ایلام| خروج از بنبست جغرافیایی
استان ایلام دارای سه هزار و 200 کیلومتر انواع راه شامل 130 کیلومتر بزرگراه، 600 کیلومتر راه اصلی و 2 هزار و 500 کیلومتر راه فرعی و روستایی و همچنین یک فرودگاه است.
این ایلام با داشتن بیش از 420 کیلومتر مرز مشترک با عراق، سهم 11 درصدی از منابع نفت و گاز کشور، صادرات سالانه حدود 2 میلیارد دلار و نیز تردد سالانه بیش از 4.5 میلیون زائر بهعنوان امنترین و نزدیکترین مرز به عراق و دروازه عتبات عالیات است.
ایلام بعد از انقلاب صاحب بزرگراه شد
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر از 180 کیلومتر راه اصلی در استان داشتیم هماکنون بالغبر 600 کیلومتر راه اصلی در استان وجود دارد.
علیاصغر کاظمی افزود: در زمینه احداث بزرگراهها و ارتقا محورهای اصلی به بزرگراه هماکنون 130 کیلومتر بزرگراه در استان وجود دارد.
او عنوان کرد: اما مهمترین محور مواصلاتی استان یعنی جاده ایلام- مهران یا همان جاده اربعین در سالهای اخیر با توجه به حجم بالای ترددها کانون توجه مسئولان قرارگرفته است.
او افزود: در سالهای گذشته حدود 60 کیلومتر و امسال 26 کیلومتر این مسیر بهصورت چهار خطه و بزرگراه اجرایی شده و امسال نیز مابقی مسیر انجام میشود.
او اظهار داشت: با تکمیل 40 کیلومتر باقیمانده از بزرگراه ایلام به مهران راههای استان وارد مسیر توسعه میشوند.
کاظمی عنوان کرد: محوری که تا سالهای نهچندان دور با پیچهای تند و خطرناک و نقاط حادثهخیز تردد را برای رانندگان مسافران و زائران سخت کرده بود اما حالا به نسبت سالهای گذشته جادهها عریضتر و تردد در آنها آسانتر است این مسئله باعث شده که آمار تصادفات پایین آمده است.
او از برنامهریزی مسئولان استان برای اجرای آزادراه در استان خبر داد و گفت: مطالعات دو مسیر از شمال و جنوب برای پیوستن استان به شبکه آزادراهی کشور انجامشده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان، اتصال استان ایلام به پل زال خرمآباد از طریق ایلام، دهلران، اندیمشک، اتصال به آزادراه حمیل، ایلام به مهران و نهایت اتصال به آزادراه کربلا به آزادراه مهران، دهلران به اندیمشک را سه محور اتصال ایلام به آزادراه نام برد و تصریح کرد: بااتصال ایلام به آزادراه کشور این استان به یکی از محورهای ترانزیت کشور متصل و توسعه اقتصاد استان نیز متحول میشود.
151 پروژه راه و شهرسازی در استان ایلام در دست اجرا است
کاظمی با اشاره به فعال بودن مراحل احداث ۱۵۱ پروژه در حوزههای مختلف راه و شهرسازی گفت: برای اجرای این طرحها بالغبر ۴۰۰ میلیارد تومان قرارداد منعقدشده است.
او تصریح کرد: ۶۲ پروژه بزرگراه، راه اصلی و فرعی با مبلغ قرارداد حدود ۳۲۵ میلیارد تومان، ۳۰ پروژه راه روستایی با مبلغ قرارداد حدود ۳۸ میلیارد تومان و ۵۹ پروژه در بخش ساختمانهای عمومی و دولتی با مبلغ قرارداد بالغبر ۳۷ میلیارد تومان در سطح استان فعال است.
کاظمی افزود: در حال حاضر پروژههای دیگری نیز در بخشهای مختلف در مراحل انجام مناقصه یا مطالعه است و بهتدریج به پروژههای مذکور افزوده خواهند شد.
ایمنسازی جادههای استان
مدیرکل راهداری و حملونقل جاده استان ایلام اظهار داشت: در بحث ایمنسازی جادهها دو هزار و 200 کیلومتر از راههای استان تا به این لحظه در استان خطکشی انجامگرفته است.
نورالله دلخواه افزود: حدود 81 کیلومتر روکش آسفالت و حدود یک هزار و 700 عدد تابلو اخطاری و انتظامی و همچنین 700 مترمربع تابلوهای اطلاعاتی در محورهای مواصلاتی استان نصبشده است.
او با اشاره به اقدامات این اداره کل در سال گذشته گفت: نگهداری 25 کیلومتر راه، 2 هزار و 200 کیلومتر خطکشی جاده، نصب یک هزار و 700 مورد تابلو، اجرای 25 کیلومتر گاردریل و نیوجرسی و 85 کیلومتر روکش آسفالت ازجمله اقدامات این اداره در سال گذشته بوده است.
دلخواه از اصلاح 98 نقطه پرحادثه در استان خبر داد و گفت: 62 نقطه کور نیز در جادههای ایلام حذف و بستر مناسب جهت تردد ایمن توأم با آرامش برای شهروندان و مسافران جادههای ایلام فراهمشده است.
او تأکید کرد: 320 راهدار در قالب 34 گروه با بیش از 220 دستگاه ماشینآلات سبک و سنگین در جادههای استان اجرای طرح زمستانی را بر عهده دارند.
کاهش تصادفات رانندگی در محور ایلام-مهران
رئیس پلیسراه استان ایلام نیز اظهار داشت: یکی از محورهای ارتباطی که در آن تصادفات زیادی شاهد بودیم مسیر ایلام-مهران بود که خوشبختانه هماکنون بیشتر مناطق حادثهخیز این محور حذفشده است.
سرهنگ رضا همتی زاده افزود: در سال 97 کل ترددها در محور مواصلاتی ایلام- مهران 11 درصد افزایش یافت ولی تصادفات در این محور طی سال جاری 46 درصد کاهش داشته است.
او عنوان کرد: محور 120 کیلومتری ایلام به مهران در چند قطعه تا پایان سال 98 به بهرهبرداری کامل میرسد و ضربآهنگ توسعه راههای استان را کامل میکند.