البرز| روزهای نهچندان خوب مروارید کرج
اولین زخمهای شکننده بر این کاخموزه در سال 84 و با بارش برفی بود که منجر به تخریب سقف آن شد، پسازآن به دلیل رسیدگی نشدن، دیوارها و سایر فضاهای این بنای تاریخی بهمرورزمان تخریب شد.
اکنون پس از چندین سال بارقه امید برای مرمت این بنا ایجادشده، چون تصمیم مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری بهویژه در استان البرز بر آن است جدا از کشمکشهای مالکیتی، برای مرمت این بنا آستین بالا بزنند.
معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج در بازدید از این بنا، گفت: در دنیای امروز مردم دنبال جاذبههای گردشگری و انسانساز هستند.سیروس شفقی افزود: فضای دلنشینی در این بنا برای حضور و جذب گردشگران وجود دارد که متأسفانه نهتنها این بنا حفظ نشده، بلکه تبلیغاتی نیز برای آن نشده است.
فرماندار کرج خاطرنشان کرد: تمام دستگاههای اجرایی در تحقق این هدف مکلف هستند و باید همراهی لازم را داشته باشند.
مدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی کاخموزه مروارید نیز در این بازدید گفت: تفاوت بنا با سایر کاخموزهها در سبک معماری آن است که تمام دانشجویان معماری داخلی و خارجی مشتاق بهرهگیری از آن هستند.
شهناز پناهی افزود: در سال 93 این بنای مخروبه تحویل میراث فرهنگی و گردشگری میشود و درمجموع 60 میلیارد تومان برای بازسازی آن اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: بخشی از طرحهای احیاء ازجمله صرف هزینه چهار میلیارد تومانی برای زنده کردن دریاچه این کاخ انجامشده و این اثر در سال 81 در فهرست آثار ملی ایران قرارگرفته است.
پناهی گفت: با توجه به اینکه این اثر جذاب معماری در فهرست قرارگرفته در صورت ثبت مالکیت آن برای میراث فرهنگی میتوان اقدامات مؤثرتری را در این زمینه داشت.
وی خاطرنشان کرد: اعتبارات استانی جوابگوی بازسازی این بنا نیست و همه ارگانها ازجمله محیطزیست، منابع طبیعی و شهرداری باید همراهی لازم را داشته باشند.