جستجو
رویداد ایران > خبرها > علت سوزش معده در بارداری چیست؟

علت سوزش معده در بارداری چیست؟

علت سوزش معده در بارداری چیست؟
جنین در هنگامی که در رحم مادر قرار دارد برای اینکه صحیح و سالم به دنیا بیاید کلی تغییر و تحول در بدن مادر ایجاد می کند و یکی از این تغییرات سوزش معده در بارداری است که ما در این مقاله از علت و درمان آن نوشته ایم.
بیشتر خانم ها در سه ماهه دوم و سوم بارداری، از سوزش معده شکایت می کنند و این به خاطر ورود اسید معده به انتهای روده و تحریک آن می باشد. به این مشکل رفلاکس اسید معده هم می گویند. سوزش در انتهای قفسه سینه تا گلو از نشانه های این مشکل است و عده ای از بانوان باردار می گویند که ته حلقشان ترش یا تلخ است.

علت سوزش معده در بارداری چیست؟

علت سوزش معده در دوران حاملگی را می توان اینگونه تفسیر کرد: در فرایند هضم، غذا از مری به سمت معده می رود و در این حین غذا از ماهیچه ای به نام اسفنکتر می گذرد و وارد معده می شود. در حین غذا خوردن این ماهیچه باز می شود و بعد از ورود غذا برای جلوگیری از برگشت اسید معده به مری این ماهیچه بسته می شود. وقتی که رفلاکس یا سوزش معده و یا سوزش سر دل اتفاق می افتد به این معنی است که اسفنکتر کاملا بسته نشده است و مقداری اسید وارد مری شده است. در دوران حاملگی ترشح یک سری هورمون سبب شل شدن ماهیچه اسفنکتر شده و مقداری اسید معده بعد از غذا خوردن و یا حالت دراز کشیده به مری باز می گردد. و علاوه بر این با بزرگ شدن جنین از ماه هفتم به بعد رحم به معده فشار می آورد و باعث برگشت اسید از معده به روده می شود و سوزش معده در بارداری اتفاق می افتد.

علت سوزش سر دل در بارداری

تغییرات هورمونی و فیزیکی بدن مادر باردار در طی دوران حاملگی به صورت موقتی موجب سوزش سرِ دل و رفلاکس معده می شود.


افزایش هورمون پروژسترون در باردرای موجب شل شدن عضلات صاف رحم شده و این هورمون شل شدن دریچه ای که مری را از معده جدا می کند را منجر می شود، این عامل موجب ورود اسید معده به مری شده و در نتیجه فرد احساس سوزش معده خواهد داشت.
ضمن اینکه پروژسترون، انقباضات موج مانند معده را کاهش داده و در نتیجه هضم غذا کند شده و ترشح اسید معده افزایش می یابد.
سوزش معده در حاملگی از هفته ۳۰ تا ۳۶ ام بیشتر شده و با بزرگ شدن رحم که تقریبا تمام حفره شکم را فرا گرفته است به معده فشار وارد کرده و آن را به سمت بالا هول می دهد، در نتیجه آن اسید معده وارد مری شده و در گلو احساس سوزش ایجاد می شود.

آیا سوزش سر دل طبیعی بوده و چه زمان متوقف می شود؟

سوزش سر دل در بارداری یک مساله عادی است و در دوران حاملگی به خصوص از اواسط بارداری تا اواخر آن ممکن است رخ دهد. حدوداً یک سوم مادران باردار در سه ماهه اول سوزش سر دل را تجربه می کنند و در سه ماهه سوم، حدود دو سوم زنان باردار افزایش می یابد، سوزش سر دل بعد زایمان از بین می رود، بنابراین نباید نگران این موضووع بعد از تولد نوزادتان باشید.

دلایل دیگر سوزش سر دل در حاملگی

درد سوزش اغلب به سمت بالا بوده و از استخوان جناغ تا گلو گسترش می یابد، بنابراین مادرانی که درد زیادی در بالای شکم شان و در زیر دنده احساس می کنند، می تواند به نشانه پره اکلامپسی باشد، حال در صورتی که از علت درد خود مطمئن نیستید، می توانید با پزشک مشورت کنید.
اگر درد در سمت راست و بالای شکم احساس می شود و احساس کسالت دارید، امکان دارد دلیل آن یک بیماری کبدی مرتبط به بارداری و یا مشکل گوارشی غیر مرتبط به بارداری همچون زخم گوارشی باشد.

در صورتی که با مشکلاتی مانند اختلال در بلع، کاهش وزن و علائمی که در بالا به آنها اشاره شد، مواجه شدید، لازم نیست نگرانی زیادی به خود راه دهید و با پزشک و مامای خود مشورت نمایید.

چگونه می توان از سوزش معده در دوران بارداری پیشگیری کرد؟

برای مقابله با سوزش معده در حاملگی راه های زیر را امتحان کنید:


راه و روش های درمان طبیعی سوزش معده:

از این مواد طبیعی هم برای درمان سوزش معده در حاملگی می توان استفاده کرد. هرچند تمام این مواد طبیعی هستند و برای بانوی حامله مشکلی ایجاد نمی کنند اما قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید:

برچسب ها
نسخه اصل مطلب