قم| خیز قم برای تبدیل به قطب علمی کشور
فعالیت 200 تشکل دانشجویی در دانشگاه های قم
مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم گفت: در حال حاضر 75 هزار دانشجو در 55 دانشگاه و مرکز علمی استان مشغول به تحصیل هستند و همچنین 200 تشکل دانشجویی و 160 نشریه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در مجموعه های دانشگاهی قم فعالیت می کنند.
مرتضی بابایی گفت:تلاش می کنیم فضای آزاد اندیشی دردانشگاه های استان هرچه بیشتر گسترش یابد و دانشجویان بتوانند در محیطی امن نظرات خود را در خصوص مباحث مختلف بیان کنند.
او افزود: ترویج فضای گفت و گوی سیاسی در دانشگاه های قم موجب می شود تا دانشجویان مطالبات خود را در محیطی امن و منطقی دنبال کنند و این مساله باعث رونق یافتن سطح مشارکت ایشان در فعالیت های سیاسی و اجتماعی استان و کشور می شود.
او ادامه داد: امروز تشکل های دانشجویی از طیف های مختلف سیاسی در دانشگاه ها و مراکز علمی قم به دور از هرگونه حاشیه در کنار یکدیگر به فعالیت می پردازند و مسئولان استان بر اساس دستورالعمل وزیر کشور در قالب منشور گفت و گوی سیاسی، از این تشکل ها حمایت می کنند.
مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم با اشاره به این که توسعه سیاسی با اعتقاد به گفت و گو انجام می شود، گفت: امروز تشکل های دانشجویی فعال در دانشگاه های قم بدون هیچ گونه خط کشی و تنها بر اساس منافع نظام اسلامی بایکدیگر گفت و گو می کنند و فضای تعاملی خوبی را برای تبدیل کردن استان به قطب علمی کشور به وجود آورده اند.
بابایی با اشاره به ظرفیت های فراوان علمی و فرهنگی دانشگاه های قم برای پرورش دانشجویان نخبه در تراز انقلاب اسلامی، افزود: امیدواریم با هم افزایی و مشارکت فعال مراکز علمی استان، دانشجویانی که از دانشگاه های قم فارغ التحصیل می شوند، کارشناسانی توانمند باشند و بتوانند با توجه به شرایط موجود به نظام اسلامی در بخش های مختلف کمک کنند.
او افزود: دانشگاه ها و مراکز علمی فعال در قم ظرفیت های فراوانی برای حل مسائل بخش های اقتصادی دارند و باید از این توانمندی ها برای افزایش سطح تولید و اشتغال استان استفاده شود.
او با اشاره به این که سالانه بیش از سه هزار و 500 پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در قم تدوین می شود، ادامه داد: اگر این پژوهش های علمی در مسیر کمک به رفع نیازهای استان در بخش های صنعت، گردشگری و کشاورزی تهیه شود می تواند سطح اقتصاد قم را به میزان قابل ملاحظه ای گسترش دهد.
بسیج دانشجویی در خدمت پیشرفت مراکز علمی استان
مسئول ناحیه بسیج دانشجویی قم نیز در این زمینه گفت: دانشگاه های استان قم باید مدیران آینده نظام را با تربیت دانشجویان تراز انقلاب اسلامی پرورش دهند و در این مسیر رشد علمی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
داود محبی ادامه داد: علاوه بر این، آماده کردن دانشجویان برای ورود به عرصه های مورد نیاز انقلاب و چالش های پیش روی نظام از دیگر برنامه های بسیج دانشجویی قم است که با همکاری دانشگاه های استان آن را پیگیری می کند. او بیان کرد: وجود 75 هزار جوان دانشجو در استان ظرفیت بزرگی است که با مدیریت منسجم آن می توان بسیاری از مشکلات قم و حتی کشور را در قالب فعالیت های تشکیلاتی هدفمند، برطرف کرد. او بیان کرد: قم به طور حتم این ظرفیت را دارد که به قطب علمی کشور تبدیل شود و برای این کار نیاز است تا روحیه کار جهادی و حرکت انقلابی در میان دانشجویان، استادان و مسئولان استان بیش از پیش تقویت و راهبرد منسجم و عملیاتی در این خصوص تدوین شود.
مسائل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های قم به صورت مستمر رصد می شود
معاون سازندگی بسیج دانشجویی قم گفت: مسائل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های قم به منظور کاهش آسیب های موجود در مراکز علمی به صورت مستمر رصد و پایش می شود و راهکارهای لازم در قالب جلسات مشاوره، کارگاه های آموزشی و حمایت های مادی و معنوی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
محمد عمو عبدالهی بیان کرد: مهارت افزایی و توانمندسازی دانشجویان جهت مقابله با آسیب های اجتماعی موجود در مراکز علمی یکی از مهمترین برنامه های بسیج دانشجویی قم برای سالم نگاه داشتن فضای دانشگاه های استان و حفظ روحیه نشاط و پویایی لازم در آن است.
او ادامه داد: تلاش می کنیم روحیه کار علمی و تلاش مسئولانه در میان دانشجویان استان تقویت شود و در این زمینه از تمام ظرفیت های موجود همچون شبکه های اجتماعی و نشریات دانشجویی استفاده می کنیم.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی قم، گفت: 21 گروه جهادی در بخش های مختلف سازندگی وعمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و تبلیغی، اقتصادی و تولیدی و سایرحوزه های مورد نیاز، برای خدمت رسانی به محرومان و اقشار آسیب پذیر در بسیج دانشجویی استان فعال است. او بیان کرد: شرکت دانشجویان در اردوهای جهادی علاوه بر آنکه موجب سازندگی و آبادانی هرچه بیشتر مناطق محروم استان و کشور می شود، رشد و شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه مردم داری آنان را درپی دارد.