جستجو
رویداد ایران > رویداد > ورزشی > (تصاویر) اشتباه بزرگ؛ طلای المپیک مال یزدانی بود

(تصاویر) اشتباه بزرگ؛ طلای المپیک مال یزدانی بود

(تصاویر) اشتباه بزرگ؛ طلای المپیک مال یزدانی بود
رییس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی در پاسخ به این سوال که چرا مربیان به چنین اشتباهی اعتراض نکردند، گفت: نمی‌توانیم به مربیان خرده بگیریم، چون جو مسابقه سنگین بود. همانطور که گفتم حتی داوران باتجربه این مسابقه هم حواسشان به این موضوع نبود و محروم شدند.
با وجود گذشت بیش از یک هفته از مبارزه حساس حسن یزدانی و دیوید تیلور همچنان بحث بر سر لحظه به لحظه فینال وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد المپیک داغ است. با اینکه در طول این مبارزه هیچ اعتراضی از سوی مربیان دو کشتی گیر صورت نگرفت و کسی هم بعد از باخت یزدانی، نقره‌ای شدن او را به مسائل داوری ربط نداد، اما حالا مشخص شده که داور وسط و رییس تشک در این مسابقه یک اشتباه بزرگ داشته اند که شاید می‌توانست سرنوشت کشتی را تغییر دهد.
به گزارش ورزش سه، حسن یزدانی سه دقیقه اول کشتی با تیلور را با اخطار کم کاری از سوی داوران به حریف و یک امتیاز به خودش به پایان رساند. البته در فاصله ۲۰ ثانیه مانده به پایان وقت اول، روی یورش حسن یزدانی، تیلور روی زانوی خود نشست و به بیرون از تشک رفت؛ اتفاقی که از سوی داوران با امتیازی همراه نبود و اعتراض نه چندان جدی غلام محمدی را هم در پی داشت.


در حالی که ۳۰ ثانیه به پایان وقت اول باقی مانده، تیلور روی زانو‌های خود از تشک بیرون می‌رود، اما داور امتیازی برای یزدانی در نظر نمی‌گیرد

در تایم دوم، اما یورش مشابهی از حسن یزدانی در همان ثانیه‌های ابتدایی شکل گرفت و بازهم تیلور با عقب نشینی و نشستن روی زانوی خود از تشک بیرون رفت. این بار داور وسط به درستی یک اخطار برای کشتی گیر آمریکایی در نظر گرفت و یک امتیاز هم به حسن یزدانی داد تا او دو امتیاز پیش بیفتد. البته در ادامه تیلور با دو زیرگیری و دو بار خاک کردن یزدانی ۴ امتیاز گرفت، اما اگر تیلور در خاک یزدانی می‌نشست و ستاره کشتی ایران می‌توانست روی او فنی اجرا کند، سرنوشت کشتی به طور کلی تغییر می‌کرد.
بحث اصلی کارشناسان داوری در روز‌های اخیر بر سر همین موضوع بوده و فدراسیون کشتی نیز اعلام کرده بود که به قضاوت داور در این صحنه اعتراض کرده است.

غلامرضا محمدی دستانش را به نشانه اعتراض بالا می‌برد و معتقد است باید یک امتیاز به یزدانی و یک اخطار به تیلور داده شود


این بار برخلاف دفعه قبلی، داور وسط درخواست یک امتیاز برای یزدانی و یک اخطار برای تیلور می‌کند که مورد تایید قرار می‌گیرد


غلامرضا محمدی بدون اینکه اعتراضی به تصمیم داور کند، به یزدانی دستور فنی می‌دهد


داور مسابقه در یک تصمیم اشتباه کشتی را در حالت سرپا ادامه می‌دهد؛ در حالی که باید طبق قانون تیلور را در خاک می‌نشاند


حالا محمد مصلایی پور، رییس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی که به عنوان تنها داور المپیکی کشتی ایران در المپیک توکیو حاضر بود، پرده از اتفاقات بعد از این مبارزه برداشته و از محرز شدن اشتباه داور در کشتی یزدانی با تیلور خبر داده است.
رییس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی در رابطه با صحنه مورد بحث کارشناسان گفت: صحنه‌ای که در تایم دوم کشتی، تیلور زانو زد و عقب عقب رفت تا از تشک خارج شود، به درستی از سوی داور با اخطار به این کشتی گیر و یک امتیاز به حسن یزدانی همراه شد، اما با توجه به اینکه کشتی گیر آمریکایی در این حالت از تشک خارج شده بود، باید داور کشتی را در حالت خاک ادامه می‌داد. در واقع بعد از آن اخطار و پوئن باید تیلور در خاک حسن یزدانی می‌نشست.
وی با اشاره به محرومیت داور وسط و رییس تشک این مسابقه عنوان کرد: صبح هر روز فیلم‌های روز قبل در کلینیک داوران بررسی می‌شد. این یکی از صحنه‌هایی بود که فردای آن روز در کلینیک به نمایش درآمد و مسئولان اتحادیه جهانی اشتباه داور وسط و رییس تشک را قطعی دانستند. آن‌ها نیز معتقد بودند که باید تیلور در خاک یزدانی می‌نشست. همین موضوع باعث شد تا آن دو داور دیگر تا روز آخر مسابقات هیچ قضاوتی نکنند و بیرون بنشینند. حتی رییس تشک این مسابقه خودش از مدرسین اتحادیه جهانی بود و این اشتباه را مرتکب شد و با محرومیت مواجه شد.
مصلایی پور در ادامه عنوان کرد: این تصمیم اشتباه می‌توانست در نتیجه کشتی تاثیرگذار باشد و می‌توانست هم نباشد. در واقع ممکن بود حسن یزدانی بتواند در خاک روی تیلور فنی اجرا کند و مثلا بارانداز بزند؛ ممکن هم بود که فنی اجرا نشود.
وی درباره اینکه چنین قانونی جدیدا وضع شده یا خیر، افزود: خیر. این قانون چند سالی است که اجرا می‌شود و حتی در داخل کشور هم بار‌ها توسط داوران اجرا شده است.
تنها داور المپیکی کشتی ایران در پاسخ به این سوال که چرا مربیان به چنین اشتباهی اعتراض نکردند، گفت: نمی‌توانیم به مربیان خرده بگیریم، چون جو مسابقه سنگین بود. همانطور که گفتم حتی داوران باتجربه این مسابقه هم حواسشان به این موضوع نبود و محروم شدند.
مصلایی پور در پایان در خصوص اینکه محرومیت داور وسط و رییس تشک این مبارزه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گفت: اینکه این محرومیت ادامه دار باشد، به تصمیم کمیسیون داوران اتحادیه جهانی ارتباط دارد. آن‌ها باید بر اساس اینکه اشتباهشان چقدر تاثیرگذار بوده، در این خصوص تصمیم گیری کنند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب