یزد| بافق شهر معدنی ایران
بافق، بهشت معادن ایران
شهرستان بافق یکی از غنیترین مناطق به لحاظ بهرهمندی از معادن است و در این میان سنگآهن دارای بیشترین و غنیترین معادن در این شهرستان است که ازاینرو بافق را شهر معدنی ایران مینامند.
بافق دارای معادن گوناگون و ارزشمندی از قبیل سنگآهن چغارت، فسفات آسفوردی، آنومالی مالی شمالی، سرب کوشک، سنگآهن سه چاهون، میشدوان و زاغیا است.
مدیر فنی و مهندسی مجتمع معادن سنگآهن فلات مرکزی بافق گفت: در یک سال گذشته بیش از ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن سنگ از دو معدن میشدوان و چاه گز استخراجشده است که از این میزان حدود یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تن سنگآهن است.
حمید رحیمی افزود: بیشترین محصول سنگآهن پر عیار مربوط به معدن چاه گز با یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تن و بیشترین نرمه تولیدشده در معدن میشدوان با بیش از ۵۱ هزار تن نرمه سنگآهن است.
استان یزد بزرگترین تولیدکننده سنگآهن در کشور است و سالانه ۳۰ میلیون تن سنگآهن در معادن استان تولید و به استانها و کشورهای مختلف صادر میشود.
استان یزد، رتبه اول در تنوع مواد معدنی
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان یزد گفت: استان یزد با دارا بودن پانصد و چهل معدن کوچک و متوسط، دومین استان معدنی کشور و رتبه اول از لحاظ تنوع ذخیره معدنی را داراست و همچنین تأمینکننده پنجاهدرصد از مواد معدنی موردنیاز صنایع کشور است.
محمدرضا علمدار یزدی با اشاره به اینکه استان یزد قطب تولید سرب، روی و باریت کشور است افزود: معدن سرب و روی مهدیآباد بهادران بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه و دومین معدن سرب و روی دنیا است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد به وجود یازده هزار و هشتصد و ۲۵ اشتغال معدنی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: استان یزد در سالهای ۹۵ و ۹۶ رتبه نخست در زمینه صدور گواهی کشف معدن و صدور پروانه بهرهبرداری را به خود اختصاص داده است.
علمدار در ادامه به رتبه سوم استان در حوزه تولید فولاد اشاره و بیان کرد: استان یزد دارای زنجیره کامل تولید فولاد، شیشهی جام و همچنین اسید فسفوریک از معدن تا بهرهبرداری است و در زمینه تولید این محصولات به خودکفایی رسیده است.
ذخیره معادن استان یزد، دو میلیارد تن است
رئیس خانه معدن استان یزد گفت: از پانصد و چهل معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک هستند که باید برای حفظ و توسعه اشتغال حمایت جدی از این مجموعهها شود.
سعید افضلی پور افزود: از میان معادن ملی میتوان به سنگآهن چادرملو اردکان، زغالسنگ بافق (۲ معدن)، سرب و روی مهدیآباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره کرد.
به گفته او ذخیره قطعی معادن استان یزد حدود ۲ میلیارد تن برآورد شده است.
رئیس خانه معدن استان یزد یادآور شد: هماکنون متقاضیان ۲۷۵ فقره پروانه صدور اکتشاف در حال فعالیت هستند که منجر به صدور گواهی کشف و پروانه بهرهبرداری میشود.
به گفته افضلی پور، یزد از نظر ذخیره معدن سرب و روی در کشور در صدر قرار دارد و تا سال آینده ذخایر موجود این بخش بالفعل میشود.
رئیس خانه معدن استان یزد خاطرنشان کرد: تشویق معادن برای حرکت به سمت تولید و فرآوری، صادرات مواد خام معدنی را کاهش میدهد و ارزشافزودهای را برای کشور به همراه دارد.