتناب کنید.
در حالی که ممکن است حاملگی علت شناخته شده ای درباره این بیماری باشد. اما تنها دلیل این نیست.در ادامه این بخش از سلامت نمناک درباره شرایط دیگری که ممکن است باعث تهوع صبحگاهی شود ، توضیح خواهیم داد.
حالت تهوع صبحگاهی چه علتی دارد؟
دلایل مشترک شایع حالت تهوع صبحگاهی چیست؟
علت تهوع نسبت به زمان و سن بیمار متفاوت است. تهوع میتواند علت روانی یا فیزیکی داشته باشد و توصیف آن دشوار است با این حال برخی علائم معمول مشترک برای تهوع وجود دارد ، که عبارتند از:- پرخوری
- آماس روده
- مصرف بیش از حد الکل
- مسمومیت غذایی
- تومور مغزی
- جمع شدن آب در مغز
- مننژیت
- شیمی درمانی سرطان
- فشار های احساسی،مانند اضطراب و نگرانی
- عفونت های ویروسی
- جراحت سر
- بارداری
- قاعدگی زنان
- زخمهای گوارشی
- عوارض جانبی برخی داروهای خاص
- سوء مصرف دخانیات
- میگرن
- حمله قلبی
- اختلالات کبد و کلیه
- سطح بالای پتاسیم در خون
- ذات الریه
- کمبود خواب
- عفونت گوش (گوش میانی)
- آلرژی به شیر ( به خصوص درنوزادان و کودکان )
- تنگی پیلوری(در نوزادان )
بررسی عوامل موثر در حالت تهوع صبحگاهی
علائم تهوع چیست؟
- ناراحتی معده
- انقباض عضلات تنفسی و شکم
- ضعف
- سرما خوردگی
- انعطاف پذیری
- اضطراب
- خجالت
- سر گیجه
- خارش و غیره
حالت تهوع صبحگاهی چه نشانه هایی دارد؟
بررسی کامل تمام علل و دلایل حالت تهوع صبحگاهی در زنان ، مردان و کودکان
تهوع صبحگاهی هم در زنان و هم در مردان ، میتواند باعث احساس نا امیدی در هنگام بیدار شدن داشته باشد و اثرات نامطلوبی حتی روی روان آنها دارد ، حالت تهوعی که می تواند ریشه در یکی از موارد زیر داشته باشد:بارداری:
تهوع و استفراغ یکی از اولین نشانه های بارداری است که در هفته ششم رخ میدهد و معمولا بین هفته های 16 تا 20 از بین میروند این مشکل فقط به صبح محدود نمیشود و ممکن است در هر زمانی رخ دهد. بعضی از زنان در طول روز دائما حالت تهوع دارند.
خستگی بیش از حد یا مسائل خواب:
بی خوابی یا بیدار شدن بیموقع از ، میتواند چرخه خواب شما را به هم بریزد این تغییرات در الگوی خواب منظم شما باعث تغییر پاسخ نورونی بدن میشود که گاهی اوقات ، حالت تهوع ایجاد میکند.
گرسنگی یا قند خون پایین:
سطح پایین قند خون میتواند موجب سر درد ، ضعف یا تهوع شود.
علت حالت تهوع صبحگاهی در تمام سنین
رفلکس اسید:رفلکس اسید زمانی اتفاق میافتد که پس از خوردن یا نوشیدن ، ورود به معده به درستی انجام نمیشود و اسید معده به مری و گلو برمیگردد که باعث ایجاد طعم ترش در دهان ، سوزش یا سرفه نیز میشود. رفلکس اسید در صبح میتواند بدتر هم باشد حتی اگر ساعت ها هم از غذا خوردن گذشته باشد که ممکن است به دلیل موقعیت بدن شما در حالت خواب باشد که دچار بی تحرکی می باشد.
احتقان سینوسی:
تراکم سینوس به گوش داخلی فشار میاورد و میتواند منجر به ناراحتی معده و حتی حالت تهوع شود ، همچنین ممکن است موجب سرگیجه نیز شود.
اضطراب:
اغلب احساسات مانند استرس ، هیجان و اضطراب را در روده احساس میکنیم ؛ احساس تهوع صبحگاهی ممکن است مربوط به یک موقعیت استرس زا ، مانند جلسه ای مهم و غیره باشد.
موارد تاثیرگذار در حالت تهوع صبحگاهی
رژیم غذایی:تهوع در صبح ممکن است مربوط به چیزی باشد که شما به عنوان صبحانه میل کرده اید حساسیت غذایی یا عدم تحمل غذا نیز باعث تهوع میشود.در برخی موارد دیگر نیز ، خوردن بیش از حد باعث ایجاد احساس تهوع میشود.
گاسترو پازری:
گاسترو پازری شرایطی است که در آن عضلات دیواره معده کاهش میابد و یا حتی متوقف میشوند درنتیجه غذا از معده به سمت روده حرکت نمیکند که در چنین شرایطی ، تهوع، استفراغ و درد شکمی ار علائم شایع هستند.
سنگ کلیه:
سنگ های صفراوی در کیسه صفرا زمانی ایجاد میشوند که موادی مانند کلسترول سخت باشند.زمانی که آنها در لوله ای که کیسه صفرا و روده را به هم متصل میکند ، گیر میکنند ،میتواند بسیار دردناک باشد و تهوع و استفراغ با درد همراه میشود.
داروهای ضد درد:
اپیویید ها یک دسته از داروهایی هستند که برای درمان درد های متوسط تا شدید کاربرد دارد، که عوارض جانبی بسیاری از این داروها تهوع و استفراغ میباشد.
قرص از عوامل حالت تهوع صبحگاهی
شیمی درمانی:برخی از داروهای شیمی درمانی،دارای عوارضی چون تهوع واستفراغ میباشد.گاهی اوقات این داروها بر روی سلول های مفاصل معده تاثیر میکذارند و میتواند حالت تهوع و استفراغ را ایجاد کند.اگر شیمی درمانی کرده اید و دچار چنین حالتی شده اید،حتی یاد آوری بو و مناظر مربوط به آن نیز ، حالت تهوع و استفراغ ایجاد میکند.
آسیب یا ضربه مغزی:
این گونه آسیب ها میتواند موجب تورم در مغز شما شود ، این فشار در جمجمه افزایش میابد و میتواند باعث تهوع و استفراغ شود.استفراغ پس از ضربه به سر، نشان دهنده آسیب های قابل توجهی است و باید تحت مراقبت های فوری پزشکی قرار بگیرند.
مسمومیت غذایی:
هنگامی که چیزی را خورده اید یا نوشیده اید،آلوده بوده باشد، بدن به سرعت آن را پس میزند.اگر دچار مسمومیت غذایی شده اید ، ممکن است تهوع ، استفراغ یا اسهال همراه با ناراحتی معده یا گرفتگی شکمی برایتان اتفاق بیافتد ؛ اگر صبح در معرض تهوع قرار گرفتید،ممکن است به دلیل چیزی باشد که شب قبل خورده اید.
حالت تهوع صبحگاهی به علت مسمومیت
گاستروانتریت:گاستروانتریت، مشابه مسمومیت غذایی نیست.اگر چه علائم مشابهی را ایجاد میکند.این عفونت توسط یک ویروس ، باکتری یا انگل ایجاد میشود و از طریق غذا یا آب آشامیدنی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
کتواسیدوز دیابتی:
یک عارضه جدیاست که در هنگام ابتلا به دیابت رخ میدهد و کمبود انسولین باعث میشود که بدن برای شروع به تجزیه کردن چربی ها به جای کربوهیدرات ها ، به عنوان سوخت استفاده کند.این روند باعث ایجاد کتون در جریان خون میشود.کتون های بیش از حد میتوانند علائمی مانند حالت تهوع ، سر درد و تشنگی را ایجاد کنند.در صورت بروز چنین اتفاقی ، حتما با اورژانس تماس بگیرید.
زخم های گوارشی:
زخم هایی هستند که روی پوشش داخلی معده و روده تاثیر میگذارند.معمولا باعث درد معده میشوند ، اما همچنان میتواند باعث تهوع و استفراغ نیز شوند.
یبوست:
یبوست میتواند موجب تهوع شود. وقتی که ماده هضم شده در کولون شما حمایت میشود، عملکرد کلی سیستم گوارشی را کاهش میدهد و در نهایت منجر به تهوع میشود.
حالت تهوع صبحگاهی به دلیل یبوست
دریا زدگی:زمانی که مغز شما سیگنالهای مربوط به جنبش و حرکت را دریافت میکند ، بیماری های حرکتی رخ میدهد به عنوان مثال:هنگامی که سوار ماشین میشوید ، چشم ها و گوش هایتان به مغزتان فرمان میدهد که در حال حرکت هستید، اما ناحیه گوش درونی به شما کمک میکند تا متعادل شوید و عضلاتتان به مغز میگوید که در حال حرکت نیستید و این سیگنالها میتوانند باعث تهوع ، استفراغ و سرگیجه شود که این اتفاق اغلب در زنان باردار و کودکان اتفاق میافتد.
عفونت گوش داخلی:
سیستم و یستیبولار در گردش داخلی شما کمک میکند تا بدن متعادل شود.هنگامی که در معرض عفونت گوش قرار بگیرید، احساس ناراحتی و سرگیجه خواهید داشت که موجب تهوع و استفراغ میشود.
حالت تهوع صبحگاهی به علت عفونت گوش
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟اگر حالت تهوع در بزرگسالان بیش از دو روز و در کودکان بیشتر از یک روز ادامه پیدا کرد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. علائمی که پس از مشاهده آنها باید به پپزشک رجوع کنید:
- احساس سختی در بیدار شدن
- بیمار شدن و استفراغ دائمی بیش از هشت ساعت
- خون در مدفوع یا استفراغ
- تب بالا همراه با سر درد ، گردن و بثورات
- داشتن علائم کم آبی
- درد قفسه سینه و درد شکمی شدید
- تاری دید
- کم اشتهایی بیشتر از 12 ساعت
- احساس نا امیدی و کسل بودن
- سر درد شدید
- اسهال
- تنفس سریع و پالس مانند
- قادر به درمان با داروهای خانگی نباشید
شرایط وخیم حالت تهوع صبحگاهی
درمان های خانگی برای حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی یا در طول روز
زنجبیل برای حالت تهوع صبحگاهی:
روش 1. چای زنجبیل:- یک چای کیسه ای زنجبیل و 2 فنجان آب در حال جوش را تهیه کنید.
- چای کیسه ای را به مدت 8 دقیقه ، در آب در حال جوش قرار دهید.
- سپس چند دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود و بعد نوش جان کنید.
روش 2. زنجبیل تازه:
یک عدد زنجبیل تازه را پوست بکنید سپس با آب شستشو دهید ، به قطعات کوچک برش دهید و میل کنید.
روش 3. زنجبیل و لیمو:
- 1 زنجبیل تازه و 1 عدد لیمو را تهیه کنید ، آنها را بشویید ، پوست بکنید و سپس نصف کنید.
- آب آنها را بگیرید سپس یک قاشق چای خوری آب زنجبیل و یک قاشق چای خوری آبلیمو را ترکیب کنید .
- این مخلوط را بارها در طول روز بنوشید.
درمان حالت تهوع صبحگاهی با زنجبیل
دارچین برای رفع حالت تهوع صبحگاهی:
- یک فنجان آب جوشیده و نصف قاشق چای خوری پودر دارجین را با هم ترکیب کنید.
- اجازه دهید چند دقیقه بماند و سپس کمی عسل به آن بیفزایید و به آرامی بنوشید.
- این درمان را تا زمانی که نشانه ها ناپدید شوند هر روز تکرار کنید.
استفاده از دارچین برای زنان باردار و شیر ده اجتناب کنید.
دارچین مناسب برای درمان حالت تهوع صبحگاهی
رفع حالت تهوع صبحگاهی با فلفل نعنایی:
روش 1. روغن فلفل نعنایی:چند قطره از این روغن را داخل یک فنجان آب داغ بریزید به خوبی هم بزنید و بنوشید.
نکته:شما میتوانید چند قطره کمخ از این روغن را مستقیم روی زبان خود بریزید و چندین نفس عمیق بکشید و اطمینان حاصل کنید که روغنی که استفاده میکنید بدون الکل باشد.
روش2. برگ های خشک شده نعنا:
یک قاشق غذا خوری از این برگ ها و یک فنجان آب داغ تهیه کنید و آنها را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند و بعد از اینکه کمی سرد شد بنوشید در صورت لزوم روزی 1 بار از این درمان استفاده کنید.
روش3. مقداری از برگ های نعنا را تهیه کنید و با آب بشویید و سپس آنها را بجوید . برای گرفتن بهتربن نتایج این کار را بار ها تکرار کنید.
روش 4. یک قاشق غذا خوری آب نعنا، یک قاشق غذاد خوری آبلیمو و یک قاشق غذا خوری عسل را با هم ترکیب کنید و 3 بار در روز از این مخلوط استفاده کنید.
نعنا مفید برای درمان حالت تهوع صبحگاهی
دانه های رازیانه برای درمان حالت تهوع صبحگاهی:
- یک قاشق غذا خوری دانه رازیانه را بشویید و به یک فنجان آب در حال جوش اضافه کنید .
- 10 دقیقه صبر کنید و سپس آب آن را بگیرید.
- این چای را 1 یا 2 بار در طی روز بنوشید.
از بین بردن حالت تهوع صبحگاهی با رازیانه
از بین بردن حالت تهوع صبحگاهی با گل میخک:
روش1. چای میخک:مقداری گل میخک تازه را از گیاه آن بکنید و به خوبی بشویید و به مدت 5 دقیقه با آب بجوشانید و سپس به آرامی بنوشید.
روش2. ترکیب گل میخک و عسل:
مقداریگل میخک را با عسل ترکیب کنید تا یک خمیر به دست آورید سپس بنوشید. این درمان را 1 یا 2 بار در هفته تکرار کنید.
میخک برای حالت تهوع صبحگاهی
پیاز مناسب برای برطرف کردن حالت تهوع صبحگاهی:
روش 1: آب پیاز و زنجبیل:- یک عدد پیاز تازه و یک زنجبیل را تهیه کنید.
- آنها را پوست بکنید و به خوبی بشویید. آب پیاز را بگیرید.
- سپس یک قاشق غذاخوری آب پیاز و یک قاشق غذاخوری زنجبیل را با هم ترکیب کنید و در نهایت این ترکیب را بنوشید.
- مانند روش اول، آب پیاز را بگیرید، سپس دو قاشق غذاخوری عسل را با نصف فنجان آب پیاز ترکیب کنید.
- به خوبی هم بزنید و سپس بنوشید.
- در صورت لزوم، این درمان را مجددا تکرار کنید.
تاثیرات پیاز روی حالت تهوع صبحگاهی
فواید سرکه سیب برای حالت تهوع صبحگاهی:
روش 1. سرکه سیب و عسل:- یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب باهم ترکیب کنید.
- این ترکیب را یک بار در روز بنوشید.
- یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و نصف فنجان آب را با هم مخلوط کنید.
- هر روز صبح، برای جلوگیری از تهوع دهان خود را با این ترکیب شستشو دهید.
بر طرف کردن حالت تهوع صبحگاهی با سرکه سیب
درمان دائمی حالت تهوع صبحگاهی با آب برنج:
- یک فنجان برنج سفید را با یک و نیم فنجان آب در حال جوش ترکیب کنید.
- سپس یک قاشق چای خوری عسل به آن بیفزایید.
- از این ترکیب یکبار در روز استفاده کنید.
بابونه مفید برای رفع حالت تهوع صبحگاهی:
- 2تا 3 قاشق چای خوری گل های بابونه خشک شده را داخل یک فنجان آب در حال جوش بریزید.
- به مدت سه دقیقه صبر کنید . به صورت اختیاری، می توانید مقداری عسل یا آب لیمو نیز به آن بیفزایید. و در نهایت آنرا بنوشید.
خواص چای بابونه در رفع حالت تهوع صبحگاهی
آب میوه های مناسب حالت تهوع صبحگاهی:
روش 1. آب کرانبری:آب کرانبری با مواد مغذی ضروری و طعم خوش بدون قند خود می تواند به آرامش معده کمک کند. بدن شما را هیدراته نگه می دارد و موجب کاهش نشانه های حالت تهوع می شود.
- مقداری کرانبری تازه را بشویید.
- آب آنرا استخراج کنید و بنوشید.
10 قطره آب لیموی تازه، نصف قاشق چای خوری شکر و یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک فنجان آب ترکیب کنید و بخوبی هم بزنید و یکبار در روز بنوشید.
نکته:شما میتوانید در این ترکیب، عسل را جایگزین شکر کنید.
روش 3. آب سیب:
- مقداری سیب تازه را بشویید و پوست آنرا بکنید و دانه هایش را خارج کنید و آب آنرا بگیرید.
- سپس طبق سلیقه، و برای طعم دهی به آن ، مقداری نمک یا شکر به آن بیفزایید و بنوشید.
آب سیب عالی برای درمان حالت تهوع صبحگاهی
تاثیرات لیمو در حالت تهوع صبحگاهی:
- یک عدد لیمو تازه را نصف کنید.
- آنرا نزدیک بینی خود ببرید و عمیقا به مدت چند دقیقه، استشمام کنید.
- این درمان را تا زمان بهبودی کامل، ادامه دهید.
درمان حالت تهوع صبحگاهی با لیمو
12.عسل برای حالت تهوع صبحگاهی:
روش 1. عسل خالص:یک شیشه عسل خالص تهیه کنید و بعد از هر وعده غذایی، یک قاشق چای خوری از آن را میل کنید و این درمان را دو الی سه بار در روز تکرار کنید.
شما می توانید خوردن عسل مونیکا و نان را قبل از هر وعده غذایی یا بیست دقیقه قبل از خواب، نیز جایگزین کنید.
روش2. عسل و ترکیب پودرهای گیاهی:
یک قاشق چای خوری دانه های دارچین، یک قاشق چای خوری پودر گل میخک ، یک قاشق چای خوری پ.در فلفل سیاه، یک قاشق چای خوری شکر و یک قاشق چای خوری پودر انگور فرنگی را باهم ترکیب کنید. و درون فریزر قرار دهید.
یک قاشق چای خوری از این ترکیب را با عسل مخلوط کنید و بخورید.
رفع حالت تهوع صبحگاهی با ترکیبات عسل
روش 3. عسل و برگ های کاری:15 الی 20 عدد برگ کاری را تهیه کنید. به خوبی بشویید. و آّب آنها را بگیرید. سپس یک قاشق چای خوری عسل را با یک قاشق چای خوری از این آب با هم ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید.
و دو تا سه بار در روز آنرا بنوشید.
روش 4. ترکیب عسل و آب انار:
یک عدد انار تازه و بزرگ را تهیه کنید. به خوبی بشویید و به چهار قسمت برش دهید. یک کاسه بزرگ را پر از آب سرد کنید. و سپس برش های انار را زیر آب ببرید و دون کنید. سپس آب آن را خالی کنید و دانه ها را جدا کنید .یک قاشق غذا خوری عسل را به یک لیوان آب انار اضافه کنید و آن را بنوشید.
روش5. عسل و آب پرتقال:
آب یک عدد پرتقال تازه را بگیرید. 2 قاشق غذا خوری عسل را به 25 گرم آب تازه پرتقال اضافه کنید و به خوبی هم بزنید و روزانه 4 بار از این نوشیدنی استفاده کنید.
روش 6. عسل و هل:
یک گرم هل را بپزید ،سپس اجازه دهید تا کمی خنک شود و دانه های ریز آن را از داخل پوست بیرون بیاورید ،یک قاشق غذا خوری عسل را به این پودر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید از این ترکیب 1 بار در روز استفاده کنید.
نقش عسل در رفع حالت تهوع صبحگاهی
روش 7. اسموتی عسل:مواد لازم :
- موز ، کره بادام، آب نارگیل ، جوی دو سر ، ریشه زنجبیل ، نمک دریا ، عسل
نکته:از دادن عسل به کودکان زیر 1 سال اجتناب کنید.
حالت تهوع صبحگاهی را با عسل درمان کنید
مواردی که در هنگام تهوع و استفراغ صبحگاهی باید رعایت کنید:
- آرام بی سر و صدا بنشینید
- هوای تازه بیابید
- دراز بکشید و سر خود را پایینتر قرار دهید
- از حرکت کردن اجتناب کنید
- از بو های بد دوری کنید
- از مواد غذایی اسیدی، تند ، چرب و فیبر دار اجتناب کنید
- از نوشیدنی های کافئین دار اجتناب کنید
- آرام باشید و نفس عمیق بکشید
- بعد از استفراغ ، با نوشیدن مایعات بدن خود را هیدراته نگه دارید
قبل و بعد از حالت تهوع صبحگاهی چه کنیم؟
روش های پیشگیرانه و جلوگیری تهوع صبحگاهی :
- وعده های غذایی کوچک و منظم داشته باشید و خود را گرسنه نگه ندارید
- از مواد غذایی که برای هضم سنگین هستن اجتناب کنید
- بلافاصله بعد از غذا خوردن دراز نکشید
- به اندازه کافی آب بنوشید
- به طور منظم مسواک و دیگر وسایل شخصی بهداشتی خود را عوض کنید
- از استرس و فشار های احساسی اجتناب کنی