جستجو
رویداد ایران > رویداد > یک سؤال دربارۀ تصاویر لو رفتۀ زندان اوین/ مطهری: رئیس زندان اوین و سازمان زندان‌ها باید استعفا کنند

یک سؤال دربارۀ تصاویر لو رفتۀ زندان اوین/ مطهری: رئیس زندان اوین و سازمان زندان‌ها باید استعفا کنند

یک سؤال دربارۀ تصاویر لو رفتۀ زندان اوین/ مطهری: رئیس زندان اوین و سازمان زندان‌ها باید استعفا کنند
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: ورود شخص رییس قوۀ قضاییه به ماجرای تصاویر لو رفته از زندان اوین که نشان‌گر بدرفتاری برخی مأموران است و سخنان امروز رییس مجلس شورای اسلامی دربارۀ پی‌گیری در کمیسیون اصل 90 نشان می‌دهد قضیه به لحاظ توجه افکار عمومی و رسانه‌ها و از منظر اعتباری و حیثیتی جد‌ی‌تر از آن است که به سکوت و فراموشی سپرده شود اما این داستان غم‌بار یک سؤال مهم را هم به ذهن متبادر می‌کند:
این دوربین‌های مدار بسته و کنترل و نظارت مستمر - به گونه‌ای که در اتاق مونیتورینگ پیداست - آیا تنها برای زیر نظر داشتن زندانیان است تا زندانی بداند که همه چیز تحت کنترل است و دست از پا خطا نکنند، یا برای نظارت بر مأموران هم هست؟
 
اگر برای نظارت بر مأموران هم هست چرا کسی که می‌دیده همان موقع واکنش نشان نداده و به بالادست گزارش نداده است؟
 
بگذارید مثال ملموس‌تری بیاوریم. دوربین‌های ترافیک برای ثبت تخلفات است. این که راننده‌ای وارد محدودۀ ممنوعۀ طرح ترافیک نشود یا از چراغ قرمز عبور نکند و مانند اینها.
 
حالا اگر راننده‌ای عابری را زیر گرفت و پلیسی هم در محل خدای ناکرده دید ولی اقدام نکرد، یا راننده را فراری داد، آیا کسی که پشت دستگاه نشسته و برای ثبت و گزارش تخلفات خیابان‌ها را رصد و مونیتور می‌کند، او هم مسؤولیت دارد یا نه؟
 
پس به این پرسش هم باید پاسخ داد این تصاویر را قبلا دیده بودند و اقدام نکردند یا چون مربوط به طرف زندان‌بانی است مشکلی نداشته یا اصلا ندیده بودند و حالا که منتشر شده دارند می‌بینند؟!
 


به عبارت دیگر دوربین گذاشته‌اند تا فقط رفتار زندانی را زیر نظر داشته باشند یا نظارت دوربینی شامل رفتار زندان‌بان با زندانی هم می‌شود؟ 
 
روشن‌تر این که: اگر این تصاویر لو نمی‌رفت هم، آیا به خاطر بدرفتاری‌های ماموران، جای دیگر بازبینی و پیگیری و برخورد می‌شد یا نه؛
 
و دغدغه کدام است: این که چرا و چگونه رخنه یا هک کرده‌اند، یا این که چند مأمور چرا به جان زندانی یا همدیگر می‌افتند یا هر دو؟ 
 
***
 
علی مطهری: رئیس سازمان زندان‌ها باید پاسخگو باشند و استعفا کنند/ فیلم‌های اوین نشان می‌دهد در گذشته تخلفات غیر قابل گذشتی وجود داشته است
علی مطهری در گفت‌وگو با خبرنگار اعتمادآنلاین با اشاره به رویه اصلاح امور قضایی که در دوره «تحول و تعالی» و با حضور غلامحسین محسنی اژه‌ای به صورت جدی در حال اجراست، گفت: اقدامات جناب آقای اژه‌ای از روزی که ریاست قوه را بر عهده گرفتند امیدوارکننده است. ایشان در همان ابتدا به پرونده محکومان آبان ۹۸ و بازداشتی‌های معترضان خوزستان پرداختند و یک بازدید هم از زندان اوین داشتند و از نزدیک با زندانیان سیاسی ملاقات کردند که کار خوبی بود.
 

او ادامه داد: به نظر می‌رسد که قوه قضائیه قصد دارد فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق ملت است و خیلی رفتارها از جمله شنود را ممنوع و بر آزادی بیان تاکید کرده به درستی اجرا کند که ما هم از این روندی که جناب آقای اژه‌ای آغاز کردند استقبال می‌کنیم.
 
مطهری در ادامه به حادثه اخیر زندان اوین و فیلم‌های منتشرشده از این زندان اشاره کرد و به اعتمادآنلاین گفت: این فیلم‌ها نشان می‌دهد که متاسفانه در گذشته تخلفات غیر قابل گذشتی وجود داشته، اما همین که رئیس محترم قوه قضائیه دستور پیگیری سریع دادند نویدبخش است و امیدواریم که موضوع کاملاً پیگیری شود.
 
او افزود: صرفاً عذرخواهی رئیس زندان اوین کافی نیست و رئیس زندان اوین و رئیس سازمان زندان‌ها باید پاسخگو باشند و استعفا بدهند. ان‌شاءالله با روند جدیدی که آقای اژه‌ای آغاز کردند از این مشکلات عبور کنیم.
 
مطهری همچنین درباره بازدید رئیس قوه قضائیه از زندان اوین و ملاقات با زندانیان امنیتی گفت: همین دیدار و برخی از صحبت‌های ایشان نشان می‌دهد که نسبت به رعایت حق متهمان و حتی زندانیان، حساسیت و توجه دارند و قصد دارند حقوق اینها رعایت شود که ما امیدواریم در کارشان موفق باشند و برخی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در کار ایشان موانعی ایجاد نکنند که این نیاز به ایستادگی دارد و ان‌شاءالله ایشان هم مقاومت و ایستادگی لازم را خواهند داشت.
 
او در پایان به ارائه پیشنهاداتی به رئیس قوه قضائیه پرداخت و گفت: پیشنهاد می‌کنم که ایشان به بازدیدهای خود مخصوصاً اگر سرزده باشد ادامه دهند و از بقیه زندان‌ها هم بازدید داشته باشند، حتی از برخی دادگاه‌ها بازدید کنند و ملاقات حضوری با افرادی را که با قوه قضائیه سروکار دارند نیز در نظر بگیرند.
 
مطهری افزود: منظور بنده این نیست که ملاقات‌ها خیلی زیاد باشد که وقت ایشان گرفته شود، ولی حداقل ماهی یک بار یک ملاقات عام و یک دیدار با مردم داشته باشند، چون می‌توان خیلی از حرف‌ها را مستقیماً از مردم شنید که ممکن است بسیاری از مسئولان آن حقایق را ابراز نکنند. این اقدامات می‌تواند مکمل رویه‌ای باشد که جناب آقای اژه‌ای در پیش گرفته‌اند و ایشان را از توفیقات بیشتری برخوردار کند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب