جستجو
رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > مصائب خرماکاران بوشهری برای فروش محصول / آیا صادرات خرما دردی از نخل‌داران ‌برطرف می‌کند؟

مصائب خرماکاران بوشهری برای فروش محصول / آیا صادرات خرما دردی از نخل‌داران ‌برطرف می‌کند؟

مصائب خرماکاران بوشهری برای فروش محصول / آیا صادرات خرما دردی از نخل‌داران ‌برطرف می‌کند؟
رئیس انجمن خرمای استان بوشهر از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک با مراکز آموزش عالی خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه تولید محصول با کیفیت خرما مورد توجه قرار دارد و در این بخش صادرات خرما به کشورهای مختلف جهان افزایش می‌یابد.
استان بوشهر قطب تولید خرما است که نزدیک به 20 درصد محصول خرما کشور در آن برداشت و به بازارهای مختلف عرضه می‌شود.
استان بوشهر در تولید محصولات نخیلات، قطب تولید خرما در کشور است به‌گونه‌ای که سال قبل بیش از 160 هزار تن خرما، رطب و خارک در این استان تولید و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه شد.
با توجه به افزون بودن تولید نسبت به سطح تقاضای داخلی، صادرات این محصول ضروری است چراکه این امر ضمن اینکه سبب افزایش درآمد کشاورزان و تولید کنندگان می‌شود، نقش بسیار موثر نیز در محرومیت‌زدایی استان می‌تواند ایفا کند.
همجوار بودن استان بوشهر با بازارهای حوزه خلیج فارس، مزیت عمده‌ای برای صدور این محصول به خارج از کشور را فراهم آورده است که استفاده از روش‌های علمی و دانش‌بنیان در کشت، داشت، برداشت و صادرات نقش مهم در این حوزه دارد.
از 34 هزار هکتار اراضی نخلستان استان بوشهر، بیشترین نخلستان‌ها در دشتستان قرار دارد و 70 درصد محصول خرما بوشهر در این شهرستان تولید می‌شود.
در این راستا تفاهم‌نامه همکاری انجمن خرما استان بوشهر با مراکز آموزش عالی منعقد شد
رئیس انجمن خرما استان بوشهر از  انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با هدف استفاده بهینه از ظرفیت‌های متقابل در راستای بهبود شرایط کاشت، داشت، برداشت و نگهداری نخیلات میان انجمن خرما بوشهر با دانشگاه آزاد و پیام نور خبر داد.
ندیر پورجم با بیان اینکه استان بوشهر با بیش از 6 میلیون اصله نخل در سطح 34 هزار هکتار نخلستان سالانه 160 هزار تن خرما تولید می‌کند اظهار داشت: خرما یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی به‌ویژه در استان‌های جنوبی ایران به‌شمار می‌رود که به سبب اشتغال‌زایی و ارزآوری بالا در سبد صادرات غیرنفتی کشور جایگاه ویژه‌ای دارد.
وی، نگاه به  بهبود کیفیت تولیدات خرما و صادرات را نیاز به تحول در داشت، کاشت و برداشت دانست و بیان کرد: در این راستا تفاهم‌نامه برای حمایت از طرح‌های علمی، پژوهشی فناوری، تحقیقاتی و آموزشی بین این انجمن و دانشگاه‌های آزاد اسلامی و پیام نور استان بوشهر منعقد شده است.
ضرورت راه‌اندازی مرکز تحقیقات نخیلات
رئیس انجمن خرما بوشهر با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز تحقیقات نخیلات افزود: حمایت از طرح‌های تحقیقاتی، بهره‌مند شدن از امکانات یکدیگر از قبیل فکری آموزشی، کارگاهی و تحقیقاتی همکاری در زمینه فناوری اطلاعات از اهداف انعقاد تفاهم‌نامه یاد شده است.
پورجم برگزاری نمایشگاه و همایش مشترک، همکاری برای  انتقال علمی و آموزشی طرفین به‌ویژه در ارتباط با بازار کار و خدمات علمی بخش‌های خاص اقتصادی و برگزاری دوره و کارگاه‌های آموزشی و مهارتی مشترک در حوزه تولید و فنآوری را از جمله بندهای این تفاهم‌نامه دانست.
وی با بیان اینکه همکاری دانشگاه‌ها در این عرصه زمینه افزایش و بهره‌وری در تولید را افزایش می‌دهد افزود: این مهم زمینه انتقال دانش به تولید کنندگان خرما را فراهم می‌کند که نتیجه آن قطعاً افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات است.
یک‌میلیون 250 هزار تن خرما در کشور تولید می‌شود
بر اساس آمارهای موجود 250 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی در استان‌های مختلف به کشت نخیلات اختصاص دارد و حدود یک‌میلیون 250 هزار تن در سال میانگین برداشت خرما در کشور است.
بر این اساس و بررسی‌های انجام شده حدود 30 درصد از تولید خرما در استان‌ها فقط به ضایعات کم‌مصرف مبدل می‌شود که خود رقم بزرگ و قابل تأمل است.
در این راستا رعایت استانداردهای لازم در کنار فراهم شدن زمینه تولید بیشتر با بهره‌وری بالا، حرکت به سمت کشاورزی مکانیزه و مدرن راه حل برون رفت از وضعیت فعلی است.
به سبب شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های ناشی از آن، وجود تحریم‌های ظالمانه استکبار و گرانی خرما در بازار داخلی متقاضیان آن کاهش یافته که سبب شده بخش عمده‌ای از خرما استان بوشهر در انبارها و سردخانه‌ها بدون مشتری بماند.
راه‌اندازی شهرک تخصصی غیردولتی در استان بوشهر مورد توجه قرار دارد که این مهم و صنایع وابسته در استان پیگیری و اجرایی می‌شود.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب