بیماری پی وی سی قلب چیست؟ راههای تشخیص و درمان PVC
پی وی سی قلب، یکی از بیماری هایی است که می تواند هر فرد را در هر شرایط بدنی، و در هر سن و سالی درگیر خود بکند. بیماری پی وی سی قلب، با ضربان های قلب سر و کار دارد و باعث اختلال در ضربان های قلبی می شود. اگر می خواهید که اطلاعات بیشتری از این بیماری به دست بیاورید، در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.
بیماری پی وی سی قلب چیست؟
پی وی سی قلب، ممکن است در هر شرایطی برای یک فرد به وجود بیاید. این نکته، نشان دهنده این است که پی وی سی قلب، به شرایط محیطی بر نمی گردد، بلکه این بیماری، یک بیماری زمینه ای است. اختلال در انقباضات بطنی، به صورت زمینه ای ایجاد می شود. تشخیص علت ایجاد بیماری های زمینه ای، تقریبا غیر ممکن است. به این دلیل، نمی توان علت مشخصی را برای ایجاد پی وی سی قلب پیدا کرد.
به طور کلی، افرادی که با مشکلات قلبی مواجه هستند، ممکن است بیماری پی وی سی قلب را نیز تجربه کنند. اما این بیماری در افرادی که مواد محرک مصرف می کنند نیز دیده می شود. برای مثال، افرادی که کافئین بیش از اندازه مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پی وی سی قلب قرار دارند.
پی وی سی قلب در چه افرادی دیده می شود؟
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، بیماری پی وی سی قلب به صورت کاملا تصادفی به وجود می آید و عواملی تنها باعث می شوند که احتمال ایجاد آن افزایش یابد. در نتیجه، تشخیص پی وی سی قلب بسیار سخت است.
برای تشخیص بیماری پی وی سی قلب، از یک نوع آزمایش به نام الکتروکاردیوگرام استفاده می شود. الکتروکاردیوگرام، یک آزمایش ساده و ارزان است که می توان با استفاده از آن، بیماری پی وی سی قلب را تشخیص داد. با استفاده از آزمایش الکتروکاردیوگرام، می توان در مدت زمانی به اندازه تقریبا دو روز، بدن فرد را آزمایش کرد و نتایج را در طولانی مدت به دست آورد.
آزمایش الکتروکاردیوگرام، به این دلیل برای تشخیص بیماری پی وی سی قلب مناسب است که می تواند فعالیت های قلبی و ضربان های آن را در مدت زمان طولانی رصد کند. در این حالت، اگر حتی یک بار در طی این دو روز، فرد با مشکل پی وی سی قلب مواجه شود، فرکانس های ناهنجار مربوط به آن، ثبت خواهند شد. پزشکان با مشاهده نتیجه آزمایش الکتروکاردیوگرام، می توانند وجود یا عدم وجود بیماری پی وی سی قلب را تشخیص دهند.
راههای درمان بیماری پی وی سی قلب
یکی از روش های درمان بیماری پی وی سی قلب، مصرف دارو است
پی وی سی قلب، در دو دسته از افراد دیده می شود. دسته اول، افرادی هستند که به دلایل مختلف، دچار مشکلات قلبی شده اند. در این حالت، باید بیماری پی وی سی قلب درمان شود. دسته دیگر، افرادی هستند که مواد تحریک کننده مانند تنباکو، کافئین و... را مصرف می کنند. برای این دسته از افراد، هیچ درمانی مد نظر گرفته نمی شود.
افرادی که مواد تحریک کننده مانند کافئین، تنباکو، سیگار و... را مصرف می کنند، می توانند با کاهش مصرف این مواد، از ایجاد شدن پی وی سی قلب جلوگیری کنند. اما افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، باید هر چه سریع تر درمان شوند.
راه های درمان بیماری پی وی سی قلب در افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، متفاوت است. داروی بتا بلاکر، یکی از دارو هایی است که برای رفع انقباض زودرس بطن ها مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این دارو، به طور کلی برای افرادی که دچار مشکلات آریتمی قلبی هستند توصیه می شود و می تواند ضربان های نامنظم قلب را از بین ببرد.
یکی دیگر از راه های درمان بیماری پی وی سی قلب، روش درمانی ابلیشن است. در این روش درمانی، با استفاده از امواج رادیویی، بخش هایی از بافت قلب را که باعث ایجاد پی وی سی قلب می شوند، بر می دارند.
دارو های دیگر نیز هستند که می توانند باعث درمان بیماری پی وی سی قلب شوند. دارو های مسدود کننده کانال کلسیمی، از دارو هایی هستند که می توانند سیگنال ایجاد شده برای انقباض زودرس بطن را مختل کنند؛ در نتیجه، پی وی سی قلب رخ نخواهد داد. دارو های دیگری نیز هستند که توسط پزشک های قلبی تجویز می شوند و می توانند ریتم های قلبی را تنظیم کنند.