جستجو
رویداد ایران > استان ها > اصفهان| آمایش شهری، حلقه مفقوده توسعه استان

اصفهان| آمایش شهری، حلقه مفقوده توسعه استان

رئيس كميسيون اقتصادي و گردشگری شوراي اسلامی شهر اصفهان ضمن تشریح زوایای برنامه آمایش شهر اصفهان گفت: ازآنجاکه شهر اصفهان موتور محرک توسعه استان است، تدوین برنامه آمایش شهر اصفهان در راستای برنامه آمایش استان اصفهان، حلقه مفقوده توسعه استان را تکمیل می‌کند و منجر به تحول و توسعه در شهر و استان خواهد شد.

نصیر ملت، اظهار کرد: ضرورت بازنگری برنامه جامع اصفهان و نیز ناکارآمدی رویکردهای قدیمی در تدوین برنامه‌های جامع عقلانی، منجر به امضا تفاهم‌نامه‌ بازنگری طرح جامع اصفهان با رویکرد آمایش شهري شد. در رویکرد جدید، آینده‌نگری محتمل، برنامه‌ریزی فضایی، مشکل سو بودن، مشارکت‌محوری و توجه به توسعه پایدار و کیفیت زندگی شهروندان از ویژگی‌های کلیدی است.

وی افزود: ایده تدوین برنامه آمایش شهر اصفهان مدت‌ها در شورا مطرح بوده و موردبحث و بررسی قرارگرفته بود و در این راه دکتر اکبری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز همکاری ارزشمندی داشتند؛ سرانجام کلید تدوین برنامه آمایش شهر اصفهان در کمیسیون تلفیق شورا به تصویب رسید.

رئيس كميسيون اقتصادي و گردشگری شوراي اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: طي این جلسه كه اعضای شوراي شهر در سال گذشته با دکتر ایزدی، معاون وزير شهرسازی، داشتند، پیشنهاد شد بازنگري طرح جامع اصفهان با رويكرد آمايش شهری صورت گيرد.

ملت ادامه داد: سرانجام بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که هفته گذشته منعقد شد، مقرر شد شورای راهبری متشکل از استانداری اصفهان، با همكاري سایر دستگاه‌هاي ذي‌ربط شرح خدمات و سازوکار تدوین برنامه را نهايي و تصویب كنند.

ملت با اشاره به تشكيل كارگروهي براي تدوين شرح خدمات در سال گذشته، گفت: ايرانيان متخصص در اين موضوع كه در داخل و خارج از كشور مشغول به فعاليت هستند، براي عضويت در اين كارگروه در نظر گرفته شدند و با توجه به بحث مشاركت شهروندان، جامعه‌شناسان و روان‌شناسان اجتماعي نيز در اين كارگروه حضور دارند.

وي در ارتباط با اسناد زیرمجموعه سند طرح جامع اصفهان با رویکرد آمایش شهری، بر سند چشم‌انداز و سند برنامه کاربری زمین شهری تأکید کرد و افزود: اين طرح شامل يك سطح سياست‌گذاري كلان است كه در بردارنده چشم‌انداز شهر و اهداف توسعه شهر اصفهان خواهد بود و يك سطح كاربري زمين كه به پهنه‌بندي و مکان گزینی فعاليت‌ها در سطح شهر مي‌پردازد و درواقع می‌تواند جایگزین برنامه تفصیلی شهر اصفهان باشد.

عضو شوراي اسلامی شهر اصفهان با ذکر توسعه پایدار شهری و کیفیت زندگی شهروندان به‌عنوان مفاهیم محتوایی کلان اين برنامه، خاطرنشان كرد: بازنگري برنامه جامع اصفهان با رويكرد آمايش شهري، متمركز بر مشكلات كليدي شهر است و علاوه بر كالبد به ابعاد اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و زیست‌محیطی نيز خواهد پرداخت دارد.

ملت اضافه کرد: اين برنامه با بررسی وضعیت موجود و تحلیل مجموعه شهری اصفهان و در قلب آن شهر اصفهان آينده را بر اساس احتمالات مختلف پیش‌بینی خواهد کرد و چشم‌انداز مطلوب شهر را ترسیم می‌کند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب