جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > فقیه: کمدی‌های یک‌بار مصرف جای سینمای دفاع مقدس را گرفته‌اند!

فقیه: کمدی‌های یک‌بار مصرف جای سینمای دفاع مقدس را گرفته‌اند!

فقیه: کمدی‌های یک‌بار مصرف جای سینمای دفاع مقدس را گرفته‌اند!
بازیگر نام‌آشنای سینما و تلویزیون می‌گوید که برخی از فیلمسازان به جای دلبستگی به مفاهیم انسانی دفاع مقدس، صرفا دلبسته تویوتاهای جنگ بودند!

هنوز که هنوز است که بسیاری او را با نقش بابا عقیل به یاد می‌آورند. نقش ماندگاری که در فیلم سینمایی «هور در آتش» ساخته عزیزالله حمیدنژاد بازی کرد و همین کافی بود تا بسیاری از سینمادوستان شیفته‌اش شوند. بسیاری او را پای ثابت تولیدات سینمای دفاع مقدس می‌دانند و کارنامه هنری‌اش مؤید این مدعا است. بازی‌های ماندگار او در فیلم‌ها و سریال‌هایی نظیر:‌ «هور در آتش»، «ستارگان خاک»، «لیلی با من است»، «سفر به چزابه»، «حماسه قهرمانان»، «شوق پرواز» و... که جملگی با حماسه دفاع مقدس ربط و پیوندی وثیق داشتند، هرگز از ذهن مخاطبان پر و پا قرص سینما و سیما فراموش نخواهد شد.

بله! درباره مهدی فقیه صحبت می‌کنیم؛ پیرمرد دوست داشتنی و محجوب سینما و تلویزیون ایران. او از آن دست بازیگران متخلق و خوش‌بیانی است که می‌توان ساعت‌ها پای حرف‌های دلنشینش نشست و لحظه‌ای خسته نشد.

اکنون به بهانه فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، به سراغ این بازیگر توانمند و شناخته‌شده عرصه سینما و تلویزیون کشور رفتیم و با او درباره وضعیت کنونی سینمای دفاع مقدس، چالش‌ها و فرصت‌های موجود در آن به گفت‌وگو نشستیم.

فقیه در این گفت‌وگوی بی‌پیرایه به بیان گلایه‌ها و دغدغه‌های خود نسبت به سینمای دفاع مقدس پرداخت و در این راستا نکات مهمی را مورد طرح و بسط قرار داد.


این بازیگر سینما و تلویزیون یادآور شد: بحمدالله بنده در زمره بازیگرانی‌ام که توانسته‌ است جوایز زیادی را برای بازی در فیلم‌های متعلق به سینمای دفاع مقدس کسب کند و از این بابت خدا را شاکرم. یکی از ملاک‌های مهمی که همواره برای بازی در فیلم‌های دفاع مقدسی مدنظر داشته‌ام این بوده که فیلمنامه پیشنهادی از معنویت و ارزش کافی برخوردار باشد.

برخی برای پول به سینمای دفاع مقدس روی آوردند!

فقیه ضمن تأکید بر اهمیت دفاع مقدس گفت: ما به جای اطلاق عنوان جنگ، از تعبیر دفاع مقدس استفاده می‌کنیم. این اطلاق به دلیل آن است که جنگ ما مملو از مفاهیم و ارزش‌های والایی بود که آن را از سایر جنگ‌های مرسوم متمایز می‌ساخت. حضرت امام خمینی(ره) درباره دفاع مقدس فرمودند که جوانان رزمنده ما با حضور و مشارکت در دفاع مقدس ره صد ساله را یک شبه طی کردند. این جمله نشان‌دهنده این است که دفاع مقدس چه شأن و منزلت والایی دارد. بنابراین سینمای دفاع مقدس هم سینمایی ارزشمند و واجد منزلت است. متأسفانه طی سال‌های اخیر عده‌ای با سودای کسب پول و سرمایه انبوه به این سینما روی آوردند و فیلم‌هایی ساختند که در شأن و تراز دفاع مقدس ما نبود. این عده کسانی بودند که به جای دلبستگی به مفاهیم انسانی و ارزشمند موجود در فرهنگ دفاع مقدس، دلبسته تویوتاهای جنگ بودند! به جای اینکه مفاهیم والا و ارزشمند دفاع مقدس را در فیلم‌هایشان نشان دهند، صرفاً رد لاستیک تویوتاها را به تصویر می‌کشیدند!


فقیه تصریح کرد: متأسفانه سینمای امروز ما به میزان قابل توجهی از اندیشه و معرفت تهی شده و یکی از دلایل بروز این وضعیت، گسست عمیقی است که بین سینما و فرهنگ راستین دفاع مقدس ریشه دوانده است. اصلاً پدیده‌ انقلاب اسلامی را در نظر بگیریم. ما برای به تصویر کشیدن این پدیده عظیم چه کردیم؟ انقلاب ما انقلابی بزرگ، مردمی و در نوع خود بی‌نظیر بود. باید از خودمان بپرسیم که آیا توانستیم دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کنیم؟ آیا توانستیم تصویری در شأن و منزلت انقلاب در فیلم‌ها و سریال‌هایمان خلق کنیم؟ متأسفانه کمیت و کیفیت آثار تولید شده درباره انقلاب اسلامی به قدری محدود و ضعیف است که بهتر است بگوییم کاری برای انقلاب نکرده‌ایم.

دستمزدهای میلیاردی در بازیگری جای عشق و علاقه را گرفته است

وی ادامه داد: ساخت کار خوب درباره انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و...، سخت و پرزحمت است و خیلی‌ها زیر بار چنین سختی و زحمتی نمی‌روند. مع‌الأسف معدود کسانی هم که حاضر می‌شوند آثاری در این زمینه‌ها خلق کنند، اهداف دیگری در سر دارند که عمدتاً مادی است. روزگاری بود که بازیگران و عوامل ساخت فیلم‌های سینمای دفاع مقدس با شور و عشق پای فیلمبرداری حاضر می‌شدند، گاهی ماه‌ها از خانواده‌هایشان دور بودند و برایشان مهم نبود که در نهایت قرار است چقدر دستمزد بگیرند. اما حالا دیگر چنین فرهنگی وجود ندارد و بازیگران پیش از حضور در صحنه فیلمبرداری، دستمزدهای میلیاردی می‌گیرند.


بازیگر فیلم سینمایی «خروج» در پاسخ به این پرسش که انتظار و مطالبه‌اش از مدیران و دست‌اندرکاران فرهنگی دولت سیزدهم چیست،گفت: بیشتر مدیران و مسئولین فرهنگی ما در بدو حضور در مسندهای فرهنگی اعلام می‌کنند که کارها و برنامه‌های متعددی را در راستای حمایت از فرهنگ و هنر دنبال خواهند کرد اما پس از گذشت مدتی فراموش می‌کنند که چه وعده‌هایی داده بودند و قرار بود چه کارهایی انجام دهند. امیدوارم مسئولین و دست‌اندرکاران دولت سیزدهم اهل تفکر و عملگری باشند و وعده‌هایی که برای حمایت و بهبود وضعیت کنونی فرهنگ و هنر داده‌اند را فراموش نکنند.

فقیه در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: پس از سال‌ها حضور در متن فرهنگ و هنر کشور و بازی در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف، هنوز کاری که در شأن این مردم عزیز و بزرگوار باشد انجام نداده‌ام.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب