جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > جزئیات تغییر تعرفه برق از ابتدای اردیبهشت

جزئیات تغییر تعرفه برق از ابتدای اردیبهشت

جزئیات تغییر تعرفه برق از ابتدای اردیبهشت
معاون هماهنگی توزیع شرکت مادر تخصصی توانیر گفت: علاوه بر خوش مصرف‌ها و پرمصرف‌ها، یک درصد از مشترکان برق کشور در زمره بسیار پرمصرف قرار می‌گیرند به‌طوری‌که بیش از دو برابر الگوی مصرف، به مصرف برق می‌پردازند که باید برای این دسته، فکری بازدارنده کرد.

محمدرضا حقی فام سخنگوی صنعت برق کشور و معاون هماهنگی توزیع شرکت مادر تخصصی توانیر در نشستی خبری با اشاره به افزایش تعرفه برق از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری اظهار داشت: افزایش تعرفه‌های برق نسبت به تورم کشور بسیار عدد پایین‌تری است.

به گزارش تسنیم، او افزود: افزایش تعرفه‌های برق به‌گونه‌ای است که برای کلیه پله‌های مصرفی، 7 درصد تعرفه برق افزایش می‌یابد، با مشخص شدن الگوی مصرف برای هر نقطه کشور، کسانی که بیش از الگو به مصرف برق بپردازند و به‌اصطلاح پرمصرف باشند، علاوه بر این 7 درصد، 16 درصد دیگر نیز در پله‌های بالای الگوی مصرف، شاهد افزایش تعرفه خواهند بود؛ ازاین‌رو افزایش تعرفه برای پرمصرف‌ها در مجموع 23 درصد است.

حقی‌فام با بیان اینکه «این میزان افزایش تعرفه هیچ تأثیری روی مؤلفه‌های اقتصادی کشور چه در شرایط تحریم و چه غیر تحریم نخواهد گذاشت»، گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده تولید برق بدون احتساب هزینه سوخت، 96 تومان در هر کیلوات ساعت است که بابت فروش برق به مردم، تنها 66 تومان به‌طور متوسط دریافت می‌شود.

سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به آب‌گرفتی مناطق مختلف در خوزستان گفت: بسیاری از پایه‌های فوق توزیع، انتقال و توزیع برق در استان خوزستان در داخل آب هستند، بااین‌وجود با رسیدگی شبانه‌روزی، در حال حاضر هیچ مشکلی در برق‌رسانی به نقاط مختلف خوزستان نداریم.

او افزود: سیل‌بندهایی دورتادور پست‌های فوق توزیع ایجاد کرده‌ایم و با پمپ‌هایی در صورت نفوذ آب به محل پست‌ها، آب را خارج می‌کنیم و در مجموع اقداماتی سنگین برای مدیریت شبکه برق در نقاط سیل‌زده در حال انجام بوده و هست.

حقی‌فام در خصوص خسارات سیل به صنعت برق کشور گفت: عددی که تا این لحظه استحصال شده 652 میلیارد تومان خسارت سیل به تأسیسات برق کشور است.

سخنگوی صنعت برق کشور با بیان اینکه "امسال می‌توانیم 9500 تا 10 هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های برق‌آبی کشور بگیریم"، گفت: پیک تابستان امسال از سوی شرکت مدیریت شبکه برق، 61 هزار مگاوات پیش‌بینی شده که علاوه بر تولید 10 هزار مگاواتی برق در نیروگاه‌های برق‌آبی که نسبت به سال قبل حدود 5000 مگاوات بیشتر است، قرار بود 5200 مگاوات نیروگاه حرارتی به ظرفیت تولید برق کشور از پیک سال 97 تا پیک سال 98 اضافه شود که این موضوع در حال اجرا است.

او افزود: از نظر تولید برق، نگرانی باید تأمین برق پیک تابستان امسال نداریم، همچنین 3000 مگاوات کاهش مصرف از طریق مدیریت مصرف در برنامه قرار دارد و پیش‌بینی می‌کنیم علاوه بر تأمین نیاز برق مصرفی، ذخیره‌ای عملیاتی در روزهای پیک داشته باشیم، همچنین بتوانیم به تعهدات صادراتی خود نیز به‌طور کامل عمل کنیم.

حقی‌فام از صدور پیش قبض‌هایی برای مشترکان پرمصرف سال 97 خبر داد و گفت: متوسط مصرف مشترکان برق از خرداد تا شهریور 97 متوسط گیری شده و کسانی که پرمصرف هستند، بر اساس میانگین مصرف سال 97 و تعرفه‌های جدید، پیش قبض‌هایی برای آنها صادر می‌شود تا بدانند اگر مثل گذشته پرمصرف باشند، چه ارقامی را باید پرداخت کنند که پیش‌بینی می‌کنیم این روش در جهت تبدیل پرمصرف‌ها به خوش مصرف‌ها مؤثر باشد.

او ادامه داد: علاوه بر خوش مصرف‌ها و پرمصرف‌ها، یک درصد از مشترکان برق کشور در زمره بسیار پرمصرف قرار می‌گیرند به‌طوری‌که بیش از دو برابر الگوی مصرف، به مصرف برق می‌پردازند که باید برای این دسته، فکری بازدارنده کرد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت مادر تخصصی توانیر با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تأمین کنتورهای برق در ماه‌های پایانی سال 97 رخ داده بود، گفت: از تیرماه 97 با افزایش شدید قیمت اقلام مواجه شدیم و شرکت‌های تولیدکننده کنتور، با کمبود نقدینگی و کمبود مواد اولیه مواجه شدند که مجبور شدیم برای جبران زمان‌های تأخیر تأمین کنتور برای متقاضیان انشعاب برق، از ذخایر استراتژیک خود در زمینه کنتور برق استفاده کنیم؛ این روال ادامه داشت تا اینکه در روزهای پایانی سال 97، موفق شدیم با گشایش‌هایی که از اوراق و ارز حاصل از فروش برق به عراق به دست آمد، تمامی مطالبات شرکت‌های تولیدکننده ترانس، کابل و کنتورها را پرداخت کردیم و اوضاع اکنون بهتر از گذشته است.

او افزود: اقدامات مؤثری برای هوشمندسازی کنتورهای برق از 4 ماه آینده کلید زده خواهد شد.

حقی فام در خصوص تغییر ساعات اداری در ایام گرم سال گفت: امسال نیز همچون سال گذشته برنامه‌هایی برای مدیریت مصرف داریم که یکی از آنها، تغییر ساعات اداری است که در این زمینه به شرکت‌های توزیع اعلام کرده‌ایم که مذاکرات لازم را انجام دهند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب