جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > خطر تب کریمه‌کنگو در کرمانشاه جدی شد / مردم گوشت را تنها از مراکز معتبر خریداری کنند

خطر تب کریمه‌کنگو در کرمانشاه جدی شد / مردم گوشت را تنها از مراکز معتبر خریداری کنند

خطر تب کریمه‌کنگو در کرمانشاه جدی شد / مردم گوشت را تنها از مراکز معتبر خریداری کنند
با توجه به ابتلا و فوت یک نفر در جوانرود به دلیل بیماری تب کریمه کنگو، این بیماری در استان جدی و نیازمند پیشگیری است.
تب کریمه‌کنگو یک بیماری تب‌دار حاد است که از راه‌های گزش کنه‌ای از گونه هیالوما، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، گزش کنه آلوده، تماس مستقیم با لاشه گوشت، تنفس در تماس با دام‌های آلوده و له کردن کنه منتقل می‌شود.
این بیماری دارای مرگ و میر بسیار بالایی است و کوفتگی، بدن درد یا درد شدید عضلانی، تغییرات خلقی همچون بی‌قراری و افسردگی، درد پشت حدقه چشم، تب ناگهانی، تهوع و استفراغ، سردرد، دل درد، بی اشتهایی، خونریزی از اعضای مختلف بدن همچون بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم و غیره، ترس از نور، خونریزی در مخاط، خلط، زیربغل و محل‌های تزریق، ضعف و گلودرد از جمله علائم این بیماری است.
با رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه و جگر، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از رفت و آمد در محل‌های کشتار غیرمجاز، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن، جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، اجتناب از خوردن گوشت جگر خام و نیمه پخته، نگهداری جگر، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که معمولاً به وسیله کنه منتقل می‌شود.
وی عنوان کرد: این بیماری با شروع ناگهانی تب همراه با درد عضلانی آغاز می‌شود و سپس تظاهرات خونریزی دهنده با سابقه گزش کنه یا له کردن با دست، تماس مستقیم با دام یا بافت‌های حیوانات آلوده مشاهده می‌شود.
شکیبا گفت: در هفتم تیرماه امسال یک بیمار با علائم تب کریمه کنگو در شهرستان جوانرود شناسایی و به بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان کرمانشاه مراجعه کرد.
وی افزود: بر اساس پروتکل کشوری موضوع پیگیری و درمان شروع شد، اما متاسفانه با توجه به اینکه میزان مرگ و میر بیماری تب کریمه کنگو بالا است بیمار به درمان پاسخ نداد و فوت کرد.
شکیبا عنوان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری محافظت در برابر گزش کنه به خصوص توسط کودکان و دامداران در هنگام تماس با دام بسیار ضروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: دامداران و افرادی که با دام سر و کار دارند باید به منظور حفظ سلامت خود و جلوگیری از ابتلا به تب کریمه مسائل بهداشتی را با دقت رعایت کنند و در زمان نزدیک شدن به دام‌ها حتماً از دستکش، چکمه و عینک استفاده کنند.
وی افزود: خرید گوشت غیر بهداشتی یکی دیگر از عوامل شیوع بیماری تب کریمه کنگو است و مردم باید به منظور حفظ سلامت خود از خرید گوشت از دستفروشان و افرادی که به صورت غیربهداشتی اقدام به ذبح می‌کنند، پرهیز کنند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب