جستجو
رویداد ایران > خبرها > عذرخواهی دیر هنگام با چاشنی اتهام

عذرخواهی دیر هنگام با چاشنی اتهام

الفاظ توهین آمیز نماینده سراوان خطاب به یکی از کارکنان گمرک ایران و مجادله یک ارباب رجوع با او که فیلم آن دو روز پیش در فضای مجازی منتشر شد، روز گذشته وارد فاز جدید و حتی غیرمنتظره ای شد تاجایی که حتی گفته شد که 40 نماینده به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد در پی این اتفاق هستند.
الفاظ توهین آمیز نماینده سراوان خطاب به یکی از کارکنان گمرک ایران و مجادله یک ارباب رجوع با او که فیلم آن دو روز پیش در فضای مجازی منتشر شد، روز گذشته وارد فاز جدید و حتی غیرمنتظره ای شد تاجایی که حتی گفته شد که 40 نماینده به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد در پی این اتفاق هستند. دیروز «محمد باسط درازهی» نماینده سراوان ابتدا یک فایل ویدئویی منتشر کرد و بدون اشاره به کلمه رکیکی که به کار برده است، مدعی شد ارباب رجوع «به قوم بلوچ، مذهب اهل سنت، مسئولان کشور و نمایندگان مجلس» توهین و اهانت کرده و آن فیلم «با استفاده از ترفندهای رایانه ای» تهیه شده و از سوی مراجع ذی صلاح درحال بررسی است.این در حالی است که  خبرگزاری فارس  به نقل از یکی از کارکنان گمرک ایران که خواسته نامش فاش نشود، نوشت:«کارمند گمرک که در فیلم منتشر شده در فضای مجازی اجازه ورود بدون هماهنگی را به نماینده مجلس نمی‌دهد... اتفاقاً خودش از شهروندان اهل تسنن است و ادعای نماینده مذکور مبنی بر توهین به اهل تسنن از سوی این کارمند و قومیتی جلوه دادن این بحث و درگیری نمی‌تواند واقعیت داشته باشد.»
واکنش فضای مجازی به فرافکنی نماینده سراوان
تلاش این نماینده برای گره زدن این رفتار ناشایست به مسائل قومی و مذهبی روز گذشته با واکنش های شدیدی در فضای مجازی مواجه شد. کاربری در  کانال خود در تلگرام با تاکید بر این که «استفاده ابزاری از هرچیزی مذموم است» نوشت: «...این نماینده( که نمی دانم چه چیزی را نمایندگی می کند؟)  به جای عذرخواهی، قوم ایرانی، تاریخی و ریشه‌دار بلوچ را سپر رفتار زشت خود  و آبروی آنان را وجه‌المصالحه اشتباه خود می‌کند و در کمال جسارت مدعی است که به لباس و مذهب و قومیت بلوچ(!) توهین شده است.» واکنش برخی کاربران در توئیتر نیز که با هشتگ «نماینده سراوان» مطالب خود را منتشر می کردند به شرح زیر است:
* #نماینده_سراوان سعی کرده از حربه‌ نخ‌نما شده‌ تحریک تعصبات قومی و مذهبی استفاده کنه و بگه به #اهل_سنت توهین شده. غافل از این که طبق اطلاعی که کسب کردم، اتفاقاً خود اون کارمند هم از برادران اهل سنته و اصلاً توهینی نکرده! کاش ‌می گفتی "دلم خواست فحش دادم" ولی دین رو بازیچه نمی کردی!
* آقای #درازهی لطفا خودتان را زیر لباس پر افتخار #بلوچ ها پنهان نکنید،لطفا این بی ادبی خود را زیر نام اهل سنت پنهان نکنید.
*عذرخواهی چیست؟!عملی که فرد "خطاکار" باید آن را انجام دهد!!!
*درسته رفتار نماینده جای دفاع نداره اما اون آقا  هم نباید با یک مسئول این طور رفتار کنه و اون رو بندازه بیرون  .انتشار فیلم خودش کافی بود.
وزیر اقتصاد از نماینده سراوان عذرخواهی کرد؟
دراین باره روز گذشته یک جلسه غیر علنی در مجلس برگزار شد. پس از پایان این نشست، قرائت های مختلفی از بحث های مطرح شده در جلسه همچون «برخورد عتاب آمیز نمایندگان با وزیر برای اخراج فوری رئیس گمرک» و «اعتراضات نمایندگان به هیئت رئیسه» روایت می شد اما آن چه سخنگوی هیئت رئیسه در جمع خبرنگاران پارلمان در این باره مطرح کرد این بود که «کلیپ منتشر شده تقطیع شده است و بخشی از صحبت‌ها، توهین آمیز به نظر می‌رسد». به گزارش خراسان، به گفته بهروز نعمتی براساس اظهارات محمد باسط درازهی در صحن غیر علنی، این نماینده «علی رغم قرار ملاقاتی که  با رئیس گمرک داشته 40 دقیقه منتظر نگه داشته شده و اجازه ورود به وی ندادند؛ در نهایت هم با فحاشی و به صورت توهین‌آمیز با وی برخورد شده است». به گزارش فارس، نعمتی افزود: وزیر اقتصاد در صحن صحبت کوتاهی در این باره داشت و از سوی خود در این مورد عذرخواهی کرد و قرار شد این موضوع را از ابعاد مختلف   بررسی کند. با این حال دژپسند وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار الف مبنی بر این که آیا عذرخواهی او از نماینده سراوان صحت دارد یا نه؟ گفت: «نه؛ عرض کردم اگر همکاران گمرک اشتباه کرده باشند، هم با آن ها برخورد می‌کردم و هم عذرخواهی می‌کنم.»با این حال در پی فشار افکار عمومی و شبکه های اجتماعی درازهی عصر دیروز مطلب دیگری منتشر کرد و با بیان این که «از مردم شریف ایران و نمایندگان مجلس عذرخواهی می‌کنم» گفت: «مجادله نزدیک به 10 تا 12 دقیقه بوده و فقط 40 ثانیه از آن  منتشر شده است». به گزارش تسنیم، وی در عین حال  افزود: «تا پای استیضاح وزیر اقتصاد و اخراج مدیرکل گمرک و کارمند هتاک ایستادم. امروز نوبت من است و فردا نوبت نماینده‌ای دیگر، اگر به این موضوع رسیدگی نشود استعفا می‌کنم و به دانشگاه برمی‌گردم. از حق و حقوقم یک ذره کوتاه نمی‌آیم.» همزمان به گزارش مهر، علی کُرد نماینده مردم خاش در مجلس گفت: ۴۰ نماینده با امضای طرحی خواستار استیضاح وزیر اقتصاد و عزل رئیس گمرک و رئیس حراست گمرک در پی توهین به نماینده سراوان شدند. همین موضوع نیز از کانون توجه شبکه های اجتماعی دور نماند و کاربران توئیتر به این موضوع پرداختند.
کاربری در همین زمینه نوشت:
* مجلسی که برای معطل ماندن 45 دقیقه‌ای یک نماینده پشت در گمرک جلسه تشکیل میده، برای معطلی روزانه هزاران ایرانی پشت در ادارات هم این طوری غیرتی می شه؟
همچنین سایت انتخاب نوشت:«با وجود رفتار عجیب نماینده سراوان با یک کارمند در اداره گمرک، تعدادی از نمایندگان مجلس حاضر نیستند علیه این رفتار ‏موضع گیری کنند.‏»‏حتی برخی نمایندگان همچون سهیلا جلودارزاده صرفا به محکومیت رفتار فردی که این نماینده را از محل اخراج می کند پرداختند.این موضوع نیز در فضای مجازی با هشتگ کاپشن مشکی بازتاب داشت و کاربران بسیاری  در این بار ه مطلب نوشتند .همچنین به گزارش ایرنا، محمد جواد جمالی سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس با بیان این که این موضوع در نخستین نشست هیئت نظارت با حضور این نماینده و وزیر اقتصاد بررسی می شود، گفت:  «رفتار این نماینده را تایید نمی‌کنم ...به هر حال عواملی باعث بروز این رفتارها شده است کما این که توقع مردم داشتن سعه صدر و تحمل بالاتر است.» وی افزود: «نمایندگان باید صبر بیشتری داشته باشند، فشارهای زیادی به نمایندگان از ناحیه مردم برای رفع مشکلاتشان وارد می‌شود بهتر است آن ها توقعاتشان را کمتر یا طوری تنظیم کنند که این همه فشار به نمایندگان وارد نشود تا شاهد چنین واکنش‌هایی که مورد تایید ما هم نیست ، نباشیم.»
تحلیل علی علیزاده
ویدئوی منتشر شده از نماینده سراوان البته توسط رسانه های معاند به عنوان ابزاری علیه نظام به کار برده شد. با این حال، علی علیزاده، تحلیل گر سابق شبکه بی بی سی که ساکن لندن است در کانال خود نوشت: «...من می گویم این فیلم دقیقا همان چیزی است که می شود در چهل سالگی انقلاب دست گرفت و به آن افتخار کرد...صحنه‌ای که یک کارمند عادی مقابل نماینده مجلس می‌ایستد و به او «نه» می گوید...این صحنه و این جسارت این شهروندان معمولی و عادی محصول مستقیم تبدیل انسان ایرانی از «رعیت قدرت» است به «شهروند صاحب حق» که ظلم و توهین را نمی پذیرد...چهل سال پیش چه کسی چنین صحنه‌ای را حتی به خواب می دید؟ چهل سال پیش و در خفت بارترین دوره چندهزار ساله تاریخ ایران، یعنی دوره پهلوی، چه کسی جرئت داشت حتی چنین برخوردی با یک نماینده مجلس فرمایشی «اعلیحضرت محصول کودتا» را تخیل کند؟... این توان اعتراض و بلند سخن گفتن و حق خواهی بدون لکنت، خودش محصول مستقیم انقلاب و خمینی و هشت سال دفاع و 200 هزار شهید است. محصول مسیری چهل ساله که باید با گردنی افراشته ایستاد و به آن افتخار کرد.»

برچسب ها
نسخه اصل مطلب