جستجو
رویداد ایران > خبرها > بهترین روش برای نگهداری گل ارکیده و پرورش آن

بهترین روش برای نگهداری گل ارکیده و پرورش آن

بهترین روش برای نگهداری گل ارکیده و پرورش آن
گل های ارکیده با توجه به رنگ ها، اندازه و تنوع فراوانی که دارند، در بین مردم از محبوبیت خاصی برخوردار هستند و بسیاری از افراد علاقه زیادی به نگهداری این گیاه در محیط خانه دارند.

گیاهان ارکیده ، گیاهانی محبوب با گل های زیبا و زینتی هستند . این گیاهان دارای حدود 30 هزار گونه مختلف بوده و گل های آن ها بسته به نوعی که دارند متفاوت است . اگرچه این گیاه یک گیاه آپارتمانی است اما با این وجود مراقبت از آن برای مبتدیان آسان نخواهد بود . در این قسمت از نمناک به ارائه نکات مهم در زمینه مراقبت و نگهداری از گیاهان ارکیده خواهیم پرداخت.


گونه های مختلف گیاهان ارکیده

اُنیسیدیوم :این گونه از گیاهان ارکیده که دارای ظاهر بسیار زیبایی هستند معمولا به رنگ زرد یا قهوه ای می ‎باشند.

ارکیده براسا : این گیاه با وجود گل هایی با ظاهر غیر معمول به گیاه عنکبوتی نیز معروف است ، دارای گل برگ هایی به رنگ های مختلف زرد ، قهوه ای ، بنفش و یا سفید می ‎باشد.

بوراگیر :این گونه از گیاهان زیبا و فریبنده ارکیده دارای گلبرگ هایی با رنگ های روشن می ‎باشد.

نکات مراقبتی و نگهداری گل ارکیده

خاک و بستر مناسب

از آن جایی که این گیاه نیازمند یک بستر سبک و قابل نفوذ پذیری هوا و نور است ، استفاده از بستر حاوی خاک رس و خزه برای این گیاه مناسب خواهد بود . استفاده از گلدان دارای سوراخ های زهکشی نیز به خروج آب اضافی از گلدان ها کمک خواهد کرد . خاک مناسب این گیاه نیز خاک حاوی مواد مغذی اندک است و بهتر است برای این گیاه از خاک معمولی استفاده نکنید.

محل نگهداری

محل مناسب برای نگهداری گیاه ارکیده ، محلی مطابق زیستگاه اصلی این گیاه است . این گیاه نیازمند نور غیر مستقیم آفتاب و رطوبت نسبتا بالایی است . در صورت تمایل به نگهداری این گیاه در تراس و یا حیاط منزل خود ، آن را در ناحیه ای دارای سایه و در جهت مخالف باد قرار دهید تا از نور مستقیم آفتاب و آسیب های احتمالی باد در امان بماند و در صورت تمایل به نگهداری این گیاه در فضای داخلی منزل خود ، نگهداری آن در کنار پنجره های پوشیده شده با پرده ایده آل خواهد بود.

کاشت

کاشت گیاه ارکیده بسیار دشوار است و معمولا تنها مزارع حرفه ای موفق به دستیابی به این هدف می ‎شوند . بذر این گیاه به گرد و غبار شباهت دارد و معمولا هفته ها و ماه ها زمان می ‎برد تا جوانه زده و بالغ شود . یک کپسول بذر ممکن است حاوی میلیون ها دانه ریز باشد که به صورت گرد و غبار ظاهر می ‎شود.

کاشت گیاه در گلدان

برای کاشت گیاه ارکیده در گلدان ابتدا لازم است که بستر مناسب آن را فراهم آورید . برای ساخت بستر مناسب گیاه کافی است تا مقداری خاک رس را با کمی شاخ و برگ مخلوط کنید زیرا برگ ها به مرور زمان مواد مغذی خود را به ریشه منتقل کرده و این امر به تقویت رشد گیاه ارکیده کمک خواهد کرد . اضافه کردن فیبر نارگیل به بستر خاک نیز به گردش هوا بیشتر در گلدان کمک می کند.

برای پرورش این گیاه از خاک معمولی استفاده نکنید زیرا باعث افزایش بیش از حد میزان رطوبت خاک خواهد شد.

تعویض گلدان

به منظور تعویض گلدان گیاه ارکیده خود ، ابتدا بستر مناسب آن را همان طور که در بالا ذکر شد تهیه کنید . گیاه را از گلدان فعلی خود به آرامی بیرون آورده و بدون وارد کردن هیچ گونه آسیب به ریشه ها، آن را به آرامی درون گلدان جدید قرار دهید.

گلدان جدید باید به اندازه ای باشد که ریشه ها از فضای کافی برخوردار شوند و پس از کاشت گیاه درون گلدان جدید ، آن را آبیاری کرده و اجازه دهید آب اضافی از سوراخ های زهکشی گلدان خارج شوند.

زمان مناسب برای کاشت

ارکیده برای برخوردار شدن از رشد کافی نیازمند قرار گرفتن در محیطی با نور کافی است و بنابراین بهترین زمان برای کاشت این گیاه فصل بهار است زیرا در این زمان گیاه از رشد مناسب برخوردار بوده و شکوفا می ‎شود . از تغییر موقعیت گلدان گیاه ارکیده در فصب زمستان خودداری کنید زیرا ممکن است رشد گیاه مختل شود.

آبیاری

گیاهان ارکیده تنها هفته ای یک بار و یا حتی هر ده روز یک بار به آبیاری نیازمندند و آبیاری بیش از حد باعث پژمرده شدن برگی ها و از بین رفتن آن ها خواهد شد . با این وجود برخی از گونه های این گیاهان دارای عادات متفاوتی در آبیاری هستند و نیازمند انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه هستند.

آب مناسب برای آبیاری این گیاه آب باران است و تامین کننده مواد مغذی مورد نیاز این گیاه می ‎باشد . این گیاه در طول فصل گرما و افزایش دمای هوا به میزان آبیاری بیشتری نیازمند است . این نکته نیز قابل ذکر است که از آبیاری این گیاه با آب سرد خودداری کنید. آب مناسب برای آبیاری این گیاه دارای دمای متناسب با محیط است.

کوددهی

به طور معمول ، گیاهان ارکیده نیازمند کود در مقادیر بالایی نیستند اما با این حال برای تغذیه این گیاهان از کود مخصوص به خود استفاده کنید زیرا این گیاهان به مواد مغذی خاصی نیازمندند که تنها در کود مخصوص به خودشان یافت می ‎شود.

زمان مناسب برای کوددهی این گیاه در طول فصول رشد است و از کوددهی این گیاه در طول فصول سرد سال خودداری کنید.

هرس کردن

هرس کردن گیاهان ارکیده شامل قطع کردن برگ ها و ساقه های پوسیده و خشک شده است . برای انجام این کار از قیچی یا چاقوی استریل استفاده کنید تا از انتشار هرگونه بیماری به گیاهتان جلوگیری شود . قبل و بعد از استفاده از قیچی و چاقوی مورد نظر آن را با مواد ضدعفونی کننده استریل کنید.

خواب زمستانی

گیاهان ارکیده معمولا در طول فصول سرد سال به خواب زمستانی رفته و از رشد کند تری برخوردار خواهند شد . مکان مناسب برای این گیاهان در طول خواب زمستانی ، در نزدیکی پنجره ها است و از کوددهی این گیاه در طول ماه های زمستان خودداری کنید.

تکثیر

تکثیر این گیاهان با تقسیم کلون ها ایجاد می‎ شود . کلون ها در قسمت پایینی ساقه قرار دارند و با استفاده از قیچی یا چاقوی استریل قسمتی از ساقه را برش داده و در خاک غنی و دارای بستر و زهکشی مناسب پرورش دهید.

آفات و بیماری های گل ارکیده

شته ها

گاهی اوقات شته ها به گیاهان ارکیده حمله می‎ کنند . برای از بین بردن این گونه آفات با استفاده از اسفنج مرطوب و صابون مخصوص دفع آفات گیاه مورد نظر را پاکسازی کنید . استفاده از سموم دفع آفات نیز برای از بین بردن شته ها کارآمد خواهد بود اما با این حال از برخورد این سموم با گل های این گیاه خودداری کنید.

حشرات مقیاس

برای از بین بردن این حشرات که بیضی شکل و قهوه ای رنگ هستند ، گیاه مورد نظر را با حشره کش های مخصوص پاکسازی کنید . کافیست مقداری از این مواد را درون آب حل کرده و با استفاده از پارچه ، گیاه را تمیز کنید.

بیماری ها

گیاهان ارکیده به ندرت دچار بیماری می‎ شوند اما با این وجود در صورت عدم نگهداری صحیح از این گیاهان ، امکان ابتلای آن ها به بیماری های قارچی و یا لکه های قهوه ای رنگ وجود خواهد داشت . برای مقابله با این گونه بیماری ها ، به این ترتیب عمل کنید:

برچسب ها
نسخه اصل مطلب