چهارمحال و بختیاری| خیلی دور خیلی نزدیک
یک راننده در مورد این مسیر گفت: اگر از شهرکرد قصد عزیمت به استان خوزستان را داشته باشیم از سه مسیر میتوانیم به مقصد برسیم. اولی از مسیر شهرکرد، بروجن، لردگان و در ادامه استان خوزستان است که طی سالهای گذشته به دلیل بسته شدن مسیر تردد قبلی از ناغان زیر بار ترافیک رفت و متأسفانه در مدت استفاده و به دلیل عدم وجود ملزومات موردنیاز این جاده هموطنان زیادی جان خود را از دست دادند تا بالاخره مسئولان در راستای بهبود آن اقدام کردند و امنیتی نسبی در آن برقرار شد.
او ادامه داد: مسیر دوم از شهرکرد آغاز میشود و برای رسیدن بدان میتوان از شهرستان فارسان و سپس شهرستان اردل عبور کرد و به سمت استان خوزستان و شهرهایی چون مسجدسلیمان حرکت کرد. از این مسیر در حال حاضر به دلیل مشکلاتی همچون آسفالت نامناسب و گردنههای خطرناک چون «چری» تردد زیادی صورت نمیپذیرد ولی برنامهریزیهای صورت گرفته همچون تونل ارتباطی فارسان، دشتک، احداث تونل زیر گردنه چری و جادهسازیهای انجامشده و... نوید آن را میدهد که به یکی از جادههای پرتردد و اصلی بدل شود.
این راننده ماشین سنگین افزود: مسیر سوم از شهرکرد آغاز میشود و به شهرستان کیار و شهرستان اردل میرسد و با عبور از شهرهایی جون ناغان و... و پس از گذر از پل زیرقوسی کارون به ایذه میرسد. در طول این مسیر اگرچه اقدامات مثبت بسیاری صورت پذیرفته است اما فقدان برخی نیازها باعث شده است که این جاده زیبا و دلپذیر جادهای پرخطر و پرحادثه شود.
مسیر زیبا با مشکلات فراوان
یکی از شهروندان کیاری هم در این زمینه گفت: مسیر ارتباطی شهرکرد تا ایذه از شهرها و روستاهای بسیاری میگذرد. در طول این مسیر جادههای دسترسی از شهرستان کیار به شهرستانهای اردل، فارسان، بروجن و لردگان و شهرکرد نقاط تقاطع بسیاری را ایجاد کرده است. عرض این مسیر کم است و در بخش عمدهای از این جاده تردد بهصورت دوطرفه صورت میگیرد که همین مسئله تصادفات ناگوار بسیاری را موجب میشود. او افزود: با توجه به اینکه چهارمحال و بختیاری استانی گردشگری و توریست پذیر است و در مسیر ارتباطی سه استان بزرگ کشور چون فارس، خوزستان و اصفهان قرار دارد و لازم است مسیرهای دسترسی این استان به دیگر استانها و شهرهای داخل استان مسیری مناسب و امن باشد لذا لازم است با تدبیری خردمندانه نسبت به توسعه راههای استان و البته بهصورت متوازن اقدام شود.
مطالعات در حال انجام است
معاون مهندسی و ساخت ادارهکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به انجام مطالعات ساخت آزادراه لردگان به ایذه، گفت: ساخت این آزادراه به دلیل ترافیک بالا صرفه اقتصادی دارد. حسینعلی مقصودی با اشاره به اینکه مطالعات ساخت آزادراه لردگان به ایذه توسط کارشناسان وزاتخانه راه در حال انجام است، گفت: پس از انجام این مرحله با انتخاب سرمایهگذار عملیات احداث این پروژه عمرانی آغاز میشود.
او با اشاره به اینکه ترافیک خودروها از اصفهان به خوزستان از ورودیهای شرقی استان هدایت میشود، اضافه کرد: این ترافیک به بروجن منتقل و سپس از لردگان به سمت ایذه خارج میشود.
مقصودی با بیان اینکه محورهای مواصلاتی از اصفهان تا لردگان تقریبا چهارخطه هستند، ادامه داد: بهطور مثال جادههای سفیددشت-زرینشهر، بروجن- مبارکه، بروجن-دهاقان و اصفهان به شهرکرد چهارخطه و دیگر مسیرها نیز در حال چهارخطه شدند هستند ولی محور لردگان به کارون 3 و 4 دوخطه است.
معاون مهندسی و ساخت ادارهکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه روزانه ترافیکی بالغبر 30 تا 35 هزار خودرو از این محور عبور میکنند، گفت: ترافیک این مسیر روزانه در حال افزایش است و با این تردد صرفه اقتصادی برای احداث آزادراه دارد. او با اشاره به اینکه عملیات احداث چهارخطه شهرکرد- بروجن- لردگان در سالهای گذشته آغازشده است، افزود: طول این مسیر 150 کیلومتر است که 100 کیلومتر از بروجن به لردگان و 50 کیلومتر از شهرکرد به بروجن است.
مقصودی با بیان اینکه از عملیات باند دوم شهرکرد به بروجن 12 کیلومتر باقیمانده است، اضافه کرد: در عملیات ساخت باند دوم محور بروجن به لردگان نیز 80 کیلومتر احداثشده است.
معاون مهندسی و ساخت ادارهکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری، آزادسازی اراضی شخصی و انتخاب پیمانکار در برخی نقاط را ازجمله مراحل پایانی این پروژه عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون 120 میلیارد تومان در عملیات ساخت این پروژه هزینه شده و برای تکمیل به 250 میلیارد تومان نیاز دارد. او گفت: احداث دو تونل بزرگ در گردنه کرهبس و ساخت پل روی رودخانه این منطقه ازجمله عملیات پرهزینه این محور هستند. مقصودی افزود: بر اساس قراردادهای موجود عملیات ساخت این محور در سال 98 به پایان میرسد.