لرستان| آمار متناقض از عرصه فعالیت معادن لرستان
شیرزاد نجفی تصریح کرد: باید برویم دنبال کسانی که پروانه فعالیت برای آنها صادر نشده و تعیین تکلیف شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه برای بهرهبرداری در سطح ۷۵۴ هکتار مجوز صادرشده است اما از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت برای فعالیت در عرصه ۲۶ هزار و ۲۲۹ هکتار پروانه صادرشده است، گفت: این موضوع مشکل حادی است که باید بررسی شود.
نجفی خاطرنشان کرد: در شهرستان چگنی ۲۱ فقره مجوز برای بهرهبرداری از سطح ۵۶ هکتار صادر کردهایم اما الان یک هزار و ۶۹۸ هکتار دست مردم است و بهرهبرداری معدنی در آن صورت میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه این عرصهها نیز در بخش اراضی جنگلی واقعشدهاند و در حوزه محیطزیست و منابع طبیعی هستند، افزود: این مشکلات باید برطرف شود.
نجفی خاطرنشان کرد: ۴ معدن در چگنی که وسعت زیادی دارند فعالیت میکنند و بدون مجوز هستند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان هم با اشاره به اینکه معادن نیاز به ساماندهی ریشهای و جدی دارند، اظهار داشت: صدور مجوزهای بدون ضابطه درگذشته منجر به تخریبهای وحشتناک مناطق جنگلی و اثرات تخریبی آنها در محیطزیست شده است.
مهرداد فتحی بیرانوند با بیان اینکه در ارتباط با معادن یک بازنگری کلی در صدور مجوز صورت گیرد، تصریح کرد: خیلی از فعالیتهای بخش معدن و معدن کاران مناطق حفاظتشده را تخریب کردهاند. فتحی بیرانوند با اشاره به اینکه درگذشته پروانههای بهرهبرداری در عرصههای گسترده صادر میشد که حق مالکیت اولیه را برای صاحب پروانه ایجاد میکرد، گفت: امروز باید پروانههای بهرهبرداری در حدی صادر شود که تنها فضایی را در بربگیرد که معدن است.