فیلم| رونمایی از مصحف نفیس قرآن منسوب به امیرالمؤمنین(ع) در نمایشگاه قرآن
در آیین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از مصحف نفیس قرآن کریم منسوب به حضرت علی(ع) رونمایی شد.
پیش از این رونمایی، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و طیار آلتی قولاچ، یکی از نسخهشناسان برتر دنیا و اهل ترکیه و حمیدرضا مستفید، پژوهشگر قرآنی و از داوران مسابقات بینالمللی قرآن به بیان نکاتی پرداختند.
سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن گفت: یکی از علوم و دانشهای مطرح در مباحث علوم قرآنی قرائت و کتاب یا به تعبیری آیین نگارش قرآن کریم است و برای شناخت دقیقتر بعد مختصات قرائت رایج در قرون اولیه اسلامی و شیوه نگارش یکی از مهمترین منابع که میتواند مورد استفاده قرار گیرد، قرآنها و مصاحف کهن در کنار منابع روایی و گزارشهای تاریخی است.
قائم مقام شورای عالی قرآن عنوان کرد: البته تحقیق در این زمینه اطلاعات دقیقتری را به ما میدهد و خوشبختانه در کتابخانههای مختلف قریب به ۲۰۰ نسخه کهن داریم که این تحقیقات میتواند افق روشنتری را از نگارش و کتابت و قرائت قرآن مقابل ما قرار دهد که براساس این پژوهشها بتوانیم وحدت رویه را درباره کتابت قرآن منشأ باشیم.
وی ادامه داد: اهمیت انتخاب این مصحف شریف که منسوب به امیرالمومنین علی(ع) است، یکی همین انتساب مقدس و نورانی است و دومین آن کهن بودن و متعلق بودن به قرون اولیه اسلامی است و همچنین کامل بودن و تقریبا جامع بودن این مصحف نسبت به سایر مصاحف است و این انتخاب با همکاری و کارشناسی آلتی قولاچ صورت گرفت که پژوهش در ارتباط با مصاحف مختلف را در شناسانامه کاری خود دارد که از تجربیات وی استفاده کردهایم.
در ادامه طیار آلتی قولاچ، یکی از نسخهشناسان برتر دنیا و اهل ترکیه ضمن اظهار خرسندی از حضور در این مراسم، گفت: امروز در خدمت یکی از مصحفهایی هستیم که از زمان صحابه به ما رسیده است. مطالعه و بررسی این قبیل مصحفها که از نسل صحابه برای ما مانده است، در نشان دادن مظلومیت و اصالت قرآن کریم برای ما مهم است.
حمیدرضا مستفید، پژوهشگر قرآنی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و از داوران مسابقات بینالمللی قرآن نیز تصریح کرد: این مصحف شریف منسوب به حضرت امیر(ع) است و در مصحفهای خطی این نسب، نسبتها دیده میشود، اما این نسبت بیشتر تشریفاتی است و اینکه حضرت به دست خود این کتاب را نگارش کرده باشد، نیست، اما در انتها یا در ابتدای مصحف این مطلب نگارش شده که به دست ایشان نگارش شده است.