جستجو
رویداد ایران > خبرها > علائم کمبود ویتامین ها در بدن چیست؟

علائم کمبود ویتامین ها در بدن چیست؟

علائم کمبود ویتامین ها در بدن چیست؟
ویتامین ها انواع مختلفی دارند و کمبود آن ها می تواند عوارض خطرناکی برای بدنمان داشته باشد کمبود ویتامین همراه با نشانه هایی است که به وضوح قابل درک است.
اگر شما وعده های غذایی منظم ندارید، ممکن است که مواد مغذی به میزان مناسب دریافت نمیکنید؛ کمبود ویتامین، میتواند به صورت خستگی ،انرژی کم، تحریک پذیری، درد و سایر علائم خود را نشان دهد. اگر این علائم را مشاهده کردید،برای یک تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید. کمبود ویتامین های مختلف در بدن نشانه ها و عوارضی دارند که زنگ خطری برای سلامت است. در این بخش از سلامت نمناک قصد داریم نشانه ها و عوارض جدی کمبود انواع ویتامین ها را برایتان بگوییم.


کمبود ویتامین A:

ویتامین A واقعا برای بهبود و بینایی چشم مفید است و یک عنصر کلیدی در دید شب میباشد اما این همه چیز نیست، بلکه در داشتن پوستی سالم ، ریه ها، روده و دستگاه تنفسی نقش دارد و در برابر عفونت ها محافظت میکند.
در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، کمبود این ویتامین کم است، اما در میان افرادی که برنج جزئ غذای اصلیشان میباشد، بسیار زیاد می باشد. همچنین میتوانید از اسهال فرمن، بیماری سلیاک، فیبروزکیستیک، اختلالات پانکراس یا آسیب های کبدی جلوگیری کند. 

علائم کمبود ویتامین A، عبارتند از:

درمان کمبود ویتامین A

برای درمان کمبود این ویتامین، پزشک دوزهای بالایی از این ویتامین را تجویز میکند و بعد از مدتی دوز پایین تر از، آنرا پیشنهاد می دهند با این حال، در صورت بروز چنین علائمی، حتما در ابتدا با پزشک مشورت کنید، چون مقدار دوز بالای آن ممکن است سمی باشد و اثر خوبی نداشته باشد. ویتامین A روزانه توصیه شده، در طول روز برای زنان 700 میلی گرم و مردان 900 میلی گرم است.

مواد غذایی حاوی ویتامین A، عبارتند از:


کمبود ویتامین B:

ویتامینB، مجموعه ای از ویتامین ها با استفاده های مختلف و علائم متفاوت میباشد و آنها عبارتند از:ب 1(یتامین)، ب 2(ریبوفلاوین) ، ب3 (نیاسین)، ب 5(پانوننیک اسید)، ب 6(فولیک اسید) ، ب12 (بیوتین)
هر کدام از این ویتامین ب ها دارای اثرات و خواص متفاوتی هستند.

علائم کمبود ویتامین B عبارتند از:

ب 1:
خستگی، تحریک پذیری و کمبود آن ممکن است به شدت بر روی اعصاب، عضلات قلب و مغز تاثیر بگذارد. 
ب 2:
زخم های گوشه های دهان، خال ها و لکه های گوشتی روی سر. 
ب 3:
اختلال روانی و زوال عقلی، پوسته پوسته شدن، ضعف عضلانی و اسهال. 
ب 5:
تشنج، مبثورات مقعدی، قرمز شدن زبان، شکاف و ترک در داخل دهان و احساس سوزن سوزن شدن در دست و پاها. 
ب 6 و ب 12:
خستگی، کم خونی، ضعف، رنگ پریدگی، تنگی نفس، سرگیجه، احساس درد در دست و پاها، ضعف عضلانی، از دست دادن رفلکس، واکنش نشان دادن و سردر گمی، کاهش وزن و افسردگی
برای درمان کمبود این ویتامین، خوب و ساده تر است که ویتامین B مصرف کنید، که حاوی تمام اجزای ضروری B ها باشد.

کمبود ویتامین C:

ویتامین C به صورت محلول است و اضافه آن به صورت ادرار دفع میشود و مقدار لازم آن توسط بدن جذب میشود. ویتامینC، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.و به بهبود زخم ها و غضروف ، استخوان ها و دندان ها کمک میکند. 

علائم کمبود ویتامینC، عبارتند از:

مردان باید حدود 90 میلی گرم و زنان حدود 75 میلی گرم از این ویتامین را به صورت روزانه دریافت کنند و اگر سیگاری هستید، 35 میلی گرم نیز به این میزان اضافه کنید.

منابع غذایی حاوی ویتامین C، عبارتند از:


علائم کمبود ویتامین D، عبارتند از:

کمبود ویتامین D، به مشکلات متعددی مانند بیماری قلبی، افسردگی و حتی سرطان مرتبط است.
بیشتر از همه، افسردگی و یک علامت مداوم و ثابت شده کمبود ویتامین D هم در کودکان و هم در بزرگسالان است.

علائم و نشانه های کمبود ویتامین E:

ضعف ماهیچه: ویتامین E برای سیستم عصبی مرکزی بدن ضروری است. یکی از آنتی اکسیدان های ضروری و اصلی برای بدن میباشد.که کمبود آن منجر به ضعف های عضلانی می شود.
مشکلات در هماهنگی تعادل و راه رفتن 
خستگی و سوزن سوزن شدن: آسیب به فیبر عصبی میتواند از انتقال درست سیگنال ها جلوگیری کند و باعث ایجاد نوروپاتی محیطی میشود. 
ضعیف شدن دید و بینایی: کمبود ویتامین E و گیرنده های نور را در شبکیه و سایر سلول های چشم ضعیف میکند و میتواند در طول زمان، منجر به از بین رفتن کامل دید شود. 
مشکلات مربوط به سیستم ایمنی بدن: ضعف عظلانی و مشکلات درهماهنگی بدن، از علائم عصبی هستند که نشان دهنده آسیب به سیستم عصبی مرکزی و محیطی میشود. سیستم محیطی عصبی در خارج از مغر و نخاع قرار دارند و سیستم عصبی مرکزی بین مغز و نخاع ارتباط برقرار میکند.

کمبود ویتامین K:

از نشانه های کمبود ویتامین K، خونریزی در نوزدان است که در موارد جدی تر ممکن است به دلیل خونریزی داخل جمجمه باشد.
زمانی که برای برخی افراد اتفاقات خاصی افتاده، حتما باید به پزشک مراجعه کنید، مانند:
برچسب ها
نسخه اصل مطلب