جستجو
رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > رشد معنادار ۵۳.۲۹ درصدی بستری مراقبت ویژه در یک ماه / فهرست آزمایشگاه‌های معتبر کووید-۱۹ / رنگ‌بندی جدید کرونایی شهرستان‌ها

رشد معنادار ۵۳.۲۹ درصدی بستری مراقبت ویژه در یک ماه / فهرست آزمایشگاه‌های معتبر کووید-۱۹ / رنگ‌بندی جدید کرونایی شهرستان‌ها

رشد معنادار ۵۳.۲۹ درصدی بستری مراقبت ویژه در یک ماه / فهرست آزمایشگاه‌های معتبر کووید-۱۹ / رنگ‌بندی جدید کرونایی شهرستان‌ها
درحالی کاهش جزئی آمارها نسبت به روزگذشته حکایت از پایان بحران دارند بررسی یک‌ماهه روند همه‌گیری نشان می‌دهد در این دوه تعداد موارد بستری بخش مراقبت‌های ویژه رشدی معادل ۵۳.۲۹ درصد را تجربه کرده است.
​بررسی یک‌ماهه آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان می‌دهد اگرچه این آمارها نسبت به روز قبل خود روند نزولی ناچیزی را نشان می‌دهد اما در مجموع در این دوره همه روندها صعودی بوده است و کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند افزایش شاخص بستری در بخش مراقبت‌های ویژه می‌تواند خبر از افزایش موارد فوتی در روزهای آینده بدهد.
در این زمینه کارشناسان تاکید دارند اگرچه در برخی از استان‌ها کاهش موارد بیماری تغییر رنگ‌بندی را ایجاد کرد و نزدیک به 53 شهرستان از وضعیت قرمز خارج شده‌اند اما نباید فراموش کنیم که این روند شکننده است و درصورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی یک‌باره جهت نزولی را می‌توان به سمت جهشی ناگهانی هدایت کند.
روند یک‌ماهه ویروس دلتا در سراسر کشور چیست؟
مقایسه آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت در تاریخ پنجم مرداد گذشته و روز گذشته یعنی پنجمین روز از آخرین ماه 1400  نشان می‌دهد در بازه یک‌ماهه یاد شده روند همه‌گیری با ویروس چموش دلتا کاملاً زیرپوستی سیر صعودی خود را ادامه داده است.
در این زمینه موارد شناسایی شده جدید بیماری در دوره مورد نظر با رشدی معادل 3.7 درصد به رقمی معادل 36279 نفر رسیده و به دنبال آن تعداد موارد بستری جدید مراکز درمانی هم شاهد رشد 29.4 درصد یعنی رقم 4799 نفر است.
از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به رشد معنادار 53.29 درصدی موارد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه‌ یعنی رقم 7817 مورد، معتقدند جهش قابل توجه این بخش از جداول آمار می‌تواند دو معنای قابل ملاحظه برای مسئولان جهت سیاست‌گذاری داشته باشند که یکی مربوط به افزایش موارد مراجعه بیماران بدحال به مراکز درمانی بوده خواهد بود و دیگری می‌تواند نتیجه سیاست آغاز درمان خانگی شناخته شود که بیماران بعد از بستری شدن در منزل به دلیل کمبود برخی امکانات دچار مشکلات بیشتری شده و با حالی به‌مراتب بدتر از روز اول به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.
در همین حال افزایش قابل ملاحظه تعداد موارد بستری مراقبت‌های ویژه براساس رفتار ویروس از دوره‌های قبل مستقیم در روند افزایشی تعداد موارد فوتی نیز اثرگذاری داشته و یک‌باره رشد 59.9 درصدی را ایجاد می‌کنند تاجایی که ثبت رقم 571 مورد فوتی در 24 ساعت شاهد مثالی غیرقابل انکار در این زمینه است. اما در مجموع بررسی تعداد موارد کل فوتی در دو نقطه یاد شده نشان می‌دهد یک ماه مورد نظر ما مجموعاً 15808 مورد فوتی یعنی متوسط روزانه 509 نفر فوتی ناشی از بیماری کرونا ثبت شده است.
البته کارشناسان در این زمینه معتقدند برای رسیدن به واقعیت روند صعودی کاملاً زیرپوستی ویروس منحوس در دوره یاد شده می‌توانیم به افزایش 31.89 درصدی تعداد شهرستان‌های پرخطر نیز اشاره کنیم. به این صورت که اگرچه براساس جدیدترین جدول ارائه شده از وضعیت رنگ‌بندی شهرستان‌ها شاهد کاهش بسیار ناچیز تعداد شهرستان‌های قرمز رنگ بوده‌ایم اما اگر تاریخ را کمی به عقب برگردانیم و سی روز گذشته را مورد بررسی قرار دهیم تعداد شهرستان‌های قرمز افزایش داشته است.
این روند به تعبیر کارشناسان حکایت از شکننده بودن روند نزولی ایجاد شده از اواخر هفته گذشته دارد و درصورتی که هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی توجه نداشته باشند و طرح دورکاری از سوی ادارات و نهادها اجرایی نشود دوباره باید جهش یک‌باره آمارها از اواسط هفته آینده باشیم.
رنگ‌بندی جدید شهرستان‌ها
بر اساس آخرین تغییرات در نقشه رنگبندی شهرستان‌های کشور که از شنبه 6 شهریور اعمال می‌شود، 306 شهرستان در وضعیت قرمز، 110 شهرستان نارنجی و 32 شهرستان زرد هستند. تعداد شهرستان‌های آبی صفر است.
 شهرستان های وارد شده به وضعیت قرمز:
اسکو،کلیبر(آذربایجان شرقی)
پیرانشهر(آذربایجان غربی)
بیله سوار(اردبیل)
برخوار،دهاقان،شاهین شهر و میمه(اصفهان)
درمیان،سرایان(خراسان جنوبی)
بجستان،جوین،کوهسرخ(خراسان رضوی)
سلطانیه(زنجان)
مهدی شهر(سمنان)
سرچهان،فراشبند(فارس)
رومشکان(لرستان)
دهگلان،کامیاران(کردستان)
 شهرستان های خارج شده از وضعیت قرمز:
آران و بیدگل(اصفهان)
دشتی، دیر، دیلم، عسلویه(بوشهر)
بهارستان، پاکدشت، پردیس، پیشوا(تهران)
جغتای(خراسان رضوی)
سرخه(سمنان)
ایرانشهر، بمپور، زابل، سراوان، سیب و سوران، قصرقند(سیستان و بلوچستان)
ارسنجان، اوز، زرقان، گراش(فارس)
آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی، فریدونکنار، قائم شهر، محمودآباد، میاندورود، نوشهر، چالوس، کلاردشت، گلوگاه(مازندران)
آشتیان، تفرش، دلیجان، کمیجان(مرکزی)
ابوموسی، حاجی آباد، سیریک، پارسیان، کیش(هرمزگان)
رابر، راور، رفسنجان، رودبار جنوب، ریگان، سیرجان، فاریاب، قلعه گنج، نرماشیر، کهنوج(کرمان)
باشت، دنا(کهگیلویه و بویر احمد)
رامیان، علی آباد، مراوه تپه، مینودشت، کردکوی، گالیکش(گلستان)
املش، رضوانشهر، رودسر، شفت، فومن(گیلان)
ابرکوه، بهاباد، تفت، خاتم(یزد)
فهرست آزمایشگاه‌های کووید- 19مورد تایید وزارت بهداشت
با درنظر گرفتن اهمیت انجام تست‌های به موقع و همچنین غربالگری هوشمند در سراسر ایران  برای مدیریت و مهار ویروس منحوس وزارت بهداشت فهرست آزمایشگاه‌های مورد تایید و قابل قبول را در فهرستی اعلام کرده است.
این درحالی است که طبق سیاست‌های وزارت بهداشت از امروز انجام تست‌های مرتبط با کرونا تحت پوشش بیمه قرار داشته و طبق قراردادهای منعقد شده شهروندان می‌توانند از این خدمات با استفاده از سطح پوششی بیمه استفاده کنند. براساس این فهرست 293 آزمایشگاه مورد تایید این وزارتخانه در سراسر کشور خدمات مورد نیاز در این زمینه را ارائه می‌کنند اما برای آن دسته از هموطنان که جهت انجام سفرهای خارجی نیاز به تست تشخیصی مولکولی دارند 232 مورد از فهرست یاد شده برای این منظور تعیین شده‌اند. برای اطلاع از فهرست مورد نظر روی لینک ( فهرست آزمایشگاه‌های کووید- 19 ) کلیک کنید.

استان خراسان رضوی/ برای تثبیت شرایط رعایت پروتکل‌ها الزامی است
علی اصغر انجیدنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با بیان اینکه برنامه واکسیناسیون به قوت تمام در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است اظهار داشت: در شرایط حال حاضر واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بهترین راهکار کاهش بار بیماری کووید-19 محسوب می‌شود.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گروه‌های سنی و افرادی که براساس سند ملی واکسیناسیون واجد شرایط واکسیناسیون شده‌اند در صورت فراخوان در اسرع وقت نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند خاطرنشان کرد: این نکته حائز اهمیت است که تمامی افرادی که تحت واکسیناسیون قرار گرفته‌اند باید همچنان دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند، افراد واکسینه شده در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند و می‌توانند این بیماری را به دیگران منتقل کنند.
انجیدنی با بیان اینکه ویروس سویه دلتا سرعت انتقال بسیار بالایی دارد و در حال حاضر بیشتر بیماران بستری و سرپایی در استان مبتلا به این ویروس جهش یافته هستند اظهار کرد: اجتناب از حضور دورهمی‌ها، در خانه ماندن، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.
وی از عموم مردم خواست در صورت ابتلا و یا بروز علائم مشکوک به کرونا به طور مستقیم از مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها پرهیز کنند و ضمن تماس با سامانه 191 به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت 16 ساعته، درمانگاه های سطح یک و دو و یا مطب ها مراجعه کنند.
استان خراسان جنوبی/191 مورد تست مثبت ثبت شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 531 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 191 بیمار جدید شامل 56 بستری و 135 مورد سرپایی شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود:از این تعداد 66 مورد از بیرجند، 30 مورد از زیرکوه، 25 مورد از طبس، 22 مورد از قاینات، 10 مورد از سرایان، 9 مورد از سربیشه، 8 مورد از فردوس، شهرستان‌های درمیان و نهبندان هرکدام 7 مورد و از شهرستان خوسف یک مورد جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شد. 
وی افزود: در این مدت همچنین هزار و 133 تست سریع در استان انجام شد که منجر به شناسایی 264 بیمار کرونایی شد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در حال حاضر429 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 268 نفر دارای تست کرونای مثبتند و از این تعداد 37 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال3 نفر وخیم است.
مهدی زاده افزود: با ثبت یک مورد فوت جدید ناشی از بیماری کرونا در شبانه روز گذشته مجموع فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به هزار و 51 نفر افزایش یافت.
وی گفت: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 200 هزار و 901  نفر رسید و تاکنون 89 هزار و  225 نفر نیز واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان سمنان/ثبت 7 مورد فوتی در یک روز
حبیب‌الله خجسته پور سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در سمنان، اظهار داشت: از پنجم شهریور تا 6 شهریورماه جمع کل محتملین ورود به بیمارستان 455 نفر است.
وی جمع کل موارد مثبت (مبتلای قطعی) را نیز 421 نفر اعلام کرد و افزود: همچنین جمع کل موارد مثبت سرپایی در شبانه‌روز گذشته 366 نفر بوده است.
سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان جمع کل موارد مثبت بستری را 55 نفر اعلام کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته نیز 7 در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند.
خجسته پور خاطرنشان کرد: همچنین یک فوتی مشکوک به کرونا نیز در شبانه روز گذشته ثبت شد.
وی جمع کل ترخیص شده را نیز 91 نفر برشمرد و گفت: جمع کل بستری در شبانه‌روز گذشته (قطعی و مشکوک) 755 نفر بوده است.
استان قزوین / روند 17 درصدی افزایش ابتلا
در شبانه‌روز اخیر آمار مجموع مبتلایان کرونایی استان به 97 هزار و 10 نفر رسید که از این میزان 35 هزار و 288 نفر در بیمارستان‌های استان بستری شدند و 2 هزار و 125 نفر هم فوت کردند و البته 27 هزار و 606 نفر هم بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند. ضمن اینکه آمار موارد محتمل و مشکوک ابلا هم با 76 نفر افزایش به 17 هزار و 734 نفر رسید که از این تعداد 2 هزار و 418 نفر بستری موقت شدند. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از افزایش آمار ابتلا و بستری روزانه کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 862 بیمار کرونایی جدید در استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 17 درصد افزایش داشته و 125 مبتلای کرونایی بیشتر نسبت به روز گذشته شناسایی شدند. 
پیمان نامدار همچنین به افزایش 7.5 درصدی آمار بستری‌های کرونایی روزانه اشاره کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته 263 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ما بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش 18 نفر بیشتر شده است. با این حال آمار بیماران بستری بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی یک نفر کاهش یافت و در حال حاضر 53 بیمار بدحال ما در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.
وی با بیان اینکه آمار مرگ‌ومیر کرونایی استان قزوین در 24 ساعت اخیر 6.7 درصد کاهش داشته است، اضافه کرد: در شبانه‌روز اخیر 14 بیمار کرونایی بدحال را به دلیل شدت علائم تنفسی از دست دادیم که این آمار در قیاس با روز قبل یک نفر کمتر شده است.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان قزوین همچنین از افزایش محسوس آمار بهبودیافتگان خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته 179 بیمار کرونایی ما با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش 21.8 درصد افزایش یافته و 32 نفر بیشتر شده است. 
نامدار ادامه داد: در نهایت هم به خاطر ثبت بالاترین آمار بهبود روزانه مجموع آمار بستری‌های کرونایی فعلی ما 6 نفر کاهش یافته و به 916 نفر رسید که ادامه این روند می‌تواند ما را در مدیریت بستری‌های کرونایی استان امیدوار کند. 
استان کرمان/ وضعیت شکننده ادامه دارد
تابستان به آخرین ماه خود رسیده و روزهای سیاه کرونایی در کرمان همچنان ادامه دارد به طوری مجموع بستری‌های کرونا در بزرگترین استان کشور به 35 هزار و 323 نفر و مجموع فوتی‌های کرونا در کرمان به چهار هزار و 190 نفر رسیده است.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 161 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 641 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 49 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 217 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 66 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 154 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 234 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 35 هزار و 323 مورد رسیده است.
وی به فوت 18 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 190 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 665 هزار و 213 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 268 هزار و 936 مورد است.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب