جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > تهران|قاچاق دام بیخ گوش پایتخت

تهران|قاچاق دام بیخ گوش پایتخت

تهران|قاچاق دام بیخ گوش پایتخت
با افزایش قیمت ارز تمایل قاچاقچیان به قاچاق دام بیش‌ازپیش شده و ادامه این روند کشور را دچار کمبود دام می‌کند.

قاچاق دام مولد از استان تهران به سمت استان‌های مرزی و خارج از کشور به شغلی پردرآمد برای برخی از دامداران دیروز و دلالان امروز تبدیل‌شده که زیرساخت‌های دام‌پروری را نابود می‌کنند. قاچاق دام فقط به کشور عراق صورت نمی‌پذیرد، بلکه دام‌های زنده ایرانی به ترکیه، امارات، عمان، قطر و کویت نیز قاچاق می‌شود، البته دام‌های قاچاق از استان تهران عمدتا به غرب کشور و ترکیه و عراق می‌روند و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بازار به‌صرفه‌ای برای دام‌های تهران نیست.

نکته تأسف‌بارتر آن‌که علاوه بر دام نر، دام مولد نیز در حال خروج از کشور است، دام مولد بره ماده‌ای است که هنوز تولیدمثل نکرده است و کارشناسان معتقدند، اگر روند قاچاق دام به خارج از کشور ادامه داشته باشد، زیرساخت تولید دام دچار صدمات فراوانی شده و بهار ۹۸ با معضل بی‌سابقه گرانی گوشت و کمبود دام مولد مواجه خواهیم بود.

این تجارت به‌ظاهر برای دامداران و قاچاقچی‌ها سود دارد و به کار و شغل می‌رسند، اما در درازمدت و با فقدان دام مولد و نیز بره ماده، ضربه مهلکی به صنعت دام‌پروری زده و دامداران را در معرض بیکاری قرار می‌دهد، اما آنچه مهم بوده این است که تاکنون برخورد قهری نتوانسته جلوی قاچاق دام از مرزهای کشور و استان تهران را بگیرد و این اقدام غیرقانونی همچنان ادامه دارد.

تبعات ویرانگر قاچاق دام گسترده است

نماینده  ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی در خصوص قاچاق دام زنده و مولد گفت: قیمت هر کیلو دام زنده به دلیل افزایش قیمت ارز در عراق حدود ۱۷۰ هزار تومان است و همین امر برای قاچاقچیان دام ایجاد انگیزه کرده است. سید حسین نقوی حسینی افزود: قاچاق جرم است و در قانون وظیفه مسئولین نظارتی درباره این جرم کاملا واضح و تعریف‌شده است، باید هم در مرزها توسط مسئولین مرزی به خروج دام از کشور نظارت شود و هم در استان‌ها، چراکه این دامی که به مرزها می‌رود، ابتدا می‌بایست از استان‌ها خارج شود. او ضمن ابراز نگرانی و ناراحتی از قاچاق دام زنده مولد از استان تهران اضافه کرد: از طریق مسئولین ذی‌ربط در مجلس پیگیر کاستی‌ها در مبارزه با این پدیده شوم خواهم بود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی که حوزه انتخابیه‌اش از پرورش‌دهندگان مهم و قدیمی دام در استان تهران است، بیان کرد: خروج دام از کشور تنها یک جرم اقتصادی نیست، بلکه به دلیل فقدان دام در منطقه و افزایش قیمت گوشت یک موضوع امنیتی است که باید توسط مسئولین اجرایی و نظارتی با دقت بیشتری موردبررسی قرار بگیرد. سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: هفته گذشته به وزیر جهاد کشاورزی و معاون وی در خصوص تبعات قاچاق و صادرات دام زنده از کشور تذکر داده‌ایم. حجت‌الاسلام حسن نوروزی افزود: نباید مسئولین نظارتی در برابر قاچاق دام از کشور به کشورهای خلیج‌فارس و عراق و ... بی‌تفاوت باشند.

خروج دام زنده از استان تهران به استان‌های دیگر نیز ممنوع شده است

از سوی دیگر معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران نیز در این خصوص گفت: متأسفانه قاچاقچیان منطقه در پی منافع زودگذر خود در حال خیانت به کشور هستند و زیرساخت‌های تولید دام را با مشکل مواجه می‌کنند.

او در پاسخ به این سؤال که اقدام استانداری تهران برای مقابله با این پدیده شوم و مخرب چیست، گفت: در جلسه شورای تأمین استان تهران برخورد جدی با این قاچاقچیان مصوب شد و نیز نامه‌ای با امضا وزیر کشور و معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور به کلیه استانداری‌ها و نیروی انتظامی ابلاغ شد که نظارت بر جابجایی دام زنده در استان‌ها تشدید شود تا بتوان بیش‌ازپیش با این پدیده مخرب مقابله کرد.

محمد امامی امین افزود: در حال حاضر خروج دام زنده از استان نیز ممنوع و مقرر شد، اگر استانی کمبود گوشت داشته باشد، نیاز خود را اعلام کند و پس از هماهنگی لاشه‌گوشت برای آن استان ارسال شود و جابجایی دام زنده حتی بین استان‌ها به‌طورکلی ممنوع شد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب