جستجو
رویداد ایران > خبرها > آشنایی با خواص گون برای بدن

آشنایی با خواص گون برای بدن

آشنایی با خواص گون برای بدن
گیاه گون گیاهی است که از ریشه آن در داروسازی استفاده می شود. این گیاه دارای خواص بسیار زیادی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم کلسترول خون، پیشگیری از بروز دیابت و تقویت حافظه می باشد.
گیاه  گون یا استراگالوس گیاهی است گل دار که در طب سنتی چینی از آن استفاده های فراوانی می شود. گون حاوی آستراگالوس پی ساکارید است که دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد ویروسی می باشد.
 
گون گیاهی است چند ساله که ارتفاع آن به 75 سانتیمتر می رسد و از تیره ی نخود است. گون دارای ساقه هایی به رنگ بنفش تیره است و برگ های آن تشکیل شده از برگچه هایی است که به صورت متقابل در محور هر برگ قرار گرفته اند.
 
گیاه گون به صورت علفی و بوته ای دیده می شود. این گیاه در شرایط آب و هوایی خشک و بیابانی و کویری مقاوم است و از علف های هرز به شمار می رود. بسیاری از انواع گیاه گون سمی بوده و باعث مسمومیت دام هایی که از آن تغذیه می کنند می شود. گونی که دارای گل هایی به رنگ صورتی، قرمز، آبی، بنفش و یا سفید است برای تهیه دارو مورد استفاده قرار می گیرد.
 

استخراج کتیرا از گیاه گون

 
تقویت سلامت قلب از خواص گون است
 
یکی از خواص گون تقویت سلامت قلب می باشد که می تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد. بیماری هایی نظیر سکته مغزی، حملات قلبی و تصلب شرایین ناشی از بالا بودن میزان کلسترول می باشد.
گون دارای خاصیت ادرارآوری می باشد که این خاصیت باعث می شود تا فشار خون کاهش یافته و رگ های خونی دارای عملکرد بهتری باشند.
 

خواص گون در از بین بردن آلرژی 

آلرژی فصلی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد درگیر آن هستند. یکی از بیماری های مرتبط با آلرژی، تب یونجه می باشد که تاکنون داروی خاصی برای درمان آن یافت نشده است. اما امروزه دانشمندان به اثرات درمانی این گیاه برای درمان تب یونجه پی برده اند. اثر این گیاه بر آلرژی هرچند تا کنون ثابت نشده است اما براساس مشاهدات، ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه سبب جلوگیری از انتشار هیستامین ها می شود. این خاصیت سبب بهبود خارش چشم، عطسه و آب ریزش بینی می شود.
 

خواص گون و درمان سرطان ریه 

 
ریشه ی گیاه گون را می توانید به صورت دمنوش استفاده کنید
 
فراورده های این گیاه به صورت کپسول و قرص و یا به صورت عصاره مایع وجود دارد.
برای تهیه دم نوش گیاه گون، ریشه آن را کاملا تمیز کرده و در آب داغ به مدت کافی بخیسانید. استفاده از ریشه گیاه گون در تهیه لوسیون ها، کرم ها و پماد های ضد پیری اثر مطلوبی دارد. گون طبیعی دارای خواص تسکین دهنده می باشد که همین خاصیت باعث شده از آن به عنوان جایگزین مناسبی برای پمادهای موضعی استفاده شود.
 

عوارض جانبی مصرف گیاه گون

مصرف بیش از اندازه از این گیاه ممکن است دارای عوارض جانبی باشد و یا مصرف آن برای افرادی با شرایط خاص مناسب نباشد.
 

تشدید خونریزی

مصرف گیاه گون مخصوصا به صورت پودری ممکن است سبب تشدید خونریزی شود. این امر به دلیل از بین بردن لخته های خونی توسط گون می باشد که سبب ادامه خونریزی می شود. اگر از داروهایی مانند آسپرین که سبب رقیق شدن خون می شود استفاده می کنید نباید همزمان از گیاه گون استفاده کنید. به خصوص هنگام جراحی مصرف گون باعث بروز مشکلاتی می شود.
 

کاهش فشار خون

کسانی که دارای فشار خون پایین هستند باید از مصرف این گیاه خودداری کنند. گیاه گون باعث افت فشار خون شده و کسانی که دارای فشار خون پایینی هستند با مصرف گون سبب تشدید این مشکل می شوند.

 

بروز حساسیت و مشکلات گوارشی

مصرف گیاه گون ممکن است سبب بروز مشکلات گوارشی شده و یا منجر به حساسیت های شدید شود. مصرف گون به خصوص به صورت پودری می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شده و بیشتر آلرژی ها و حساسیت هایی که از گون به وجود می آید معمولا استثنائی هستند.
گون از خانواده حبوبات محسوب می شود. به همین علت حساسیت به حبوباتی مانند لوبیا و باقلا و گون می تواند سبب افزایش واکنش های آلرژیک شود.
 

ایجاد مسمومیت

برخی از قسمت های گیاه گون سمی می باشد. به طوری که بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که نیمی از گیاه گون حاوی مواد سمی مختل کننده اعصاب است. این مسمومیت از زمان رویش ابتدایی تا زمان خشک شدن کامل گیاه در آن باقی می ماند.
 

مصرف گون در دوران بارداری

مصرف این گیاه ممکن است در زنان باردار سبب ایجاد واکنش های شدید شود. اگر چه سندی که این گفته را ثابت کند و یا بی ضرر بودن آن را برای زنان باردار مشخص کند وجود ندارد اما توصیه می شود زنان باردار از مصرف آن خودداری کنند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب