جستجو
رویداد ایران > خبرها > پری بیوتیک چیست؟ مواد غذایی حاوی پری بیوتیک

پری بیوتیک چیست؟ مواد غذایی حاوی پری بیوتیک

پری بیوتیک چیست؟ مواد غذایی حاوی پری بیوتیک
پری بیوتیک ها، یک دسته از فیبرها هستند که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. به طور کلی، فیبر هایی مانند پری بیوتیک ها، به طور کامل هضم نمی شوند. از این رو، شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که چرا فیبرها با وجود اینکه هضم نمی شوند، برای بدن مفید هستند؟ در ادامه ی این مطلب، با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره پری بیوتیک ها به دست آورید.

پری بیوتیک چیست؟ 

 
پری بیوتیک ها باعث بهبود عملکرد پروبیوتیک ها می شوند
 
پری بیوتیک ها، موادی هستند که در راستای بهبود عملکرد پروبیوتیک ها عمل می کنند. پری بیوتیک ها، با وجود اینکه جذب نمی شوند، اما یکی از مواد ضروری هستند که بدن باید آنها را دریافت کند. در ادامه، به معرفی برخی از فواید پری بیوتیک ها خواهیم پرداخت.
 

1. بهبود فرایند هضم غذا

پرو بیوتیک ها، در هضم بسیاری از مواد غذایی مؤثر هستند. پری بیوتیک ها، با تغذیه کردن پرو بیوتیک ها، باعث بهبود عملکرد آنها می شوند. در نتیجه، پرو بیوتیک ها می توانند به بهترین شکل ممکن مواد غذایی موجود در لوله گوارش را هضم کنند و آن را در اختیار بدن انسان قرار دهند. 
 

2. کاهش مضرات مصرف آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها ، یک دسته از داروهایی هستند که توانستند بسیاری از بیماری های مربوط به باکتری ها را درمان کنند. بیوتیک، به معنای زندگی و آنتی، به معنای ضد است، در نتیجه آنتی بیوتیک به معنای ضد زندگی و حیات است. استفاده از آنتی بیوتیک ها، می تواند باکتری ها را به سریع ترین شکل ممکن از بین ببرد.
 
بسیاری از بیماری هایی که توسط باکتری ها ایجاد می شوند، با مصرف آنتی بیوتیک ها به راحتی درمان شده اند، اما موضوع تنها به همین جا ختم نمی شود. در بدن انسان، دو نوع باکتری یافت می شود. گروه اول، باکتری های مضر هستند که هنگام ورود به بدن، باعث ایجاد بیماری می شوند و می توانند بدن را با مشکلات فراوانی روبرو کنند. گروه دوم، باکتری های مفید بدن یا همان پروبیوتیک ها هستند. 
 
باکتری های مفید بدن، در بافت های مختلف، لوله گوارش، و حتی روی پوست وجود دارند. آنتی بیوتیک ها، نه تنها باکتری های مضر بدن را از بین می برند، بلکه می توانند به تجمع باکتری های مفید بدن نیز آسیب وارد کنند. در نتیجه، مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند ضرر های خود را نیز داشته باشد و میزان باکتری های مفید را کاهش دهد. 
 

پری بیوتیک ها، می توانند با غذا رسانی به پرو بیوتیک ها، سبب رشد و تکثیر آنها شوند. تکثیر پرو بیوتیک ها، می تواند اثر ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها را جبران کند و تجمع باکتری های مفید را به حالت اول برگرداند.
 

3. افزایش جذب مواد معدنی

پری بیوتیک ها، می توانند جذب شدن مواد معدنی را تسهیل کنند و به عبارتی دیگر، میزان جذب آنها را در روده افزایش دهند. توجه داشته باشید که فرایند هضم غذا با فرایند جذب غذا تفاوت دارد. هضم غذا، به معنای گوارش مکانیکی و شیمیایی غذا برای جذب بهتر است. جذب غذا، به معنای ورود مواد گوارش یافته و مفید به محیط داخلی بدن از طریق روده است.
 
پری بیوتیک ها، می توانند فرایند جذب کلسیم را که یکی از مهم ترین مواد معدنی است، سریع تر کنند. پری بیوتیک ها، باعث به راه افتادن فرایند هایی می شوند که می تواند جذب کلسیم را افزایش دهد. کلسیم، در تراکم استخوان های بدن، نقش بسیار مهمی دارد و در صورت کمبود آن، ممکن است که فرد دچار پوکی استخوان شود. کمبود پری بیوتیک، می تواند باعث ایجاد چنین حالتی شود و پوکی استخوان به وجود بیاید.
 

4. مضرات پری بیوتیک ها

پری بیوتیک ها، یکی از مواد مورد نیاز و ضروری برای بدن انسان هستند و به طور کلی، ضرر خاصی برای آنها کشف نشده است. محققان در حال تحقیق بر روی این فیبر هستند، اما تا کنون نتوانسته اند شواهدی مبنی بر مضر بودن پری بیوتیک ها مشاهده کنند. 
 

مواد غذایی حاوی پری بیوتیک

 
مزایای پری بیوتیک, منابع پری بیوتیک, باکتری های مفید دستگاه گوارشیتوت و موز، میوه هایی سرشار از پری بیوتیک هستند
 
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، پری بیوتیک ها، در واقع نوعی فیبر هستند. فیبر ها، دسته ای از مواد غذایی هستند که در فرآورده های گیاهی وجود دارند. فیبر، یک نوع بافت گیاهی است که در آن، دیواره سلول های گیاهی، سخت می شود. 
 
میوه هایی مانند توت، موز و.... حاوی مقدار فراوانی پری بیوتیک هستند. غلات مانند گندم و جو، حاوی فیبر های گوناگون از جمله پری بیوتیک ها هستند. سیر و پیاز، دسته ای از مواد غذایی هستند که در غذاهای ایرانی، کاربرد بسیار گسترده ای دارند. خوشبختانه، سیر و پیاز دارای مقدار فراوانی پری بیوتیک هستند و مصرف آنها توسط متخصصان تغذیه توصیه می شود.
 
سخن پایانی
پری بیوتیک ها، فیبرهایی هستند که می توان آنها را به راحتی و با مصرف فرآورده های گیاهی به دست آورد. بدن انسان باید تمام مواد ضروری و مورد نیاز خود را دریافت کند. افرادی که فقط از مواد غذایی حیوانی استفاده می کنند، نمی توانند پری بیوتیک مورد نیاز بدن خود را فراهم کنند و باید رژیم غذایی خود را عوض کنند.
 
برچسب ها
نسخه اصل مطلب