جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > نحوه تزریق دز دوم واکسن معتادان و افراد بی خانمان

نحوه تزریق دز دوم واکسن معتادان و افراد بی خانمان

نحوه تزریق دز دوم واکسن معتادان و افراد بی خانمان
مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهردار تهران با تشریح نحوه تزریق دز دوم واکسن معتادان و افراد بی خانمان، گفت: با تاکید شهردار تهران جهت واکسینه شدن افراد آسیب‌پذیر، ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی، معتادان، بی‌خانمان‌ها، کودکان کار و خانواده‌هایشان و حاشیه‌نشینان واکسینه می‌شوند.
کمپین «تهران دوباره جان می‌گیرد» در جهت سرعت گرفتن واکسیناسیون با هدف گروه خاص در شهرداری راه‌اندازی شد. این واکسیناسیون با دستور  شهردار تهران، افراد آسیب‌پذیر را هدف گرفته است.
مالک حسینی، مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهردار تهران درباره جزئیات واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر توسط شهرداری گفت: شهردار تهران برای افزایش سرعت واکسیناسیون تاکید دارد چرا که واکسیناسیون اولویت نخست و اصلی شهروندان و کشور است.
وی با بیان این که استراتژی شهرداری کاهش بار دولت و افزایش ضریب معنادار سرعت واکسیناسیون است، افزود: شناسایی، واکسیناسیون و ارتباط گرفتن با برخی از گروه‌ها، سخت و دشوار است. این افراد پشتوانه و حامی اجتماعی ندارند و افراد دچار اعتیاد و بی خانمان‌هایی که در پاتوق‌ها و یا گرمخانه‌ها مستقر هستند و کودکان کار و خانواده‌هایشان زیرمجموعه افراد آسیب‌پذیر قرار می‌گیرند. علاوه بر آن افرادی که در گودها و گاراژها به صورت غیررسمی و غیرقانونی زباله‌گردی می‌کنند، آسیب‌پذیر هستند.
مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهردار تهران با اشاره به اینکه تاکید شهردار تهران بر واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر در جهت سلامت تمام شهروندان است، گفت: باید مهاجران بدون اوراق اقامتی و ایرانی‌های بدون مدارک هویتی، را در حد توان تحت پوشش قرار دهیم. علاوه بر آن افرادی که در سکونتگاه‌های غیررسمی، کنار کوره‌پزخانه‌ها یا مناطق خارج از حریم شهر تهران، روستاها و حتی حاشیه روستاهای شهر تهران زندگی می‌کنند که سکونتگاه‌های آنها ثبت نشده است، گروه هدف واکسیناسیون شهرداری هستند.
وی با بیان این که در محاسبات واکسیناسیون کمتر به افراد آسیب‌پذیر توجه می‌شد، افزود: خوشبختانه با رویکرد و تاکید شهردار تهران، ۱۰ ون تحت عنوان مراکز سیار تجهیز شد و مدیریت این ون‌ها را یک مددکار اجتماعی به عهده دارد که فرمانده عملیات است. یک واکسیناتور به همراه یک یا دو نفر که اطلاعات را ثبت می‌کنند و برخی نقاط یک پزشک در این ون‌ها حضور دارند. علاوه بر آن یک عامل انتظامی در واحدهای سیار برای حفظ امنیت افراد خدمت رسان در نقاط پر خطر مستقر است.  
حسینی با بیان این که واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر از اول مهرماه آغاز شده است، گفت: طبق پیش‌بینی‌های اولیه پایان این واکسیناسیون ۱۰ روزه بود، تا جایی که درخواست از سوی گروه‌های آسیب‌پذیر وجود داشته باشد، واحدهای سیار به واکسیناسیون ادامه خواهند داد.
وی افزود: واکسیناسیون به جز یک روز بدون وقفه انجام شد تا به زائران «جاماندگان جاماندگان پیاده روی اربعین» خدمت‌رسانی شود. تا روز سه‌شنبه هفته‌ گذشته ۱۴ هزار نفر واکسینه شدند و بر اساس پیش‌بینی اولیه قرار بود ۱۲هزار نفر  واکسینه شوند اما شهرداری به افراد بیشتری خدمت‌رسانی کرد. در این راستا شهروندان می‌توانند با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته و کلونی افراد ‌آسیب‌پذیری که مدارک هویتی ندارند را معرفی کنند، بلافاصله پس از این گزارش‌های مردمی ون‌ها در محل حضور پیدا کرده و اقدام به واکسیناسیون این افراد می‌کنند.
مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که دز دوم واکسن چگونه تزریق می‌شود، گفت: اطلاعات افرادی که در کمپ‌های ترک اعتیاد هستند و کودکان کار و خانواده‌هایشان موجود است و برای تزریق دز دوم این افراد با مشکلی روبرو نیستیم. از سوی دیگر تعدادی از مراجعان گرمخانه‌ها ثابت هستند، درواقع ۷۰درصد مراجعه‌کنندگان گرمخانه‌ها هر روز یا هفته‌ای سه تا چهار روز در گرمخانه‌ها ساکنند و برای تزریق دز دوم واکسن کرونا به آنها نیز مشکلی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه مشکل در گودها، گاراژها، روستاهای اطراف تهران و... است، تاکید کرد: با نهادهای مدنی فعال یا معتمدین این نقاط ارتباط برقرار کردیم و به نظر می‌رسد با پوشش حداکثری مرحله دوم واکسیناسیون نیز انجام خواهد شد. قطعا ممکن است درصدی از این افراد را برای تزریق دز دوم در دسترس نباشند، اما طبق پیش‌بینی‌ها بیش از ۹۰درصد افراد آسیب‌پذیر تحت پوشش دز دوم واکسن قرار می‌گیرند.
مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهردار تهران با بیان این که افراد آسیب‌پذیر به شدت از واکسیناسیون استقبال کردند، گفت: هیچ مقاومتی در مقابل واکسیناسیون گزارش نشده است و در همه مراکز سیار یک مددکار مستقر است که روند واکسیناسیون را آسان کرده است.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، حسینی بیان کرد: مهم‌ترین هدف «تهران دوباره جان می‌گیرد» سلامتی و حفظ جان تمام شهروندان است و با افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور آمار مرگ و میر به صورت معناداری کاهش یافته است. با همراهی و تاکید شهردار تهران افرادی که دیده نمی‌شدند و حامی نداشتند، مورد حمایت بیشتری قرار گرفتند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب