جستجو
رویداد ایران > خبرها > نفخ پریودی چیست؟ + راه های درمان نفخ قاعدگی

نفخ پریودی چیست؟ + راه های درمان نفخ قاعدگی

نفخ پریودی چیست؟ + راه های درمان نفخ قاعدگی
یکی از مشکلاتی که برخی از زنان قبل یا همزمان با پریود تجربه می کنند نفخ قاعدگی است که بسیار آزار دهنده است اما خوشبختانه راه حل های ساده ای برای بهبود آن وجود دارد.

نفخ پریودی چیست؟

از جمله مواردی که ممکن است پیش از قاعدگی یا همزمان با پریود به وجود آید نفخ شکم است که فرد حس می کند شکمش سنگین و متورم شده است. ممکن است نفخ قاعدگی باعث شکم درد یا کمر درد نیز بشود. نفخ شکم یکی از نشانه های سندرم پیش از قاعدگی است که معمولا یک الی دو هفته قبل از پریود اتفاق می افتد و همراه مشکلاتی از جمله اختلالات خلقی، احساس خستگی، گرفتگی و درد شکم، آکنه، هوس های غذایی، تورم سینه ها، سردرد و کمر درد ظاهر می شود. 
 
بررسی ها نشان می دهد که بیش از هشتاد درصد زنان علائم این سندرم را تجربه کرده و هفتاد درصد از آنها نیز با نفخ قاعدگی مواجه می شوند. علت این مشکل نوسانات سطح استروژن و کاهش شدید پروژسترون قبل از دوران پریودی است و در صورتی که تخمدان ها سطح مطمئنی از هورمون ها را تولید کنند نفخ شکم دو تا سه روز قبل از قاعدگی فروکش می کند.
 
با عدم مصرف نمک می توانید می توانید نفخ پریودی را کاهش دهید
 
نمک از جمله مواردی است که با افزایش سدیم بدن از دفع آب جلوگیری  می کند. بسیاری از غذاهای فراوری شده حاوی مقدار زیادی نمک هستند؛ به همین دلیل بهتر است از غذاهای خانگی با مواد اولیه تازه استفاده کنید تا احتباس آب در بدن کاهش یافته و نفخ پریودی نیز بهتر شود.
 
• عدم مصرف کربوهیدرات تصفیه شده
افزایش شدید قند خون از جمله موارد دیگری است که در نتیجه باعث ماندن آب در بدن می شود. افرادی که از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آرد سفید یا قند فراوری شده و... استفاده می کنند باعث بالا رفتن سطح قند خون و انسولین می شوند. این مورد نیز در نتیجه به نگهداری سدیم بیشتر در کلیه ها ختم شده و باعث دفع آب کمتری از بدن می شود. 
 
• پرهیز از مصرف کافئین و الکل



 
رژیم غذایی تاثیر زیادی در نفخ پریودی دارد
 
علاوه بر این توصیه می شود از چربی های سالم که در دانه چیا، اجیل ها و ماهی و... وجود دارد استفاده کنید. مصرف این موارد با کاهش سطح گروهی از هورمون ها به نام پروستاگلاندین نفخ و انقباض عضلات را بهبود می بخشد.
 
مصرف مرغ، ماهی و توفو نیز برای تامین پروتئین لازم و انرژی مورد نیاز بدن در دوران قاعدگی توصیه می شود. علاوه بر این پروتئین های سالم در کاهش درد و نفخ پریودی نیز تاثیر گذار هستند.
 
در آخر نیز توصیه می شود مصرف خوراکی ها و مواد غذایی که ادرار آور هستند را افزایش دهید؛ یعنی از موادی استفاده کنید که باعث دفع آب بیشتر در بدن می شوند و در نتیجه به کاهش نفخ پریود کمک می کنند. از جمله مدرهای طبیعی که خاصیت ادرار آوری دارند عبارتند از: مارچوبه، آناناس، هلو، خیار، تره فرنگی، زنجبیل و سیر. علاوه بر این برخی قرص ها نیز بدین منظور وجود دارند که در صورت کارساز نبودن درمان های خانگی توصیه می شوند.
 
• مصرف داروهای ضد بارداری
پژوهشی که در سال ۲۰۰۸ انجام شد نشان داد مصرف قرص های ضد بارداری می تواند در بهبود نفخ پریودی مفید باشد. اما ممکن است در برخی موارد این داروها به شدید تر شدن نفخ منجر شود؛ پس پیش از امتحان این روش با پزشک خود مشورت کرده و انواع مختلفی از این قرص ها را تست کنید چرا که تاثیرات آنها در زنان متفاوت است.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب