اطلاعات دارویی قرص ریواروکسابان
وقتی لخته های خونی به وجود می آیند، با حرکت کردن آن به سمت ریه ها و ثابت ماندن در رگ های ریه، باعث به وجود آمدن بیماری به اسم آمبولی ریوی میشوند. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا با قرص رواروکسابان آشنا شوید.
قرص ریواروکسابان، دارویی است که از طریق نسخه نیز می توان آن را تهیه کرد و به صورت قرص آن را خریداری نمود. این قرص به نام تجاری Xarelto شناخته و در بازار موجود است و به صورت ژنریک وجود ندارد. از قرص ریواروکسابان۱۰ یا زالربان، می توان برای پیشگیری و درمان ترومبوز ورید عمقی(DVT-ایجاد لخته در عروق های خونی پا) استفاده کرد.
زارلتو به هیچ عنوان نباید با داروهای زیر مصرف شود:
آشنایی با قرص ریواروکسابان
زمانی که فردی عمل جراحی تعویض مفصل ران یا زانو انجام میدهد، تا چند روز پس از انجام دادن این عمل، وقتی فرد قادر به راه رفتن نیست و احتمال به وجود آمدن لخته های خونی در آن زیاد است، تجویز می شود. اگر تا حدود ۶ ماه پس از درمان، بیمار هنوز هم در معرض به وجود آمدن DVT یا PE قرار داشته باشد، این قرص می تواند خطر به وجود آمدن دوباره لخته خون را کاهش دهد.موارد مصرف ریواروکسابان
- پیشگیری از سکته های مغزی در کسانی که به فیبریلاسیون دهلیزی غیر دریچه ای مبتلا هستند.
- پیشگیری از DVT بعد از جراحی تعویض مفصل های ران و رانو.
- درمان لخته خون در عروق خونی، که در رگ های پا ایجاد می شوند و ترومبوز ورید عمقی (DVT) نامیده میشوند، این لخته های خون با به حرکت در آمدن به سمت ریه ها، باعث به وجود آمدن بیماری آمبولی ریوی میشوند.
- جلوگیری و کاهش خطر به وجود آمدن مشکلات شدید قلبی، مثل حمله های قلبی یا سکته های مغزی، که در افراد مبتلا به بیماری های مزمن عروق کرونر(CAD) یا بیماری های عروق محیطی (PAD).
عوارض جانبی دارو
- این قرص می تواند برخی عوارض خفیف و برخی جدی ایجاد کند.
- خونریزی با علائم ایجاد کبودی راحت در بدن.
- خونریزی که مدت زمان زیادی سپری شود تا متوقف شود.
تداخلات دارویی ریواروکسابان
آنزیم CPY3A4 کبدی و سیستم انتقال دارویی پی-گلیکوپروتئین در ابتدا مسئول متابولیسم و حذف زارلتو از بدن هستند. مصرف کردن زارلتو با داروهایی که فعالیت آنزیم CPY3A4 کبدی و سیستم انتقال دارویی پی-گلیکوپروتئین را تغییر می دهند که گاهی اوقات مقدار خونی زارلتو را هم تغییر میدهند.زارلتو به هیچ عنوان نباید با داروهای زیر مصرف شود:
- هوفاریقون
- کتوکونازول
- ریفامپین
- ریتوناویر
- فنی توئین
- کلاریترومایسین
- کاربامازپین
- اریترومایسین
- فلوکونازول