جستجو
رویداد ایران > خبرها > تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان‌ها

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان‌ها

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان‌ها
یک متخصص دندانپزشک گفت: مدتی است که بحث دندانپزشکی زیبایی، به ویژه «طرح لبخند» بر سر زبان ها افتاده و واژه لمینت را کمتر کسی است که نشنیده یا به کار نبرده است.
هادی شفق در گفت‌وگو با ایسنا، تبیین کرد: لمینت پوشش نازکی است که برای درمان سطوح دندان های قدامی به کار می رود و هم‌رنگ دندان‌هاست و با توجه به جنس آنها سرامیکی(چینی) و یا از مواد کامپوزیت قرار می گیرد. در درمان با سرامیک، دندان توسط دندانپزشک آماده و قالب‌گیری و به البراتوار برای ساخت ارسال می شود اما درمان با کامپوزیت، در مطب و طی یک جلسه انجام می گیرد.
وی شرایط الزام به لمینت کردن دندان ها را برای دندان هایی که به هر علت، قسمتی از آنها دچار آسیب شده است، رفع بدشکلی دندان ها(کوچک، بزرگ، انحناء و به هم ریختگی های جزئی)، رفع رنگ غیرطبیعی و اصلاح فاصله بین دندان ها و طرح لبخند دانست.
شفق ادامه داد: برای کسانی که به طور مداوم سیگار می کشند(حرفه‌ای‌ها)، افرادی که مقید به رعایت بهداشت دهان و دندان نیستند، دندان هایی که ارتفاع کم دارند، بیمارانی که لازم است ارتودنسی انجام دهند، قرار نگرفتن فک دندان های بالا و پایین بر روی هم(مال اکلوژن)، دندان هایی با قطر کم مینایی، دندان قروچه و بیماری های لثه ای نمی توان لمینت انجام داد.
وی اضافه کرد: دندان هایی که به علت شکستگی یا پوسیدگی های وسیع فاقد استحکام لازم است و باید روکش شوند، عصب کشی های غیراستاندارد، عدم پذیرش متقاضیان طرح لبخند با مشکلات وسواس و گیر دادن های غیرضروری و غیرعلمی و انجام لمینت سرامیکی برای افراد زیر سن بلوغ از دیگر شرایط لمینت کردن هستند.
این متخصص دندانپزشک به مزایا و معایب لمینت کردن با مواد کامپوزیتی اشاره کرد و یادآور شد: انجام کار در یک جلسه، کاهش هزینه درمان و حداقل تراش بافت سالم دندان از مزایای لمینت کردن با مواد کامپوزیتی است و باید توسط دندانپزشک باتجربه و با مهارت برای آن دسته از دندان هایی که امکان لب پریدگی بیشتر و استحکام کمتری دارند، انجام گیرد.
وی مزایای استفاده از لمینت سرامیکی را اینگونه اعلام کرد که بادوام تر هستند(۱۰ تا ۱۵ سال)، برای درمان رنگ کردن دندان ها کاربرد بهتری دارد و ماندگاری رنگ ها بیشتر است و خاطرنشان کرد: گران‌تر بودن، طول درمان بیشتر، نیاز به تراش بیشتر دندان نسبت به کامپوزیت، ایجاد حساسیت که بعد از مدتی برطرف می شود و ... از معایب آن است. 
شفق رعایت هر چه بیشتر بهداشت دهان و دندان و استفاده از نخ دندان، عدم استفاده از خمیردندان های ضدجرم، وارد نشدن فشار زیاد، اجتناب از مصرف خوراکی های سفت، کم شدن مصرف قهوه، چای غلیظ و ادویه جات رنگی، اجتناب از کشیدن سیگار و قلیان، ترک ناخن جویدن و جلوگیری از اصطکاک شدید قاشق و چنگال با دندان ها در هنگام غذا خوردن را از مراقبت های لازم بعد از لمینت دانست.
وی در پایان یادآور شد: روکش با لمینت متفاوت است؛ در روکش دندان تراش بیشتری می خورد و از فلز و سرامیک(چینی) ساخته شده اما اگر ضرورتی ندارد، دندان های طبیعی و سالم خود را برای رسیدن به یک ایده رایج تغییر ندهید چراکه هر تغییر دارای عوارض مخصوص به خود است.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب