جستجو
رویداد ایران > رویداد > مخالفت‌ها با کابینه رئیسی شروع شد

مخالفت‌ها با کابینه رئیسی شروع شد

مخالفت‌ها با کابینه رئیسی شروع شد
به نظر می‌رسد برخلاف طیف اصولگرایان متأخر یعنی همان جبهه پایداری، طیف متقدمان یا سنتی‌ها چندان از کابینه معرفی‌شده با وجود ناشناخته‌بودن بسیاری از اعضا یا حضورشان در کابینه احمدی‌نژاد ناراضی نیستند.
شرق نوشت: کابینه رئیسی با وجود همه انتقاد‌ها به آن از سوی چهره‌ها و جریان‌های غیراصولگرا گویا رضایت خود اصولگرایان را هم به دنبال نداشته، از خط‌و‌نشان مجلس تا جبهه پایداری؛ جریانی که حرف و حدیث‌های زیادی درباره سهم‌خواهی‌شان از کابینه پیش‌تر به گوش می‌رسید.
قاسم روانبخش، عضو این جبهه، با انتشار نامه‌ای سرگشاده به رئیسی با انتخاب حجت‌الاسلام خطیب به‌عنوان وزیر اطلاعات مخالفت کرده. مشخص است که این جریان سیاسی که عضو روحانی هم کم ندارد، انتظار داشته وزیر اطلاعات از میان اعضای خودش یا چهره‌های نزدیک به این جبهه انتخاب شود.
قبلا در گمانه‌زنی‌ها نام ابراهیم نبویان، نماینده فعلی مجلس، برای این سمت به گوش می‌رسید. با این وصف بعید نیست که جریان جبهه پایداری در مجلس هم از در مخالفت با گزینه وزارت اطلاعات و حتی برخی گزینه‌های دیگر درآید. در‌این‌صورت آن تصور موجود مبنی بر احتمال قریب به یقین رأی یکدست آری به کابینه از سوی مجلس اصولگرا، تَرَک خواهد خورد.
قاسم روانبخش، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی،  در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی نوشته است: «شنیده‌ها حاکی است که برای وزارت مهم و کلیدی اطلاعات فردی به نام آقای سید‌اسماعیل خطیب را در نظر گرفته‌اید. از آنجایی که وزارت اطلاعات بسیار مهم و استراتژیک است و در موفقیت و عدم موفقیت دولت شما می‌تواند نقش بسزایی ایفا کند، به دلیل سابقه طولانی او در مدیریت اداره اطلاعات قم و شناختی که جریان انقلابی قم از کارنامه ایشان دارند، او را برای این جایگاه مهم مناسب نمی‌دانیم.
همچنین برخی از احتمال عبداللهی، دادستان سابق ویژه روحانیت که از نیرو‌های ایشان است، برای وزارت اطلاعات سخن می‌گویند. با توجه به توصیه اخیر امام خامنه‌ای مبنی بر مشورت با نخبگان، اگر اجازه بفرمایید قبل از معرفی، جمعی از دوستان خدمت برسیم و مطالبی که در این راستا وجود دارد مطرح کنیم. بی‌تردید می‌تواند در انتخاب این پست مهم و در جهت موفقیت شما در خدمت خالصانه به مردم مؤثر باشد».
برخی معتقدند که دوز تندروی در کابینه رئیسی کمتر از حد انتظار است و شاید همین باعث گلایه جبهه پایداری شده که معتقد بود جریانی می‌خواهد مانع شکل‌گیری کابینه جوان انقلابی شود.
محمود میرلوحی اصلاح‌طلب در همین باره گفته است: «من مقداری احساس می‌کنم افراد تندرو در بین آن‌ها کمتر هست و از این جهت خوب است؛ چون ما این دغدغه را داشتیم؛ ولی امیدواریم رفتار آن‌ها به گونه‌ای باشد که بتوانند همه ملت را ببینند، همان‌طور که آقای رئیس‌جمهور می‌فرمایند من رئیس‌جمهور همه ملت هستم و خیلی تأکید دارند که نمی‌خواهند فقط رئیس‌جمهور اصولگرایان و آن بخش خاصی که به من رأی دادند باشم، امیدوارم که چنین شود و ان‌شاءالله تلاش کنند که نرم و آرام و با گفتگو با همه بخش‌ها و ارتباط با کارشناسان و دریافت نظرات بخش‌های مختلف پیش بروند».
یک عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور هم صراحتا گفته اگر وزرای پیشنهادی شاخص‌های مدنظر مجلس را نداشته باشند، رأی اعتماد نمی‌گیرند. رسول فرخی‌میکال گفته «وزرای پیشنهادی باید منافع ملی را بر منافع جناحی و گروهی خود ترجیح دهند. علاوه‌بر‌این باید بر عملکرد وزارتخانه اشراف داشته و برنامه دقیق به کمیسیون‌های تخصصی ارائه دهند. تعهد، تخصص و انقلابی‌گری باید به‌عنوان سابقه‌ای روشن و درخشان در کارنامه مدیریتی وزرای پیشنهادی وجود داشته باشد».
به نظر می‌رسد برخلاف طیف اصولگرایان متأخر یعنی همان جبهه پایداری، طیف متقدمان یا سنتی‌ها چندان از کابینه معرفی‌شده با وجود ناشناخته‌بودن بسیاری از اعضا یا حضورشان در کابینه احمدی‌نژاد ناراضی نیستند.
غفوری‌فرد عضو مؤتلفه گفته است: «فکر می‌کنم یک کابینه کاری و جدی خواهد بود. به قول مهندسان، آچار به دست هستند. افرادی مانند آقای رستم قاسمی، آقای ضرغامی، آقای محرابیان و آقای سجادی در این سطوح کار کرده‌اند و فقط پشت میز نشین نبودند و اهل کار هستند. مثلا آقای میرکاظمی قبلا وزیر تجارت بودند، حداقل ۸، ۱۰ نفر از این‌ها چهره‌های شناخته‌شده سیاسی و کاری هستند و ترکیبی از چهره‌های شناخته‌شده و کاری هستند. برعکس کابینه‌های قبلی که بیشتر حرف و وعده و سخن و سخنرانی بود، به نظر می‌رسد این‌ها کابینه کاری باشند و ان‌شاءالله که موفق شوند مشکلات کشور را حل کنند. آقای رئیسی وقتی در دستگاه قضا و آستان قدس بودند، فرد بسیار کاری و فعالی بودند و در مجموع حتما کابینه ایشان از کابینه یازدهم و دوازدهم موفق‌تر خواهند بود». احمد توکلی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده اصولگرای سابق مجلس، هم اگرچه به طیف اصولگرایان متقدم تعلق دارد؛ اما همواره با فاصله سعی کرده نگاه‌های کارشناسی‌اش به حمایت‌های جناحی‌اش ارجحیت داشته باشد.
برای همین با اشاره به اینکه از بخشی از وزرای پیشنهادی می‌توان دفاع کرد؛ اما افراد و چهره‌هایی هم وجود دارند که نمی‌توان از آن‌ها دفاع کرد، گفته است: «در واقع میزان تجربه و همسویی عناصر اقتصادی معرفی‌شده (حداقل برای من) روشن نیست. به عبارت روشن‌تر اگر قرار باشد دو انتقاد کلی را به لیست وزرای معرفی‌شده داشته باشیم، می‌توان گفت که در مجموع تجربه کابینه اندک است و از سوی دیگر اعضای مختلف کابینه نیز با هم همسویی ندارند. در این کابینه به‌عنوان مثال چهره‌ای مانند آقای خاندوزی را داریم که صاحب اندیشه و فکر است. تئوری‌های اقتصادی را می‌شناسد و نسبت به آن‌ها تحلیل دارد؛ اما برخی دیگر از چهره‌ها چنین ویژگی‌هایی ندارند. از سوی دیگر شمایل رئیس بانک مرکزی هم که هنوز مشخص نشده، ممکن است فردی باشد که تفاوت‌های فکری با سایر اعضای تیم اقتصادی داشته باشد. این روند می‌تواند مشکلات فراوانی را برای اقتصاد و معیشت کشور ایجاد کند. کابینه سیزدهم در کل واجد همه ویژگی‌های لازم نیست».
طبق آنچه مجلس اعلام کرده امروز شنبه، اوجی و محرابیان وزرای پیشنهادی نفت و نیرو در مجلس حضور خواهند یافت و به سؤالات نمایندگان پاسخ می‌دهند و برنامه‌های خود را تشریح می‌کنند.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس گفته که پس از جمع‌بندی برنامه وزرا در کمیسیون‌های تخصصی مجلس، هر کمیسیون درباره وزرای مربوط به آن کمیسیون گزارشی را تدوین و در صحن علنی پارلمان قرائت خواهد کرد، پس از مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی نیز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس آغاز خواهد شد.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب