چهارمحال و بختیاری| اجرای برنامههای مدون برای مقابله با تهدیدات جنگلهای زاگرس
امیر مسعود جلالی افزود: جنگلهای زاگرس با توجه به تغییرات و نوسانات اقلیمی همواره در معرض تهدید است که برخی از این تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی و عامل انسانی است.
به گفته وی، این تهدیدات باعث میشود که بهصورت منسجمتر و با بهرهگیری از فناوریهای روز، نسبت به حراست از جنگلهای زاگرس اقدام شود.
جلالی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی باعث بروز برخی از آفات در جنگلها میشود، اما این آفتها بهصورت علمی و عملی کنترل میشود، به همین دلیل طرحهای سازگاری اکوسیستمی جنگل با تغییرات اقلیمی نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
معاون مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری افزود: باید با یک کار علمی به سمت سازگاری اکوسیستمی جنگلها در برابر تغییرات اقلیمی حرکت کرد و همه بخشهای درگیر با جنگل آن را اجرایی کنند.
به گفته وی، تهدیدات را با مقاومسازی و سازگاری اکوسیستم در جنگلهای زاگرس میتوان کاهش داد.
جلالی اظهار کرد: ایران از تجربیات کشورهای مختلف جهان در اجرای طرحهای سازگاری اکوسیستمی جنگل در برابر تهدیدات استفاده خواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا فائو (FAO) توان ورود به مسئله سازگاری اکوسیستمی را دارد، گفت: یکی از مسائلی که سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد دنبال میکند همین مسئله است که بهتازگی نیز کارشناسان این سازمان دیداری از جنگلهای زاگرس داشتهاند.
جلالی افزود: طرح سازگاری اکوسیستمی جنگلها در برابر تهدیدات برای اجرای برنامههای مشترک با فائو در دست اقدام است.
وی گفت: بههیچوجه از سموم برای دفع آفات در جنگلها استفاده نمیشود و این آخرین شیوه است هرچند هرگز به این سمت حرکت نخواهد شد، اما از روش اکوبیولوژیکی و میکروبیولوژی در این زمینه استفاده میشود.
به گفته وی، مرحله آزمایش بهرهگیری از پهباد در کنترل آفتهای جنگلهای زاگرس نیز اجرایی شده است که استفاده از این فناوری هزینههای مبارزه با تهدیدات را کاهش میدهد.