جستجو
رویداد ایران > استان ها > همدان| فرش همدان، صادراتی که هنوز رونق دارد

همدان| فرش همدان، صادراتی که هنوز رونق دارد

در روزگاری که فرش چین گوی سبقت را ربوده و در بازار جهانی قد علم کرده، فرش همدان به‌عنوان تاج سر صنایع‌دستی استان هنوز آوازه خود را دارد تا آنجا که توانسته در عرصه جهانی نیز جایی برای خود باز کند و نقش‌هایش را به ثبت جهانی برساند.

حدفاصل میدان امام خمینی (ره) همدان منتهی به تپه هگمتانه، سراها و کاروانسراهایی هنوز پابرجا هستند که به عرضه فرش و قالی دستباف می‌پردازند و شور و حال رفت‌وآمد در این سراها کم از گذشته نیست.

کارشناس فرش همدان بابیان اینکه فرش همدان با الگوها و اندازه‌های معمول خود به‌راحتی قابل‌شناسایی است، گفت: الگوهای فرش همدان بسیار متفاوت است.

ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش کبودرآهنگ، ملایر و نهاوند با عنوان فرش همدان در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) محمود روحی بابیان اینکه فرش همدان با ویژگی خاصی تولید می‌شود، گفت: همین ویژگی سبب ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش کبودرآهنگ، ملایر و نهاوند با عنوان فرش همدان در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) شد.

وی بابیان اینکه بر اساس اعلام مرکز ملی فرش ایران پیگیری لازم برای ثبت فرش بقیه مناطق استان همدان نیز ادامه دارد، گفت: قدمت، زیبایی، تنوع، رنگ و ترکیب موجود در فرش همدان به‌گونه‌ای است که توانسته در کنار رقبای خود از سایر کشورها، به نشان (WIPO) دست پیدا کند.

کارشناس فرش همدان با تأکید بر اینکه فرش همدان می‌تواند از انتخاب‌های اول برای فروش و صادرات در بازار داخلی و خارجی باشد، گفت: بافت فرش باید بر اساس سلایق روز دنیا و کیفیت مطلوب صورت گیرد.

تأثیر تحریم بر صادرات فرش

رئیس اتاق بازرگانی نیز بابیان اینکه فرش از گذشته‌های دور یکی از اقلام صادراتی و تجاری ایران به کشورهای مختلف دنیا بوده و حلقه‌ای از تولیدکنندگان، بافندگان، فروشندگان و صادرکنندگان را برای صادرات این هنر دست‌بافت ایرانی به هم متصل کرده است، گفت: تا قبل از تحریم میزان صادرات فرش دستبافت بسیار زیاد بود اما بعد از اعمال تحریم‌ها این روند کاهش یافت.

علی‌اصغر زبردست بابیان اینکه طی چند سال اخیر صادرات فرش تا حدی رونق گرفت، عنوان کرد: فرش دستبافت برای ما یک مزیت است زیرا می‌توانیم سفارش بگیریم و متناسب با تقاضا و نیاز بازار تولید کنیم.

وی بابیان اینکه درگذشته صادرات فرش استان همدان به اروپا و آمریکا انجام می‌شد، گفت: اقدامات برای به دست آوردن بازارها انجام‌شده اما ورود مجدد و حفظ آن نیازمند نیازسنجی بازار است تا متناسب با آن تولید کنیم و در غیر این صورت نمی‌توانیم حرف زیادی برای گفتن داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه باید بین بافندگان و تجار فرش هماهنگی و انسجام ایجاد شود، گفت: باید به دنبال کشف بازارهای جدید باشیم چراکه هند و پاکستان و حتی چین رقبای ما در بازار جهانی هستند و پاکستان در برخی مواقع فرش خود را با نام فرش ایرانی که از کیفیت کمتری برخوردار است به فروش می‌رساند.

زبردست بابیان اینکه احیای صنعت فرش و افزایش فعالیت مشوقان در این حوزه مورد اهمیت بوده و در اولویت اتاق بازرگانی همدان قرار دارد، گفت: در صورت نیاز به برگزاری دوره‌های آموزشی جهت آگاهی فعالان حوزه فرش با علم روز تولید و صادرات فرش، اتاق همدان آماده همکاری و برگزاری دوره‌های موردنیاز را دارد.

فرش همدان، یک فرش باکیفیت

رئیس اداره فرش همدان نیز بابیان اینکه کیفیت فرش به مواد اولیه بافت آن ازجمله نخ، پشم و جنس نخ چله‌کشی است، گفت: فرش همدان به دلیل مرغوبیت مواد اولیه در جهان شاخص است.

احمدعلی بابایی بابیان اینکه فرش همدان دارای پرز بلند است که به‌اصطلاح به آن فرش گوشتی می‌گویند، گفت: فرش همدان دارای گره‌های بزرگ با رج شمار پایین است.

وی با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که هرساله ۲ هزار نفر در دوره‌های آموزش فرش‌بافی شرکت کنند، گفت: در بافت فرش از بافندگان ماهر استفاده می‌شود.

وی یادآور شد: فرش همدان از قم، تبریز و اصفهان با سطح بالایی در حال صادرات است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب