جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > آگهی‌های فروش افزایش یافت؛ حراج لوازم خانه به دلیل مهاجرت

آگهی‌های فروش افزایش یافت؛ حراج لوازم خانه به دلیل مهاجرت

آگهی‌های فروش افزایش یافت؛ حراج لوازم خانه به دلیل مهاجرت
اقتصاد نابسامان همچنان که علت مهاجرت بسیاری از افراد است، مانع رفتن آن‌ها هم شده است! به این صورت که هزینه‌های مهاجرت با توجه به ارزش پول ملی زیاد شده و برخی چوب حراج به وسایل خانه می‌زنند تا بتوانند بخشی از هزینه را جبران کنند. حتی اگر شده پول خرید یک بلیت!
میل به مهاجرت در دوران کرونا افزایش یافته و برخی هم تمام تلاش خود را برای خروج از کشور می‌کنند، اگر لازم باشد لوازم خانه را هم می‌فروشند. تنها در یک سال گذشته بیش از ۳ هزار آگهی «فروش لوازم خانگی به دلیل مهاجرت» در دیوار ثبت شده که البته این تعداد فقط برای عنوان آگهی بوده، آگهی‌های دیگری هم هستند که در توضیح علت فروش را ذکر می‌کنند نه عنوان.
به گزارش تجارت‌نیوز، حراج لوازم خانگی به علت مهاجرت! این عنوانی است که این روز‌ها در بسیار از آگهی‌ها نوشته شده. تنها در سایت دیوار بیش از سه هزار آگهی با این عنوان در یک سال گذشته منتشر شده که البته این تعداد فقط برای عنوان است و تعدادی دیگر در توضیحات به مهاجرت اشاره می‌کنند.



میل به مهاجرت در دوران کرونا شدت گرفته است. حالا دیگر بسیاری، حرف از مهاجرت می‌زنند و برخی نیز می‌گویند: «اگرچه هزینه‌ها بالا رفته، اما برای رفتن تمام تلاش خود را می‌کنیم، حتی اگر شده وسایل را می‌فروشیم.»
هر کدام دلیلی برای رفتن دارند، از بیکاری در ایران تا فرصت رشد بیشتر در کشور‌های دیگر. می‌گویند مهاجرت برایشان شروعی دوباره بعد از بار‌ها تلاش کردن و به نتیجه نرسیدن است.

اما اقتصادی که تورم بیش از ۴۰ درصدی گریبانش را گرفته و درآمد‌هایی که با هزینه‌ها هم‌خوانی ندارد، ریشه بسیاری از مهاجرت‌هاست. بر اساس داده‌های منتشر شده در سالنامه مهاجرتی ۱۴۰۰، ایران از نظر مهاجرفرستی در سال ۲۰۲۰ از میان ۲۳۲ کشور رتبه ۵۴ و از نظر پناهجو فرستی نیز از میان ۱۹۵ کشور رتبه ۱۴ را دارد.
آگهی‌های موسسات مشاوره مهاجرتی هم کم نیستند. از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی تا آگهی‌های چسبانده شده روی در و دیوار شهر! اما تنها موسسات مهاجرتی نیستند که نامشان را در سایت‌ها می‌بینیم. تعداد آگهی‌های حراج و فروش لوازم منزل نیز افزایش یافته است.
تعداد این آگهی‌ها هم کم نیست. یکی در اینستاگرام آگهی گذاشته و آن یکی در گروه و کانال تلگرامی. برخی هم در سایت‌هایی مثل دیوار و شیپور دست به کار شده‌اند.

یکی از کسانی که در آگهی فروش لوازم خانه دلیل را مهاجرت نوشته است، می‌گوید: «می‌خواهم به آلمان مهاجرت کنم. هر چه دارم را برای فروش گذاشته‌ام.» لیستی از وسایل را نشان می‌دهد. از تلوزیون و دوچرخه گرفته تا سجاده، کتاب و جاکنترلی! حراج برای مهاجرت، تا با پول آن گوشه‌ای از هزینه مهاجرت را تهیه کند.
یکی دیگر از کسانی که لوازم خانه خود را برای فروش گذاشته می‌گوید: «همه وسایل را برای فروش گذاشته‌ام. می‌توانید حضوری بیایید و همه را از نزدیک ببنید. می‌خواهم مهاجرت کنم و همه را به پول تبدیل کنم.»
بر اساس داده‌هایی که سایت دیوار برای این گزارش در اختیار قرار داد، از فروردین ۱۳۹۹ تا ۲۵ شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد آگهی‌هایی مربوط خانه که فقط در عنوان مهاجرت را نوشته‌اند، سه هزار و ۱۰۳ آگهی بوده. این تعداد فقط برای عنوان بوده، آگهی‌هایی هم هستند که در عنوان نمی‌نویسند، ولی در توضیحات آمده: «به دلیل مهاجرت»
اگر در سایت شیپور هم در بخش مربوط به لوازم خانگی واژه مهاجرت را جست‌وجو کنید، بیش از هزار آگهی فروش لوازم منزل به دلیل مهاجرت را نشان می‌دهد.
به عبارتی اقتصاد نابسامان همچنان که علت مهاجرت بسیاری از افراد است، مانع رفتن آن‌ها هم شده است! به این صورت که هزینه‌های مهاجرت با توجه به ارزش پول ملی زیاد شده و برخی چوب حراج به وسایل خانه می‌زنند تا بتوانند بخشی از هزینه را جبران کنند. حتی اگر شده پول خرید یک بلیت!

افزایش میل به مهاجرت در دوران کرونا

برخی بیکار هستند و به دنبال رویا‌های خود راهی کشور‌های دیگر می‌شوند. مانند امیر که می‌گوید: «برای پیدا کردن شغل مدت‌ها تلاش کردم. کاری هم پیدا می‌کردم درآمد زیادی نداشت. ثابت هم نبود، هر لحظه ممکن بود کارم را از دست دهم.».
اما برخی هم شاغل هستند و رفتن را به ماندن ترجیح می‌دهند. از پرستار و پزشک گرفته تا استارتاپی‌ها و فارغ التحصیلان برق و نرم افزار!
سمیرا که به تازگی در دوره پزشکی عمومی فارغ التحصیل شده به تجارت‌نیوز می‌گوید: «همراه با همسرم در حال برنامه‌ریزی و آماده شدن برای مهاجرت هستیم. اینجا هر چقدر هم درآمد بالایی داشته باشیم برای کمترین رفاه باید آن را هزینه کنیم.» به نظر می‌رسد حالا خیلی‌ها آینده شغلی و زندگی در ایران را برای خود مبهم می‌بینند.
پژوهش‌های رصدخانه مهاجرت ایران نیز نشان می‌دهد میل به مهاجرت در میان گروه‌های مختلف در دوران کرونا شدت یافته و فقط به گروه خاصی محدود نمی‌شود.
در ماه‌های اخیر مواردی مانند طرح صیانت از فضای مجازی نیز زمزمه‌ها برای مهاجرت را بیشتر کرده است. زیرا بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران شغل ۱۱ میلیون ایرانی به شبکه‌های اجتماعی وابسته است. حالا با اصرار نمایندگان مجلس روی طرح صیانت از فضای مجازی، بسیاری نگران وضعیت شغلی خود شده‌اند.
از سوی دیگر طرح صیانت از فضای مجازی موجب ناامیدی برخی از فضای اجتماعی در ایران شده چرا که با اجرایی شدن آن، بستر گردش آزاد اطلاعات در آن مسدود می‌شود.
با بیشتر شدن فشار اقتصادی و اجتماعی در ایران برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را با وضعیت افغانستان مقایسه کردند. برخی گفتند در ایران هم مانند مناطق جنگ‌زده، بسیاری به دنبال مهاجرت هستند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب