ژاپن به سمت بسکتبال کلاسیک حرکت میکند
اگر تیم ایران در دو بازی پیش رو شکست بخورد و همچنین فیلیپین دو بازی باقی مانده خودش را با برد پشت سر بگذارد، ممکن است میانگین گلها، اجازه صعود مستقیم را از ایران بگیرد. در این حالت بازهم ایران شانس رسیدن به جام جهانی را دارد. اگر ایران تیم چهارم گروه خودش شود، با تیم چهارم گروه دیگر منطقه آسیا و اقیانوسیه مقایسه می شود و به این ترتیب می تواند به عنوان هفتیمن تیم این منطقه به جام جهانی برود اما در حالت کنونی، ایران برای صد در صد شدن صعوش، نیاز به یک پیروزی در دوبازی پیش رو دارد چرا که با 17امتیاز پس از استرالیای 19امتیازی در رده دوم جدول قرار دارد و ژاپن و فیلیپین نیز به ترتیب با 16 و 15 امتیاز سوم و چهارم هستند. برد ایران مقابل فیلیپین که جواز صعود ایران را آماده کرد، بهانه ای شد تا با کاپیتان پیشین تیم ملی و همچنین سرمربی پیشین تیم ملی جوانان کشورمان، گفت و گو کنیم و نظراتش را در مورد شرایط کنونی تیم ملی جویا شویم که در ادامه میخوانید.
اسلامی در ابتدا و در خصوص شرایط تیم ایران در این مسابقات گفت: تیم ما در پنجره پنجم انتخابی جام جهانی بسکتبال تغییراتی داشت. این تغییرات نه از نظر کمی که از نظر کیفی روی کار ما تاثیر گذار بود و ما با 70 درصد تغییر تیم اصلی خود گام به پنجره پنجم و رویارویی با تیمهای فیلیپین و استرالیا گذاشتیم. زمانی که ستارههای خود را به هر دلیلی در اختیار نداشتیم بازیکنانی جانشین آنها شدند که هرچند در اردوهای تیم ملی حضور داشتند اما استرس این مرحله واقعا بالا بود و گاهی روی کار آنها تاثیر میگذاشت.وی در خصوص دیدار تیم ملی بسکتبال کشورمان برابر استرالیا توضیح داد: ما برابر استرالیا بازی جالبی انجام ندادیم. هرچند استرالیا با میانگین گل خورده 45 در هر بازی دفاع بسیار مستحکمی دارد و در دفاع و حمله هم از تیم بسیار همگونی برخوردار است ولی باید اعتراف کنیم که ما مقابل استرالیا حرفی برای گفتن نداشتیم و آن دیدار را با اختلاف به حریف قدرتمند خود واگذار کردیم. اسلامی درمورد دیگر دیدار تیم ملی ایران در این مرحله گفت: برخلاف استرالیا، فیلیپین آمار گل خورده و امتیاز از دست داده زیادی در این دوره از بازیها دارد. همین موضوع بود که ما را به پیروزی در این دیدار امیدوار میکرد. تیم ایران در دیدار با فیلیپین به ویژه در 10 دقیقه پایانی با اتکا به آمادگی بی بدیل محمد جمشیدی و حضور بسیار به موقع حامد حسینزاده که با حضورش جیستون کاسترو، بازیکن بسیار خوب فیلیپین را از جریان بازی خارج کرد و با پرتاب تماشاییاش زمینه ساز پیروزی ایران شد. به هرحال ما مستحق بردن فیلیپین بودیم. درست است که بسکتبال در این کشور محبوبیت زیادی دارد و ورزش اول فیلیپین محسوب میشود ولی سطح بسکتبال ما از آنها بالاتر است و به حق خودمان هم رسیدیم.
او در پاسخ به این پرسش که فکر نمیکنید کادر فنی ایران در بازی با استرالیا فشار زیادی به بچهها وارد نکرد تا تیم ایران انرژی خود را برای دیدار با فیلپین ذخیره کند؟ توضیح داد: چیزی که من در آن دیدار دیدم، این بود که اکثر بازیکنان ما به میدان رفتند و اتفاقا فشار زیادی به تیم ایران وارد شد. واقعیت این است که ما مقابل استرالیا حرفی برای گفتن نداشتیم و بازی را هم با اختلاف واگذار کردیم.
اسلامی ادامه داد: البته حرف این است که این استرالیا غیرقابل دسترسی نیست. آنها از نظر فیزیکی هم غیر از یکی از بازیکنانشان برتری خاصی بر ما نداشتند. البته نباید فراموش کنیم که سطح لیگ استرالیا بسیار بالاست و این بازیکنان تجربه حضور در مسابقات مهمی را دارند. اگر کمی به گذشته برگردیم، زمانی که قرار بود تیم ملی به المپیک یا جام جهانی برود، فقط صرف حضور برای ما مهم بود. هیچوقت صحبت از شگفتیسازی یا حضور به عنوان پدیده مسابقات به میان نمیآمد. ما در المپیک و جام جهانی از پیش باخته بودیم و با این تفکر هرگز نمیتوانیم رشد کنیم. به هر ترتیب من این را میگویم که استرالیا دست یافتنی است و ما میتوانیم با بهترین نتایج ممکن مسابقات انتخابی جام جهانی را به پایان برسانیم. البته نباید از این نکته غافل شویم که تیم ملی جاهایی هم پرانتقاد بازی میکند اما همه باید از این تیم حمایت کنیم تا به آنچه سزاوارش است، برسد.
اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا تیم ملی با با زیکنان فعلی میتواند برابر استرالیا و ژاپن نتیجه بگیرد، تاکید کرد: من در گذشته هم این را گفته بودم که ما باید بازی بدون حدادی را در وجود بازیکنان تیم ملی نهادینه کنیم. در بازیهای آسیایی زمانی که حدادی روی نیمکت مینشست، شیرازه تیم ما از هم میپاشید؛در حالی که ما بازیکنان بسیار خوبی داشتیم. به هرحال ما باید بازی بدون ستارهها را هم یاد بگیریم، هرچند آنها هم بازیکنانی بسیار بزرگ و مطمئن هستند و وجودشان به سود بسکتبال ماست. ما باید قطعا مسابقات انتخابی را با سربلندی به پایان برسانیم. به عبارت دیگر، این اصلا شایسته بسکتبال ما نیست که خدای نکرده به عنوان تیم آخر آسیا به جام جهانی صعود کنیم.
اين کارشناس بسکتبال ایران درمورد نحوه بازی حریفان ایران گفت: تیم ژاپن با استخدام مربی آرژانتینی خود دست از بازی ریسکی و پرتابهای دور برداشته و به سمت بسکتبال کلاسیک حرکت میکند. این اتفاق در تیم کره جنوبی هم افتاده است. ما نباید از این تیمها جا بمانیم. با توجه به ظرفیت موجود در بسکتبال ایران ما هم باید از فرصتهای خود استفاده کنیم. هرچند کار بسیار سختی پیش رو داریم. البته ما نباید در کار کادر فنی تیم ملی دخالت کنیم ولی مسلم این است که ما باید تغییر شیوه بدهیم، نه تغییر نفرات.
سرمربی شیمیدر درباره عملکرد شاگردانش در بازی فیلیپین هم اظهار کرد: زمانی که فیلیپینیها با 10 امتیاز از ما پیش افتادند، شاید تمام 15 هزار نفری که در سالن مانیل حضور داشتند کار را پایانیافته میپنداشتند و گمان میکردند همه چیز تمام شده است. شاید خود ما هم چنین تصوری داشتیم اما شما دیدید که در آن لحظات دشوار محمد جمشیدی چقدر عالی بازی کرد. حامد حسینزاده، ستاره فیلیپین را از کار انداخت و حتی محمد ترابی با آن بلاک شات زیبای خود تاریخساز شد.
اگر به لیآپ آخر محمد جمشیدی دقت کنید، متوجه میشود که او آنقدر آماده بود که میتوانست 10 دقیقه دیگر هم بازی کند. درباره حسینزاده و اینکه گفته میشود چرا در 30 سالگی به تیم ملی رسید باید این را بگویم که سن اصلا مهم نیست؛ چرا که همین حالا بازیکنی با 40 سال سن در تیم ملی آرژانتین بازی میکند.
حامد سالها پشت ترافیک گاردهای بسیار خوب ایران ماند ولی او بازیکنی کم توقع، از خودگذشته و در کار دفاعی کم نقص است و مطمئنم در آینده در حمله هم بسیار پیشرفت میکند.