نظارت بازرسان بر بازار مرغ در استان کرمانشاه تشدید میشود/ وعده توزیع ۵۰۰ تن مرغ در روزهای آینده
پررنگ شدن اخبار مربوط به مرغ به صورت هر چند وقت یکبار حاکی از این است که قرار نیست حواشی و مشکلات مربوط به این کالای اساسی رفع شود.
هرچند مسئولان استانی اعتقاد دارند که توزیع مرغ در استان با کمترین مشکل نسبت به استانهای دیگر در حال انجام است اما افزایش و تفاوت قیمت این محصول در استان سبب شده تعداد زیادی از خانوادهها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند.
با این وجود طرح نظارتی از کشتارگاه تا بازار و عرضه در خردهفروشیها تعریف شده و در تمام شهرستانها فرایند کار را پیگیری و نظارت میکنند و همچنین قرار است مسئولان استانی با نیازسنجی و اطلاع دقیق از وضعیت بازار پیشبینی لازم برای جبران کاهش عرضه برخی کالاها را داشته باشند تا در زمان نیاز برای حمایت از مصرفکننده کالاهای ذخیره شده در بازار توزیع شود.
باباخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: نظارتها و تشدید کمیته شهرستانی به صورت ویژه پیگیری شود و جهاد کشاورزی متولی تشکیل کمیته شهرستانی است و پیگیری تحویل مرغ از مرغداری به کشتارگاه و هدایت به بازار و نظارت بر بازار نیز به عهده سازمان صمت است.
نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اظهار داشت: خوشبختانه 500 تن مرغ وعده داده شده در انبارها موجود است و پیگیری صدور مجوز توزیع آن نیز انجام شده و برای توزیع آن در روزهای آینده مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه این محموله مرغ بر حسب نیاز مناطق در سطح شهرها توزیع خواهد شد عنوان کرد: کرمانشاه در یکی دو ماه اخیر با تلاش بهرهبرداران و تولیدکنندگان جزو محدود استانهایی بوده که مشکلی در زمینه تولید و تأمین مرغ نداشته است و این روند نیز در آینده به صورت مطلوبی ادامه خواهد داشت.
حاتمی گفت: مصرف روزانه مرغ در استان 120 تا 140 تن است و تا زمانی که این نیاز از طریق ورود لاشه گرم مرغ به بازار تأمین شود نیازی به عرضه مرغ منجمد نخواهد بود اما به محض اینکه کمبودی در بازار احساس شود به سرعت مرغ منجمد در بازار توزیع میشود.
وی افزود: کمیتههایی در شهرستانها به ریاست فرمانداران تشکیل میشود و جهاد کشاورزی، سازمان صمت و دیگر دستگاههای ناظر بر بازار عضو این کمیته هستند و به طور مستمر کار پایش و نظارت بر بازار را انجام میدهند.
حاتمی گفت: رؤسای جهاد کشاورزی شهرستانها موظف هستند از مرغداری تا کشتارگاه فرایند حمل، توزیع و کشتار مرغ را در کشتارگاه رصد کنند و نظارت داشته باشند و بعد از کشتار، مرغ را به صورت منسجم و برنامهریزی شده در اختیار اتحادیهها و تعاونیهای مربوطه قرار دهند تا در سطح بازار زیر نظر بازرسان صمت توزیع شود.