جستجو
رویداد ایران > استان ها > البرز| سرما بهاری، بلای جان اراضی کشاورزی نظرآباد

البرز| سرما بهاری، بلای جان اراضی کشاورزی نظرآباد

رئیس جهاد کشاورزی نظرآباد گفت: سرما بهاری امسال به مجموع اراضی زراعی و باغی شهرستان نظرآباد خسارات بسیاری زد.

ایرج الماسی افزود: عمده محصولات زراعی خسارت‌دیده شامل گندم، جو، کلزا، نباتات، علوفه‌ها، صیفی‌جات بهاره و عمده محصولات باغی خسارت‌دیده شامل گردو، بادام و پسته می‌باشند.

رئیس جهاد کشاورزی نظرآباد در ادامه در تشریح میزان خسارات وارده به بخش کشاورزی عنوان کرد: 12 هزار و 800 هکتار از اراضی زراعی به میزان 40 تا 60 درصد بر اساس برآوردهای انجام‌شده خسارت‌دیده که مبلغ بیش از 1 میلیارد و 300 میلیون ریال بوده و همچنین از مجموع هزار و 856 هکتار از اراضی باغی میزان 60 تا 80 درصد خسارت‌دیده‌اند که مبلغ برآورد شده از سوی کارشناسان 378،356 میلیون ریال است.

الماسی با اشاره به هشدارهای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نظرآباد به بهره‌برداران بر اساس اخطاریه‌های سازمان هواشناسی استان البرز بیان کرد: در راستای پیشگیری و مقابله هر چه‌بهتر بهره‌برداران با سرمای ناشی از بارش برف و باران بهاره اقدام به اطلاع‌رسانی مختلف به‌صورت ارسال پیامک به تعداد 2 هزار و 920 عدد و همچنین اطلاع‌رسانی از طرق مختلف اعم از شبکه‌های اجتماعی این مدیریت به کلیه بهره‌برداران نسبت به تأمین سوخت و مقابله بیشتر با سرمازدگی نموده‌ایم.

وی بابیان اینکه اراضی زراعی نظرآباد خسارت بیش از 50 درصد را متحمل شده‌اند بیان کرد: پس از بروز سرما، بنده و همکارانم با هماهنگی صندوق بیمه محصولات کشاورزی در ابتدای اردیبهشت سال جاری اقدام به بازدید مشترک با اعضای صندوق بیمه جهت برآورد خسارت سرما در اراضی زراعی و باغی نموده‌ایم که ارزیابی کارشناسان فوق از بازدیدهای انجام‌شده تائید خسارت بالای 50 درصد به قالب محصولات باغی بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی نظرآباد ادامه داد: همچنین در این بازدید برآورد خسارت در محصولات باغی به‌طورقطع تعیین گردید ولی در محصولات زراعی نظر به اینکه در مرحله رشد بوده‌اند امکان برآورد خسارت و اعلام نظر به‌طور دقیق میسر نبوده و منوط به بازدید مجدد در مرحله برداشت محصولات است.

الماسی در پایان خاطرنشان کرد: علی‌رغم بروز خسارت سرمازدگی و نظر به اینکه محصولات زراعی در مرحله گرده‌افشانی و تشکیل دانه می‌باشند بارش‌های اخیر با توجه به کم‌آبی و کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی موجب بهبود رشد و افزایش عملکرد در محصولات فوق نیز گردیده است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب