جستجو
رویداد ایران > خبرها > استاد ویروس‌شناسی: بررسی نتایج مطالعه واکسن برکت بالاتر از استانداردهای جهانی بود

استاد ویروس‌شناسی: بررسی نتایج مطالعه واکسن برکت بالاتر از استانداردهای جهانی بود

استاد ویروس‌شناسی: بررسی نتایج مطالعه واکسن برکت بالاتر از استانداردهای جهانی بود
استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این‌که نتایج مطالعه واکسن برکت حتی بالاتر از استانداردهای جهانی بررسی شده، گفت: یکی از مزیت‌های واکسن‌های تولید داخل این است که ما مطمئن هستیم این واکسن‌ها بسیار ایمن هستند.
دکتر حسین کیوانی درگفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران پویا، درباره واکسن‌ "کوو ایران برکت" اظهار داشت: این واکسن ایرانی کرونا از لحاظ روش ساخت مشابه واکسن بهارات (هند) و سینوفارم (چین) است و دقتی که برای ساخت واکسن "کوو ایران برکت" به کار برده شده بی‌نظیر است.
هیچ‌کس نمی‌تواند در تسریع صدور مجوز دخالت کند
وی افزود: در تایید این واکسن کرونا دقت و حساسیت زیادی به کار برده شده و هیچ مقامی در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نمی‌تواند در تسریع صدور مجوز دخالت کند بلکه نتایج مطالعه به یک گروه علمی بی‌طرف واگذار شده و این تیم، نتایج مطالعه را حتی بالاتر از استانداردها نیز بررسی کرده‌اند.
کیوانی ادامه داد: در مورد مواد اولیه‌ای که در واکسن ایرانی کرونا به کار برده می‌شود نیز حتی استانداردهای بالاتر از USP (فارماکوپه ایالات متحده) که معیاری برای تایید داروها در سازمان غذا و داروی کشور ماست، در نظر گرفته شده است.
کسانی که مدعی عدم توانمندی ایران در ساخت واکسن‌ هستند تاکنون واکسن ایرانی زده‌اند!
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سابقه ایران در واکسن‌سازی تصریح کرد: ما 80 سال است که فناوری تولید واکسن برمبنای ویروس کشته شده را داریم؛ کسانی که ادعا می‌کنند ایران توانایی ساخت واکسن کرونا را ندارد و یا می‌گویند آن را از کشورهای دیگر کپی کرده است خودشان از کودکی تاکنون قطعا با واکسن‌های ایرانی واکسینه شده‌اند زیرا بیماری‌هایی مانند آبله، فلج اطفال، دیفتری، کزاز و سرخک با همین واکسن‌های ایرانی از بین رفته‌اند!
این متخصص ویروس‌شناسی اضافه کرد: ما سابقه بسیار خوبی در ساخت واکسن داریم و در زمینه ساخت واکسن کرونا نیز بنده از زمان جداسازی ویروس از یک بیمار ایرانی تا زمان کشت آن و تولید واکسن، در جریان این تحقیق بوده‌ام. در حال حاضر تولید واکسن کوو ایران برکت، در بیوراکتورهای 200 و 600 لیتری و غیره انجام شده است و این امکان را به کشور ما می‌دهد که در چندماه آینده توسط همین سیستم‌ها بتوانیم 7 تا 8 میلیون دوز واکسن کرونا در ایران تولید کنیم.
کیوانی گفت: یکی از مزیت‌های واکسن‌های تولید داخل این است که ما مطمئن هستیم این واکسن‌ها بسیار ایمن هستند.
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این‌که منظور از پلتفرم واکسن، روش‌های ساخت آن است، بیان کرد: روش‌های مختلفی برای ساخت واکسن کرونا وجود دارد؛ واکسن‌های نوترکیب بر مبنای پروتئین "اسپایک" ویروس کرونا هستند و در این روش شاخک ویروس را خارج می‌کنند و در یک سلول یا باکتری و مخمر دیگری آن را تولید و خالص می‌کنند و واکسن را می‌سازند. روش دیگر برای ساخت واکسن کرونا این است که ژن سازنده یک پروتئین را داخل یک حامل ویروسی قرار می‌دهند و آن را به بدن افراد تزریق می‌کنند که باعث ساخت پروتئین در بدن و افزایش ایمنی می‌شود که این روش در واکسن‌هایی مانند اسپوتنیک و آسترازنکا به کار برده شده است؛ روش دیگر این است که m RNA را به بدن تزریق می‌کنند که باعث ساخت پروتئین در بدن افراد می‌شود که این روش اولین بار است در انسان استفاده می‌شود و از این روش در ساخت واکسن‌های فایزر و مدرنا استفاده می‌شود.
وی ادامه داد: روش دیگر این است که ویروس کرونا را در مخازنی به نام بیورآکتور کشت دهند و سپس آن را با موادی مانند "فرمالین" یا "بتاپروپیولاکتون" می‌کشند و پس از انجام فرآیندهایی آن را به واکسن تبدیل می‌کنند که در واکسن‌های چینی و هندی و واکسن ایرانی برکت از این روش برای تولید استفاده شده است و واکسن‌های کشته شده از لحاظ نداشتن عوارض، بهترین واکسن‌ها هستند.
تزریق برکت به زندگی مردم ایران؛ کاهش چرخش ویروس و حرکت چرخ اقتصاد با تولید واکسن ایرانینتایج مطالعه بالینی "واکسن فخرا" منتشر می‌شود/ امکان تولید 1.5 میلیون دوز واکسن از تابستانتازه‌ترین جزئیات تولید واکسن‌های ایرانی کرونا به روایت وزیر بهداشت/ "برکت و پاستور در هفته‌های آینده آماده می‌شوند"مجوز مصرف "واکسن کووایران برکت" صادر شد/ صدور مجوز واکسن پاستور تا هفته آینده
برچسب ها
نسخه اصل مطلب