مبارزه با بوی بد دهان با رژیم غذایی
بوی بدی که ناشی از مصرف برخی مواد غذایی است را میتوان با مصرف برخی مواد غذایی دیگر برطرف کرد.
تبیان نوشت: بوی بد دهان مشکل آزاردهندهای است که بر اساس عوامل متعددی بروز میکند. مصرف برخی مواد غذایی نیز جزو عواملی هستند که ممکن است باعث بروز بوی بد دهان شود. در واقع بوی بد دهان معمولاً در نتیجه آزاد شدن گاز ناشی از تخمیر باکتریها ایجاد میشود. اگر شما هم از این مشکل رنج میبرید بدانید که تنها نیستید و حدود ۲۵ درصد مردم با بوی بد دهان درگیر هستند. البته این مشکل انواع و شدت و ضعف متفاوتی دارد، اما در حدود ۹۰ درصد موارد در نتیجه وجود میلیونها باکتری بروز میکند که در حفره دهان ما زندگی میکنند. این باکتریها با تخمیر مواد غذایی میتوانند باعث تولید ترکیبات سولفاتی شوند که بوی نامطلوبی دارند. یادتان باشد که بوی بدی که ناشی از مصرف برخی مواد غذایی را میتوان با مصرف برخی مواد غذایی دیگر برطرف کرد. با ما باشید تا در خصوص عوامل بروز این مشکل و روشهای مقابله با آن بیشتر صحبت کنیم.
عوامل متعددی باعث بروز بوی بد دهان میشوند. پلاکهای باکتریایی دهان و مصرف برخی مواد غذایی جزو شایعترین عوامل بروز این مشکل محسوب میشوند:
عوامل متعددی باعث بروز بوی بد دهان میشوند. پلاکهای باکتریایی دهان و مصرف برخی مواد غذایی جزو شایعترین عوامل بروز این مشکل محسوب میشوند:
پلاکهای دندانی
دهان یکی از مکانهایی در بدن است که میزان زیاد و متنوعی از میکروبها در آن وجود دارند. پلاک دندانی یک لایه پوشش باکتریایی موجود در دهان است. عدم مراقبتهای دندانی و مسواک نزدن و عدم استفاده از نخ دندان و در عین حال مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای شیرین باعث تشکیل پلاک باکتریایی میشوند. این پلاکها روی دندانها مینشینند و بسیار چسبنده هستند. شما میتوانید با مسواک زدن درست و استفاده از نخ دندان از تشکیل پلاک دندانها پیشگیری کنید. متأسفانه اگر تعادل باکتریایی دهان از بین برود پلاک دندان میتواند ترکیبات سولفاتی، دیآمینها یا اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید کنند که عاملی برای بروز مشکل بوی بد دهان هستند.
مصرف برخی مواد غذایی
مواد غذایی مختلفی وجود دارد که عامل بروز بوی بد دهان هستند که در ادامه به آنها اشاره میشود:
سیر و پیاز: سیر و پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی هستند و چه زمانی که در دهان هستند و چه بعد از آن، زمانی که توسط گازهای ریه جذب و دفع میشوند، میتوانند باعث بد بو شدن دهان شوند.
محصولات لبنی: باکتریهای زیادی که در دهان زندگی میکنند میتواند اسیدآمینههای موجود در محصولات لبنی را تخمیر و باقیماندههایی با نامهای «کاداورین» یا «پوترسیدن» تولید کنند. در نتیجه بوی بد نیز ایجاد میشود.
ماهی کنسروی: بوی ماهی گندیده چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. در حین کنسرو شدن ماهی، این ماده غذایی به تجزیه و تولید «آمینهای بیوژنیک» ادامه میدهد که با تولید بوی بدن دهان در ارتباط هستند.
کربوهیدراتهایی که زود تخمیر میشوند: این نوع کربوهیدراتها شامل نوعی از مولکولهای کربوهیدراتها هستند که بهسادگی توسط باکتریهای طبیعی موجود در دهان و روده تخمیر شده و باعث بروز گاز، نفخ معده، مشکلات مربوط به دفع و البته بوی بد دهان میشوند.
دخانیات و نوشیدنیهای الکلی: مصرف نوشیدنیهای الکلی باعث افزایش شدت بوی بد دهان میشود، چون اتانول یکی از عوامل دهیدراته شدن محسوب میشود یعنی آب بدن را کم میکند و همچنین باعث فرار شدن تولیدات باکتریایی میشود. مصرف دخانیات نیز چنین نقشی دارد و حتی تأثیر الکل را شدت بیشتری میدهد.
چه باید کرد؟
برای رفع بوی بد دهان با مواد غذایی، باید از مصرف برخی مواد غذایی که در ادامه مورد بحث قرار میگیرند بپرهیزید. البته باید توجه داشته باشید که نیازی به حذف کامل این مواد غذایی از برنامه غذاییتان نیست. اما کاهش مصرف آنها برای پیشگیری از بروز بوی بد دهان مؤثر خواهند بود.مقابله با بوی بد دهان با تغذیه مناسب
برای رفع بوی بد دهان گاهی کافیست که عادتهای غذاییتان را تغییر داده و مصرف آب را افزایش دهید. با این حال نباید از یاد ببرید که رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به پزشک نیز لازم است. یادتان باشد که نوشیدن زیاد آب بسیار کمککننده و به نفع بدن نیز هست.