جستجو
رویداد ایران > خبرها > مصرف شربتِ "خاک‌شیر و تخم شربتی" ممنوع!

مصرف شربتِ "خاک‌شیر و تخم شربتی" ممنوع!

مصرف شربتِ "خاک‌شیر و تخم شربتی" ممنوع!
یک کارشناس ارشد تغذیه مصرف شربت خاک‌شیر و تخم شربتی را موجب افزایش تشنگی و گرسنگی افراد عنوان کرد.
فرزاد بابایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش نیاز بیشتر به مصرف مایعات گفت: در فصول گرم سال با توجه به افزایش تعریق نیاز بیشتری به مصرف آب و مایعات وجود دارد، بنابراین افراد باید به تامین به موقع آب بدن توجه کنند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه هشت لیوان آب پایه علمی محکمی ندارد، گفت: میزان مصرف آب بسته به وزن افراد، شرایط آب و هوایی و نوع فعالیت افراد متفاوت است و افراد باید سعی کنند پیش از آنکه تشنه شده و یا دچار کم آبی شوند، آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.
وی افزود: تامین آب لزوما از طریق نوشیدن مایعات حاصل نمی شود و مصرف برخی خوراکی ها و دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر هم می تواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند.
بابایی به افزایش مصرف دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر در فصول گرم سال اشاره کرد وافزود: این دانه ها موقع قرار گیری در آب حالت کلوییدی پیدا کرده و می توانند حجم زیادی از آب را اطراف خود نگه دارند، بنابراین مصرف این دانه ها می تواند منبع خوبی برای تامین آب بدن باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: این دانه ها در کنار تامین آب بدن، ملین هم هستند، یعنی مصرف آنها می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و از یبوست پیشگیری کنند.
وی تصریح کرد: همچنین این دانه ها می توانند از تماس مواد سرطان زا با دستگاه گوارش پیشگیری کرده و از این طریق تا حدی در پیشگیری از بروز سرطان دستگاه گوارش موثر باشند.
وی افزود: این دانه ها همچنین حاوی منیزیم، کلسیم و سلنیم هستند، اما مقادیر آنها بسیار ناچیز است و نمی توان این دانه ها را منبع کلسیم یا منزیم به شمار آورد.
بابایی با بیان اینکه بسیاری این دانه های آبدار را بصورت شربت مصرف می کنند، گفت: مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده مانند شکر می تواند بسیار مضر و آسیب رسان بوده و ما را از هدف اصلی مصرف این دانه ها که تامین آب مورد نیاز بدن است، دور کند.
وی افزود: وقتی این دانه ها بصورت شربت مصرف می شوند، خون غلیظ شده و افزایش دفع ادرار صورت می گیرد و در اینصورت فرد تشنه‌تر می شود.
بابایی گفت: از طرفی مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده موجب می شد انسولین در بدن ترشح شده و نیم تا یک ساعت بعد بدن دچار افت قند شده و احساس گرسنگی شود.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: بنابراین مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و بهتر است افراد این دانه ها را همراه با لیمو یا برش هایی از خیار و سبزیجات دیگر مصرف کنند.
بابایی تصریح کرد: نکته مهم دیگر در خصوص این دانه ها سلامت و بهداشت آنهاست و افراد باید دقت کنند از مصرف دانه های کپک زده بطور جد خودداری کنند.
وی افزود: کپک موجود بر روی این دانه می تواند تولید سم "آفلاتوکسین" کرده که اثرات مخربی بر روی کبد خواهد داشت، بنابراین باید هنگام خرید به سلامت این دانه ها توجه شده و از دانه های به هم چسبیده و کپک زده خودداری کرد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب