جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > اصلاح رویه سرکوب قیمت جوجه و مرغ / کمبود ۱۰ تا ۱۵ میلیونی جوجه یکروزه

اصلاح رویه سرکوب قیمت جوجه و مرغ / کمبود ۱۰ تا ۱۵ میلیونی جوجه یکروزه

اصلاح رویه سرکوب قیمت جوجه و مرغ / کمبود ۱۰ تا ۱۵ میلیونی جوجه یکروزه
نائب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: قیمت جوجه یکروزه در بازار به دو برابر نرخ مصوب رسیده است. اگر قرار است مرغداران جوجه را با نرخ آزاد و با چندین برابر قیمت خریداری کنند بایستی قیمت مرغ هم براساس هزینه های تولید اصلاح شود. اگرچه معتقدیم قیمت مصوب جوجه یکروزه یعنی ۴۲۰۰ تومان هم منطقی نیست و نیازمند اصلاح است.
حبیب اسدالله نژاد در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا قیمت جوجه یکروزه ثابت و آرامش براین بازار حاکم شده است یا خیر، گفت:قیمت جوجه یکروزه بعد از یک کاهش نسبی و رسیدن آن به حدود ۶۰۰۰ تومان با توجه به کمبود و افزایش تقاضای جوجه ریزی در سطح کشور افزایش یافت و به دو برابر قیمت مصوب رسید.
وی ادامه داد: دولت هم تاکنون هیچ تدابیری اتخاذ نکرده تا واحدهای مرغ مادر مکلف به فروش جوجه با نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان شوند. البته معتقدیم قیمت مصوب جوجه یکروزه هم منطقی نیست و باید اصلاح شود.
نائب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اضافه کرد: اگر بناست واحدهای مرغداری جوجه را با نرخ آزاد و با چندین برابر قیمت خریداری کنند بایستی قیمت مرغ هم براساس هزینه های تولید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: اگرچه واردات تخم مرغ نطفه دار هم آغاز شده است اما این واردات هنوز به شکلی نیست که نیاز بازار (ماهیانه حدود ۱۲۵تا ۱۳۰ میلیون قطعه) را تامین کند. 
به گفته وی جوجه در بازار کم و ماهیانه حدود ۱۱۵ میلیون قطعه تولید می شود. در حالی که اگر بخواهیم عطش بازار را کم کنیم بایستی ماهیانه ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه وارد بازار شود. 
اسدالله نژاد در ادامه گفت: وزیر جهاد کشاورزی در جریان اخذ رای اعتماد در مجلس به صراحت اعلام کردند که مخالف سرکوب قیمت هستند ولی اتفاقی که در حال حاضر در این مورد افتاده  همین سرکوب قیمتی است که بایستی این رویه اصلاح شود.
وی در پاسخ به این سوال که قیمت تمام شده مرغ برای مرغداران چقدر است، گفت: قیمت تمام شده مرغ با جوجه یکروزه ۴۲۰۰ تومانی حدود ۱۸ هزار و۵۰۰ تومان و با جوجه بازار آزاد بیش از ۲۰ هزارتومان است که در نهایت بایستی مرغ به دست مصرف کننده حدود ۲۷ تا ۲۹ هزار تومان برسد. فروش مرغ بیش از این مقدار ناشی از سودجویی و عدم نظارت است که در نهایت به مصرف کننده و تولیدکننده ظلم می شود.
نائب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی به وضعیت تامین نهاده ها اشاره کرد و گفت: نهاده های مورد نیاز مرغداری ها با تاخیر تامین، ارسال و بارگیری می شوند و بسیار دیر به دست مرغداران می رسد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب