خراسان رضوی| در استخدامهای دولتی، زنان از سهم برابر با مردان برخوردار نیستند
فرشته سلجوقی در نخستین نشست هماندیشی روسا و مشاوران امور زنان و خانواده دانشگاههای منطقه نهم آمایش آموزش عالی کشور در نیشابور افزود: در این راستا تسهیلاتی نیز از سوی سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و اداره کار به زنان استان پرداختشده است. مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: 48 درصد از کارکنان شاغل در بخش دولتی این استان را بانوان تشکیل میدهند، ولی در استخدامهای دولتی، زنان از سهم برابر با مردان برخوردار نیستند.
سلجوقی تصریح کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم سهم زنان در این حوزهها تعدیلشده است، البته اغلب زنان شاغل استان در بخش غیردولتی هستند و مشکل عمده در این بخش عدم برخورداری از ضمانت شغلی و حمایتهای بیمهای برای زنان است.
او افزود: در برنامه ششم توسعه هفت راهبرد استانی برای این موضوع در نظر گرفتهشده تا تعداد بیشتری از زنان شاغل در نظام جبران خدمت و مزدبگیری، زیرپوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست گفت: بهکارگیری مشارکتهای مردمی و استفاده از ظرفیت خیرین از ویژگیهای حوزه بهداشت و درمان نیشابور است.
فرح بابایی گفت: سلامت نیمی از جامعه در گرو سلامت زنان است و عدم توجه به نقش محوری زنان در خانواده، بر سلامت فرزندان تأثیر میگذارد.
همچنین محسن عظیمی نژاد رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز اظهار داشت: برای اولین بار در کشور برنامههای نظارتی و درمانی برای پیشگیری از افسردگی پس از زایمان در نیشابور در دستور کار قرارگرفته است.
عظیمی نژاد افزود: در این راستا برنامههای تحقیقاتی و مطالعاتی برای تبیین نقش باورهای زنان توسط چند تیم مطالعاتی در مناطق مختلف نیشابور انجامشده که در مرحله تدوین برای انتشار است.