جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > اجحاف وزارت آموزش و پرورش به صنف لوازم‌التحریر/ ‌گویا می‌خواهند این صنف را نابود کنند

اجحاف وزارت آموزش و پرورش به صنف لوازم‌التحریر/ ‌گویا می‌خواهند این صنف را نابود کنند

اجحاف وزارت آموزش و پرورش به صنف لوازم‌التحریر/ ‌گویا می‌خواهند این صنف را نابود کنند
با توجه به شیوع کرونا بازار لوازم‌التحریر همدان از رونق افتاده است، از طرفی هم گرفتن حق فروش کتب درسی از این صنف بر رکود این بازار افزوده است.

هر سال همزمان با نزدیک شدن به فصل بازگشایی مدارس به همراه مادرم به بازار صاحب‌خانه می‌رفتیم، راهروی باریکی که پر از دانش‌آموزان و مغازه‌های لوازم التحریر و کتاب فروشی بود.

دفتر، خودکار، مدادرنگی، کتاب‌های درسی و غیره را با ذوقی خاص خرید و شیرین‌ترین خاطرات برایم رقم می‌خورد. آن روز تصور نمی‌کردم که روزی خواهد رسید که دیگر دانش‌آموزان این خرید شیرین را تجربه نخواهند کرد.

دو سالی است که کرونا بازار صنف لوازم‌التحریر را با رکود مواجه کرده است. هم‌اکنون در اواسط شهریور سال 1400 هستیم جهت بررسی اوضاع این بازار قدیمی لوازم‌التحریر همدان سری به آن زدم، خلوت و عاری از دانش‌آموز، مغازه‌داران همگی با حالتی ناراحت منتظر مشتری، دیگر هیاهوی آن زمان و صدای دانش‌آموزان از این مکان به گوش نمی‌رسید.

از یکی از مغازه داران در خصوص بازار این روزها سئوال کردم. او از رکود بازار، نبود مشتری، زیادی مالیات شاکی و خواستار رسیدگی به وضع موجود بود.

علاوه بر فروش لوازم التحریر، هر ساله کتب درسی هم توسط این مغازه‌دارها توزیع می‌شد ولی دو سالی است که این امر توسط آموزش و پرورش صورت می‌گیرد.

در این باره یکی از کتاب‌فروش‌ها با انتقاد از این موضوع گفت: وزات آموزش و پرورش بدون توجه به صنف ما این تصمیم را گرفت، در صورتی که حداقل در این ایام کرونایی که خانواده‌ها استقبال کمی از خرید لوازم‌التحریر میکنند، حداقل می‌توانستیم با فروش کتب درسی بازار این روزهای خود را گرم کنیم.

در ادامه عباس ستاره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از همدان، اظهار داشت: هرساله این موقع از سال صنف لوازم‌التحریر بیشترین فروش سال خود را تجربه می‌کرد ولی دو سال است که بازار این صنف به دلیل کرونا و تعطیلی مدارس راکد است.

وی افزود: از طرفی دانش‌آموزانی هم که هر سال با ذوق به همراه خانواده برای خرید کتاب مراجعه می‌کردند، از این امر محروم شده‌اند.

رئیس اتحادیه صنف لوازم‌التحریر همدان همچنین با اشاره به افزایش قیمت لوازم‌التحریر نسبت به سال گذشته گفت: به دلیل تعطیلی مدارس بسیاری از لوازم‌التحریرهای دانش‌آموزان از سال قبل بدون استفاده مانده است به همین علت دیگر برای خرید اقدام نمی‌کنند.

وی اظهار داشت: با وجود رکود بازار شاهد افزایش مالیات هم هستیم، مسئولین گویا با این کار می‌خواهند صنف لوازم‌التحریر را نابود کنند.

ستاره با بیان اینکه آموزش و پرورش با گرفتن حق توزیع کتب درسی از کتاب فروش‌ها بزرگ‌ترین ظلم را در حق آنان کرد، افزود: آموزش و پرورش با این کار 20 هزار کتابفروش در سطح کشور را نادیده گرفته است.

وی تصریح کرد: فروش کتابی که حق مسلم کتاب‌فروش‌ها بوده را به راحتی از او گرفتند و هیچ دلیل قانع کننده‌ای هم ندارند، حتی جلسه مجازی‌ای هم با سازمان پژوهش داشتیم و تمامی شرایط آن‌ها را گرچه به حق نبود پذیرفتیم ولی باز هم اتفاقی نیفتاد.

رییس اتحادیه صنف لوازم‌التحریر همدان مطرح کرد: اگر فروش کتاب را مجدد به ما واگذار کنند، 70 درصد مشکلات حل می‌شود و با کمال میل مالیات هم پرداخت می‌کنیم ولی با این روند دیگر اثری از صنف ما باقی نمی‌ماند.

وی  از وزیر آموزش و پرورش جدید درخواست رسیدگی به بحث فروش کتب درسی را کرد و گفت: دولت می تواند با پرداخت وام های کم سود کتابفروشان را حمایت، زیرا اگر کتاب فروشی‌های سطح شهر تعطیل شود آبروی آن می‌رود.

به گزارش تسنیم، با توجه به اظهارات اعضای صنف لوازم التحریر در استان همدان، وزارت آموزش و پرورش می‌تواند در این رکود بازاری که به دلیل کرونا ایجاد شده است، حداقل با در اختیار گذاشتن مجدد فروش کتب درسی توسط این صنف کمک شایانی به آنان کند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب